Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozumiem wpadek

Skąd się biorą wpadki????

Polecane posty

Gość nie rozumiem wpadek

Mam takie pytanie....skąd się biorą wpadki??? jak mozna isc do lózka z kims nie zabezpieczając sie w jakis sposób?? przeciez jest tyl emozliwosc...prezerwatywa, tabletki, plastry, zastrzyki, spirale itp;) jak ktos jest swiadomy tego co robi to sie zabezpieczka skąd wiec wpadki??? pomijam ze gumka pekła albo zle sie stosowało tabletki lub brało np antybiotyki ale tak....potem jest płacz i lament a bzykało sie bez zadnego zabezpieczenia!!! czy ludzie serio myslą ze moze sie uda???

Gość Tęskniąca
hehehehe ... a ja rozumiem wpadki ...

Gość nie rozumiem wpadek
tzn??

Gość no wlasnie
co tzn?

Gość nie rozumiem wpadek
tęskniąca...jak rozumiesz wpadki??

Tez nie rozumiem wpadek, i chyba naprawde Ci ludzie mysla, moze sie uda, tylko po co, dlaczego, nie lepiej miec pewnosc i w pelni cieszyc sie seksem? Dlatego jestem tez przeciwna zlagodzeniu ustawy aborcyjnej, to otworzy dla wielu furtke, ze jak cos to zawsze jeszcze jest skrobanka i bedzie ich jeszcze wiecej niz teraz,wiecej bedzie myslec na zasadzie "a moze sie uda"...

Gość nie rozumiem wpadek
ja sie przyznam ze nie chce miec teraz dzieci, nie mam chłopaka ale kocham sie z "kimś" ;) biore tabletki ale on o tym nie wie i zawsze jest jeszcze gumka...mam pewnosc ze nie bedzie niespodzianki, jest tak o wiele lepiej bo moge sie kochac swobodnie...a tak chyba bym umarła ze strachu;)

Gość na skrobanke
tez trzeba miec pieniadze.. nie kazdy moze ja zrobic tak by nie pozyczac pieniedzy i zeby nie dowiedzialy sie o tym osoby trzecie.. ja akurat staram sie o dzidziusia, ale zadziwia mnie czasem to ze ludzie nie chce zajsc w ciaze a sa tak nieodpowiedzialni..

To przerażające, ale są w dzisiejszych czasach ludzie (szczególnie bardzo młodzi), którzy wierzą w antykoncepcyjne działane stosunku przerywanego, lub w to, że dziewica nijak w ciążę zajść nie może. Wpadki zdarzają się też wówczas, gdy środek antykoncepcyjny zawiedzie, lub będzie źle stosowany.

Gość z porywów serca czasem
nie kazdy w takiej chwli mysli o prezerwatywie, nie wszystko sie planuje, sa rózne sytuacje - nie mialas takich? Wszystko obmyslone z gory? To czasem sie odechce...

Gość dokladna laska - subiektywnie
z glupoty :)

Gość wpadki
"wpadki" sa np po to, zeby facet domyślił się, ze powinien już sie oswiadczyć albo jeżeli jest żonaty to uduwodnić mu, że powinien się w koncu rozwieść :p

Gość hehe dobre
gorzej jak sie okaze potem ze facet sie nie chce zenic :D

Gość wpadki
z porywów ... - tabletki nie zabijają spontaniczności :p spirala też nie , jak również plastry czy zastrzyki.

Gość nie rozumiem wpadek
nie miałam na mysli przypadków gdy nie zadziała stosowany srodek antykoncepcyjny bo to sie przeciez moze przytrafic kazdemu....ja mam 23 lata, współzycie rozpoczełam rok temu, najpierw tylko gumka teraz tabletki, nigdy nie wierzyłam w stosunek przerywany a mam kolezanki starsze które tylko tak sie kochają!!! gdzie jest edukacja sexualna???? i nikt mi nie powie ze antykoncepcja jest droga i dlatego mało ludzi sie zabezpiecza swiadomie!! ja biore tabletki za 6,50 opakowanie, wczesniej brałam za około 28zł ale zmieniłam bo mi nie pasowały, to na serio nie jest duzo w porównaniu z ryzykiem zajscia w niechcianą ciąze...a moze ludziom sie nie chce??

