Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulaaaa

PROPOLIS

Polecane posty

Gość paulaaaa

kto stosuje i na co ?

Gość mila98
masc na wszystko na prawie moj wujek ja robil sam i tak uzywam ja do smaruje usta jak sa wysuszone jak mam katar to wsadzam ja do noska i smaruje nos po bokach jak jest wysuszony nie jestem pewna ale klate i plecy sie smaruje i owija jak sie jest chorym bo rozgrzewa

Gość paulaaaa
chodzi mi o propolis naturalny, nie w masci. jest on plynny i ma kolor ciemnobrazowy. barwi wszytsko i chyab nie da sie nim nacierac :) moi rodzice pija go na problemy z ukladem pokarmowym.

Gość vinca
to zalezy jaki bo jest tez do uzytku wenétrznego!! te do zewnétrznego nadajá sié praktycznie do wszystkich dolegliwosci skórnych, ma silne dzialanie wysuszajáse i dezynfekujáce. ja stosuje na pojedyncze pryszczyki, dziala rewelacyjnie:)

Gość propolis miksturę
stosuję, gdy zaczyna mnie łapać przeziębienie i ból gardła. Pomaga!

Gość 543210
Propolis w czystej postaci wcale nie jest płynem. Ty widziałaś propolis juz rozpuszczony w spirytusie. Sam propolis jest rewelacyjny. Goi wszelkie rany błyskawicznie, likwiduje stany zapalne, leczy nawet gruźlicę. To fantastyczny środek.

Gość etfdgg
a jak stosowac na ukl pokarmowy? pomaga???

Gość a na wzrost dziala

Gość jk 37
propolis u mnie w domu jest lekiem pierwszego rzutu dosłownie na wszystko super lek na poparzenia, rany, wrzody itp. wszelkiego rodzaju infekcje

Gość marittka
propolis jest tez dobry na paradontoze

Gość Julka

Propolis można jeść ale musi być odpowiednio oczyszczony. Najczęściej po oczyszczeniu jest rozpuszczany w spirytusie. Może być też mieszany np. z miodem. Ale można go też przyjmować w postaci kapsułek, tylko warto zwrócić uwagę na jakość, bo przy oczyszczaniu na skalę przemysłową może stracić swoje własciwosci. https://beeyes.pl/pa_skladniki/propolis/