Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadluzona

potrzebuje pomocy windykacja!!!

Polecane posty

Gość zadluzona

jesteem zadluzona w tpsa na 2000zl nie bede rozpisywac sie wjaki sposob, ale stalo sie, Pactor firma windykacyjna ktora zajela moj dlug choc nie wiem czy tp ma prawo sprzedawac moje dane osobowe, skoro na umowie nie potwierdzilam podpisem zgody...odmowila mi splaty na raty zadaja calosci co robic pomozcie!!!! nie mam calosci nie pracuje ucze sie, ale chce splacic dlug!!!tylko powoli!!

tez jestem w takiej sytuacji,ale nie w tp tylko w avonie.. poprostu splacaj dlug na rTY BEZ ICH ZGODY, NIC CI NIE ZROBIĄ. ONI TYLKO STRASZĄ

Gość lifooo
pomimo,że nie chcą ci rozłożyć na raty ,to po prostu płać ile możesz nawet drobne kwoty .Wtedy nie będą mieli podstaw straszyć cię windykatorem bo coś tam spłacasz...

Gość lifooo
pomimo,że nie chcą ci rozłożyć na raty ,to po prostu płać ile możesz nawet drobne kwoty .Wtedy nie będą mieli podstaw straszyć cię windykatorem bo coś tam spłacasz...

Gość rttyyy
LIFO,ZGADZAM SIE Z TOBĄ., JA TEZ MIALAM TAKĄ SYTUACJE I PLACILAM ILE MOGLAM..WOWCZAS ONI NIC NIE MOGA ZROBIC. POZDRAIWAM I NIE BOJ SIE

Gość łączenie tematów
wykasowano topi- windykacja potrzebuje pomocy raz jeszcze!! ==================================================== 19:12 zadluzona jesteem zadluzona w tpsa na 2000zl nie bede rozpisywac sie wjaki sposob, ale stalo sie, Pactor firma windykacyjna ktora zajela moj dlug choc nie wiem czy tp ma prawo sprzedawac moje dane osobowe, skoro na umowie nie potwierdzilam podpisem zgody...odmowila mi splaty na raty zadaja calosci co robic pomozcie!!!! nie mam calosci nie pracuje ucze sie, ale chce splacic dlug!!!tylko powoli!! 19:16 egoya to straszne, mam ta sama sytuacje, tylko z plusem jak powiedzialam ze oddam na raty, to sie baba zasmiala wzielam telefon na siebie, komus a teraz musze sie tlumaczyc i jeszcze im zle, ze czlowiek chce oddac w ratach 19:17 Darianka Owszem tpsa miała prawo sprzedać Twoje zadłużenie windykacji. Możesz płacić na raty, windykator nie taki straszny. Zadzwoń i pogadaj, z pewnością się zgodzą. Wykaż inicjatywę i chęć spłaty długu. 19:23 zadluzona Darianka ...hehe ale ja bylam juz tpsa i tam skladalam prosbe o rozlozenie na maxymalna ilosc rat...oni ja przyjeli, a po ok14 dniach przyszla odp pactora jako pelnomocnika tp ze sie nie zgadzaja na raty!!!!! dzis zaplacilam sama z siebie dwa zalegle rachunki...nie wiem co robic, zlozylam tez prosbe o wypowiedzenie dzis nr i neostrady! 19:26 zadluzona egoya ...i co?? masz jakies pomysly co dalej z tym zrobisz!!?! 19:29 kalapa no ja mam podobna sytuacje i brak pomyslow na co robic firma tylko ciagle straszy nie chce sie ugadac 19:37 egoya Czy mam pomysl, ostatnio dzownila do mnie pani, mowie jej ze raty, bo nie mam innej mozliwosci, dluznik zrobil mnie w konia, na pewno nie odda pieneidzy, nie odbiera od ms telefonu, choc przez kilka ms zapewnial ze odda z nawiazka wiec zaproponowalam ze moge splacac po 50- 100 zl ms, zostalam wysmiana 19:38 egoya i powiedziala ze moge oddac na 4 raty, po 500 zl 19:38 zadluzona i co?? nie masz wyjscie przeciez to niemozliwe...a wplacasz cokolwiek sama do plusa?? 19:39 potrzebuje szybko moj ojciec mial wiele dlugow i czesto milelismy do czynienia z firmami windykacyjnymi.... jesli sie nie odpowiada na ich wezwania to oni nic nie robia jak idzie sie znimi na uklad i cos wplaci to koniec juz trzeba splacac.. ale moj ojciec juz od 10 lat wyrzucal takie listy do kosza (to byly dlugi za telefony ale potezne nie do splacenia) i jest spokoj oni nie moga nic zrobic tylko strasza... nie wiem co masz zrobic ale mowie Ci jak bylo w naszym domu pozdrawiam 19:39 zadluzona a to suk...a jaka to firma ?? tzn czy tez juz windykacyjna?? 19:41 zadluzona heh...ale takie rzeczy przedawniaja sie po uplywie bodajze 10lat!!! wiesz poki co nie moga mi nic zabrac bo mam tylko alimenty i mieszkam z mama, ale jak ich oleje kiedys pewnie sie to odegra na mnie, wole zaplacic, ale czemu oni nie godza sie na raty!!wrrrr 19:46 potrzebuje szybko po to jest wszystko porobane i jeszcze pozniej dowalaja takie odsetki ze nasze tachunki poznie to bylo jakies 50 000 zl przeciez nikt tego nie splaci nie wiem na co oni licza 19:51 zadluzona o fuck...masakra co to za kwota...to chory system tylko najgorzej mama ci co chca uczciwie sprawe zalatwic a oni im ja utrudniaja!!! 19:56 potrzebuje szybko wiesz moj ojciec mial firme ktora zbankrutowala i to byly rachunki za kilka tel. komorkowych.. tylko ze te glupie firmy nie ida na ugody tylko sprzedaja dlugi firmom windykacyjnym same sa sobie winne, z z firmami windykacyjnymi to juz tym bardziej trudno sie dogadac 19:58 zadluzona hehe..podobno tak jest, ze tylko z komornikiem sie mozna dogadac no coz dziekuje za informacje...jakos to bedzie do wiezienia mnie za to nie wsadza pozdrawiam