Gość wpadki
no i czesto tak bywa - w obu przypadkach ale jak ktos chcę ryzykować :D

Gość gena
może koleżanki chcą już wyjść koniecznie za mąż :D

Gość nie rozumiem wpadek
spontanicznosc??? chyba wiem o tym sporo bo moje kontakty własnie takie są i dlatego zdecydowałam sie na tabletki....mam pewnosc ze jak poznam kogos swietnego i zachce mi sie po jakims czasie nagle sie z nim przespac to nie musze myslec o gumce tylko oddac sie rozkoszy i nie planuje tego;) wiec jak ktos pomysli ze moze kiedys bedzi ejakis poryw serca to wczesniej sie powinien zabezpieczyc tabsami, plastrami czy spiralą;)

Rozumiem poryw serca, ale wtedy sie idzie do lekarza po tabletke po, to sa wyjatkowe sytacje, ale jesli ludzie po takim pierwszym \"porywie serca\" sa juz para i nie zabezpieczaja sie dobrze mimo ze nie chca miec dzieci to nie sa madrzy ani dojrzali. To prawda, wielu jest wciaz swiecie przekonanych ze stosunek przezrwany to sietna i skuteczna metoda antykoncepcji.

Gość nie rozumiem wpadek
no akutar ta kolezanka ma kochanka...tzn ona jest sama ale facet zonaty...i ona sie bzyka kompletnie bez niczego!!!! ma 27 lat....załamałam sie zwłaszcza ze powiedziała ze chyba by usuneła jakby wpadła!!!! wiec czemu sie nie zabezpiecza???

Gość choc z drugiej strony
znam dwie kolezanki ktore wpadly ze swoimi facetami, nie wnikam czy chcialy wpasc czy naprawde wpadly, ale teraz sa szczesliwymi mamusiamy, jedna z nich juz jest po slubie, a druga sie do niego szykuje :) rozni ludzie-rozne przypadki i historie :) Gorzej jak stosunek przerywany stosuje 16latka, ktora zachodzi w ciaze... :/

Gość nie rozumiem wpadek
wiesz....nie ma tragedii jak wpadnie dziewczyna ze swoim stałym chłopakiem...jest ciezko ale uczucie jest;) no ale jak wpada własnie taka małolata niedouczona albo dziewczyna, która ma spontaniczne stosunki;) to po co potem biegac i usuwac ciąze narazając sie na cięzki uszczerbek na zdrowiu???zabezpieczenie jest tansze !

Gość seks bez
bez zabezpieczenia to głupota ale wpadki przy pigułkach czy spiralach też się zdarzają i nie jest to efekt złego stosowania nawet przy pigułce + prezerwatywie jedna kobieat na 167 000 na rok zajdzie w ciążę:P obliczałam to kiedyś:P

Gość no pewnie ze jest
tansze i o wiele latwiejsze, ale chyba niestety nie dowiemy sie dlaczego ludzie tego nie stosuja..

Gość nie rozumiem wpadek
nie strasz;) ja biore tabletki i stosujemy gumki.....to juz trzeba miec strasznego pecha zeby dwie metody na raz zawiodły;)

Gość stellla
gdyby nie wpadki to połowy z was by nie było.

Gość Ciebie tez by nie bylo

Gość nie rozumiem wpadek
byłam zaplanowana ;)

Gość seks bez
to jest wynik matematyczny - obliczałam prawdopodobieństwo natomiast jak to wygląda w praktyce - nie wiem - nie ma takcih danych - nikt empirycznie tego nie sprawdzał na jakiejś grupie ludzi myślę że nie powinnaś się martwić mi chodziło o to że nawet jak stosujesz 10 metod to z matematycznego punktu widzenia niegdy ni esoiągniesz 100% ale matematyka to nie empiria

Gość stellla
nikogo nie chciałam obrazic ale tak to statystycznie wyglada.