Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zafira

rzucenie tabletek antykoncepcyjnych - Harmonet

Polecane posty

Gość zafira

witam, wlasnie rzucilam Harmonet - po roku brania tabletek. Rzucilam, poniewaz zaobserwowalam zly wplyw na moj organizm. Pewnie ktos zapyta dlaczego tak pozno? Odpowiedz jest jedna - nie da sie od razu zauwazyc zlyc skutkow. Nie mowie tu o spadku libido, bolesnoc piersi, bol brzucha - bo na to sie godzilysmy zaczynajac brac tabletki, ale przez 2,5 miesiaca spuchlam - woda mi zebrala w organizmie. Sama nie bylam wstanie tegho dostrzec, poniewaz przebywam za granica. Dopiero jak wrocilam,moi bliscy zauwazyli roznice - ze w ciagu 2,5 miesiaca spuchlam (nie przytylam - tylko spuchlam). 2,5 miesiaca temu wyjezdzalam jako osoba majaca poczatki anoreksji, a teraz wygladam jak balon - szyja jak u kultrysty, glowa balon, palce,kostki u nog,rece i ramiona jak u Pudziana... a teraz do rzeczy - w jaki sposob mozna sie odwodnic? jak wrocic do normalnej figury po odstawieniu tabletek? przeczytalam tu w Kafeterii o super diecie - picie 8l wody dziennie - ale czy mlge ja stosowac jesli woda mi sie zebrala w organizmie? prosze o rade z gory dziekuje

szczerze mowiac, pierwszy raz slysze o takim efekcie dzialania tabletek - jestes pewna, ze to akurat przez tabletki, a nie cos innego? o ile to nie jest jakies bardzo powazne, czy skomplikowane schorzenie, to generalnie nadmiar wody w organizmie powoduje zbyt duza ilosc elektrolitow - jednym slowem, musisz zrezygnowac z soli. ale moze to byc jakies zaburzenie funkcjonowania nerek. najlepiej idz do lekarza :)

Gość zafira
dzieki za odp. wlasnie wszystko w normie, soli malo uzywam albo w ogole. tylko spuchlam, a bralam tylko tabletki antykonc. i z dnia na dzien zaczelam puchnac. tez bierzesz Harmonet?

Gość jhgjg
ja mialam to samo. przytylam/spuchlam na maksa. potem wkrecilam sie w aerobik, silownie i schudlam 10 kilo :) wiec troche samozaparcia i dasz rade:)

Gość zafira
wiec mozna stosowac diety? np. picie wody 8l.? ps. ja tancze od 13 lat, prowadze kursc tanca tancze 6-8 h dziennie, wiec nie ma mowy o tyciu, jestem spuchnieta na maksa!

brałam harmonet też przez rok,ale nic podobnego mi się nie zdażyło.Może to ten wyjazd-zmiana klimatu? od 2mies biorę Cilest jest lepszy nie mam zachcianek na słodkie i jest tańszy o połowe, a tak samo działa.Polecam.

ja tak zaczęłam puchnąć po 2 latach zażywania Rigevidonu :O tylko , że ja puchłam tylko w okolicach brzucha i doszło do tego, że każdy pytał sie czy jestem może w ciąży :O myślałam, że może mam jakieś mięśniaki albo torbiele, poszlam wiec do gina na usg dopochwowe i wszystko wyszlo idealnie wiec odstawiłam tabletki w pizdu ;) i wyobrazcie sobie, że nie biorę 28 dni a w brzuchu ubyło mi jakieś 7 cm ;) ;) ;) cała woda zeszła sama ;)