Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzinka

Rozmiar biustonosza

Polecane posty

Gość Madzinka

Mam 80 cm pod biustem i 93 w biuście. Noszę rozmiar 75B, ale za specjalnie dobrze nia mnie nie leży. Jaki powinnam nosić???

Gość Madzinka
Piszcie prosze!!!

Gość najlepiej
zamiast tego założyć moje dłonie :)

Gość nie wiem jakim cudem zapinasz
się w staniku 75 skoro masz 5cm więcej w obwodzie piersi masz rozmiar 80A

miałam na myśli oczywiscie obwód POD biustem, a Twój rozmiar to tak jak napisałam 80A

Gość Jakastakasobie
nalepiej trafic na dobra ekspendientke ---- w Rzeszowie jest jedna taka pani co dobiera biustonosze idealnie do ksztaltu i wielkosci biustu. Wie jaki rozmiar i model polecic, by biust wygladal najlepiej ;-) Jest po prostu genialna. Czasem rozmiar biustonosza zalezy od jego modelu. Ja nosze 3 rozne 70D, 75C i 75D

Gość ja tez tez tez
ja mam tak samo jak ty 80 pod biustem i 93 w biuscie i nosze 75 c ( te w rozmiarze 80 sa za szerokie jakos tak dziwnie, pozatym zwykle te 75 naciagaja sie kilka cm)

Gość 80 A/B

nie wiem jakim cudem zapinasz - co ty mi tu pierniczysz o jakimś A? Przecież ona w życiu nie wciśnie 93 cm w biustonosz o misce A! Chyba conajmniej w B a i jak napisała poprzedniczka, najodpowiedniejsze byłoby tu C ale to też zależy od firmy i od rodzaju zapięcia stanika.

Gość jfjk
wiecie co te obliczenia są beznadziejne, ale tylko mnie to nie pasuje nie wiem, wg nich mam rozmiar 75B ale kupuje też biustonosze w rozmiarze 80C to chyba zalezy od modelu, bardotki zawsze mam mniejsze a push-upy większe

no jeśli nosisz staniki z bazaru to nie dziwię się, że nie mieścisz się w misce A tutaj masz tabelę rozmiarów TRIUMPHA: http://www.biust.pl/pasaz/tabele_rozmiarow_dla_pan.htm z niej wyraźnie wynika, że to rozmiar 80A i pewnie nie wiesz, ale miska A przy rozmiarze 80 pod biustem jest dużo większa od rozmiaru A na przykład 70 pod biustem

Gość bieliznę się
w sklepie wybiera, nie na forum, rany, kiedy wy się nauczycie myśleć ?

Gość ja tez tez tez
mierzylam kiedys triumpha wlasnei rozmiar 80 a i wiesz co se w te miseczke moglam wsadzic??? napewno nie moja piekna pierś:P

oczywiście, że ważna jest różnica między obwodem pod biustem i w obwodzie piersi więc tym bardziej dziwi mnie fakt jakim cudem autorka mieści się w rozmiar 75 (pod biustem) skoro ma w rzeczywistości 5cm więcej przecież to tak samo jak ze spodniami - jeśli masz 70cm w pasie to nie zmieścisz się w spodnie, które mają w stanie 65cm, no może i zmieścisz się na siłę, ale nadmiar ciała będzie się wylewać ze spodni i na pewno będą one cisnąć poza tym autorka napisała, że nosi rozmiar staników 75B i nie czuje się w nim dobrze więc tym bardziej to świadczy o fakcie, że to nie jest jej rozmiar

Gość ja mysle ze po prostu
zerowke sobie kup !!