Gość kasiastaala
wlasnie mam podobny problem, nie wiem co robic moowicie, zeby placic i nic nie zrobia. A odsetki, ??

Gość kasiastaala
nikt nie wie jak z odsetkami?

Gość też mam olbrzymi dług
za stacjonarny 4 rachunki na ponad 2000 zł. Czy zacząc im płacic ratalnie np po 100 zł??? I czy zacząć od jednego czy na każdego miesiąca na wszystkie 4....???? Wtedy jak na 4 to mogę dawać po 50 zł. Jak myslicie będzie OK i nie grozi mi windykacja?

Gość treeeela
Firma windykacyjna moze Ci naskoczyc tak naprawde. Tylko komornik poprzez wczesniejsze orzecznie sadu, moze zadac od ciebie splaty, czy zajac jakies twoje mienie. Firmy windykacyjne nie maja stosownych uprawnien do sciagania poprzez zajmowanie mienia dlugow. Zeruja na naiwnych, straszac, wydzwaniajac i slac malo warte listy.

Gość też mam olbrzymi dług
to po cholere są?

Gość a czy firmy telekomunikacyjne
przypadkiem od razu nie oddają sprawy do komornika? Czy wszystkie najpierw sprzedają dług windykacyjnym firmom? Bo przecież łatwiej jest oddać do komornika!

Gość Zadłuzona...

Gość gość
ja to bym od razu poszła raczej po pomoc komornika niż firmy windykacyjnej

Gość gość
zgadzam się, i dla mnie efektywniejsze będzie złożenie sprawy do kancelarii komorniczej.. polecam np. http://www.tarnow-komornik.pl/ :) bardzo dobra pomoc prawna.

Gość gość
Jeżeli macie długi i poszukujecie pomocy prawnej to polecam wam się zgłosić do kancelarii prawnej www.omegakancelariaprawnaopole.pl w Opolu. Kancelaria ta zajmuje się między innymi obroną przed firmami windykacyjnymi.

Gość Familka
warto się zgłosić do skutecznypozew.pl - specjaliści w jednym miejscu, dostępni 24 h, na prawdę bardzo są skuteczni

Gość Wolkka
to jest dobra firma i bardzo pomocna! polecam bardzo, bo mi bardzo pomogli!

Gość Jullis
skutecznypozew to jest konkretna firma i w razie problemów warto do nich sie zgłosić!

Gość Tusek
no firma jest ok, mi pomogli z napisaniem pozwu i w ogóle windykacją...także w sumie warto czasem się zgłosić po pomoc do profesjonalnej firmy!

firmy windykacyjne skupują długi zazwyczaj przedawnione. Warto poczytać jaki dług przedawnia się po jakim czasie. Do czasu gdy nie wpłacisz złotówki taka firma nic nie może zrobić. Ale wystarczy wpłacić złotówkę i dług się odnawia. Wtedy taka firma leci do e-sądu i sąd wysyła komornika.

Gość gość
Do mnie ostatnio windykacja dzwoniła, zerknęłam w necie na numer, ale nie odebrałam i teraz nie wiem co dalej z tym zrobić..

Gość Rob33
Dnia 7.11.2018 o 12:27, Gość gość napisał:

Do mnie ostatnio windykacja dzwoniła, zerknęłam w necie na numer, ale nie odebrałam i teraz nie wiem co dalej z tym zrobić..

Oczywiście w każdym razie trzeba odebrać, ale zależy też jaka to firma dzwoniła, bo mogą Cię nękać. W moim przypadku było tak, że nie odebrałem parę razy od kruka i później dostałem listę z proponowanymi ratami i prośbą o kontakt. Szybko się udało dogadać z nimi