Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlena 28

La Roche Posay

Polecane posty

Gość Marlena 28

Dziewczyny używałyscie może podkładu z La Roche Posay?

Gość Magdulaaa
no właśnie ja tez chciałam o to zapytac. Nosze sie zamiarem jego kupna ale czy on rzeczywiście jest dobry?? Cena troche wysoka więc wolałabym poznać opinie. Teraz uzywam REVLON color stay - niby nalepszy jaki do tej pory miałam. Potrzebuje podkładu dobrze kryjącego ale żeby nie wysuszał skóry. I do tego nie wiem jaki kolor. U nas w aptekach nie moge nigdzie nabyć próbek a chciałam kupić na allegro.

La Rocha nie znam, ale polecam z Avene. Miałam i jest super!!!! Do kupienia w aptekach, a cery na pewno nie wysusza :-D

Ja używałam, zarówno tego w tubce (kryjący), jak i w dozowniku (rozświetlający) - podkład jak podkład, jakaś specjalna rewelacja, to to nie była. Nie powodował powstawania zaskórników i krost, nie podrażniał, ale też wcale wg mnie nie rozświetlał - a miał. Za to ten kryjący miał taką wadę, że był bardzo gęsty, i musiałam go mieszać z kremem nawilżającym, za to bardzo dobrze krył wszelkie niedoskonałości cery.

Gość Magdulaaa
La Roche-Posay UNIFIANCE emulsja podkład La Roche-Posay UNIFIANCE krem podkład La Roche-Posay UNIFIANCE puder w kremie La Roche-Posay UNIFIANCE fluid podkład LA ROCHE TOLERIANE PODKŁAD I który tu wybrac????? Cera z trądzikiem ale wysuszona od tabletek i maści :-( Pomóżcie!!

Weź fluid podkład - jest lekki a nie wysusza. Ewentualnie Toleriane - ale najpierw sprawdź, czy nie za gęsty, bo z za gęstymi jest ten problem, że podkreślają, wg mnie wysuszenie skóry.

Gość kajka 20
mialam Revlona- do dupy jak dla mnie zero krycia! naprawde. A mam cere przesuszona od Differinu i bez wypryskow tylko slady po tradziku niestety:/ Kupilam LRP Toleriane- fajny podklad naprawde! bardzo ladnie kryje, on jest gesty bo go trzeba przed kazdym uzyciem wstrzasnac! bierze sie naprawde bardzo, bardzo malutko. Uzywam odcienia 13- ladny naturalny, leciutko opalony. Ten poprzedni odcien nr11 jest jasniejszy ale wpada w roz a ja nie znosze takich podkladow. To prawda zadnych krostek, zaskornikow po tym podkladzie, nie zapycha. A nie wiem kiedy go skoncze bo jest mega wydajny! Ale ja przetestowlam( z probek) tez inne podklady i jezeli zalezy Ci na wiekszym kryciu troche to Dermablend z Vichy jest suuuuper!! po prostu najlepszy! A odcien nr 15 jest idealny jak moja cera, na lato kupie 25(delikatna opalenizna). Ja teraz jeszcze mam ten Toleriane ale kupie napewno Vichy bo ma dla mnie lepszy kolor, lepiej kryje plamki- idealnie wrecz i dluuugo pozostaje na buzi:) Wybor nalezy do Ciebie:)

Gość kajka 20
wszystkie podklady podkreslaja skorki!!! mi sie bardzo luszczy skora i te podklady tez podkreslaja ale wystarczy zrobic obojetnie jaki peeling i masz spokoj na 3-4 dni. Robcie peelingi 2 razy w tyg i bedzie super naprawde, wiem bo tak robie:) Najlepszy peeling z fusow kawy:)

Gość Magdulaaa
no tak właśnie myślalam nad TOLERIANE A jakiego kolor miałaś? Ja chodze teraz do solarium i mam ciemniejsza karnacje bo zawsze byłam blada. Myśle o odcieniu Gold

Gość kajka 20
a gold to ktory numer? ja mialam 11 i 13. Ten 13 uzywam, jest lekko opalony. Wez nastepny po 13 napewno bedzie troche ciemniejszy i odpowiedni dla Ciebie jak chodzisz na solarium

Gość Magdulaaa
13- SAND BEIGE 15- GOLD

Gość kajka 20
no wiec wez tez gold;)

Gość Magdulaaa
no chyba tak zrobie :-) DZIĘKI

Gość Magdulaaa
choć myśle jeszcze nad tym Dermablend z VICHY skoro lepiej kryje...hmm, mam blizny i wypryski, ale nie chce ciężkiego podkładu, zeby nie tworzył maski i zeby nie wysuszał

Gość Marlena 28
No właśnie który wybrać??? Chciałabym żeby zakrył zaskórniki, i blizny po pryszczach. Który najlepszy? Vichy czy La Roche. Na damsiej torebce niby lepszy ten La Roche kryjący w białej tubce. A jeśli chodzi o ten peeling z kawy to do twarzy go można używać?

Gość Magdulaaa
ja używam do twarzy- lepiej ściera niz te kupne :-)

Gość bombowiec
powiem, Wam, ze ja używam La roche Toleriane, 13, mam srednia karnacje, wiec dla janej 11, dla ciemnej 15. Mam blizny i przebarwienia po tradziku. Jestem mega zadowolona z tego podkładu. Poproscie w aptece najpierw o próbki i same spróbujcie, czy Wam pasuje:)

Ogólnie to według mnie każdy kryjący tworzy efekt maski. Miałam tylko LRP, i nie wiem jaki jest Vichy, ale przy tym LRP czułam cały podkład i makijaż na sobie. Za to dobrze krył, za to, niestety był \"ciężki\". Ale ogólnie, to nie polecam w ogóle kosmetyków Vichy, dużo osób one uczulają, dermatolodzy mają o nich nie za dobre zdanie, no i czego się po nich spodziewać, skoro należą do koncernu L\'Oreala ?? Mają tylko świetny marketing.

Gość Magdulaaa
no właśnie ja nie moge nigdzie dostac próbek tego podkładu- w aptekach mowią ze nie spowadzaja-mieszkam w małej miejscowości :-(

Gość Magdulaaa
DO : bombowiec Powiedz czy długo utrzymuje sie na twarzy- nie ściera sie? i czy nie wysusza skóry? Niby mam tłusta ale używam maści na trądzik i tabletek i mi wysyszaja cere

Gość Magdulaaa
i jeszcze jedno pytanie kupiłaś w aptece czy może na allegro? Bo ja chce kupic na allegro

Gość bombowiec
MI sie długo utrzymuje na buzi i niz sie nie sciera. Uzywam tez na to pudru sypkiego. Ja dostałam duzo próbek, wiec jak na razie jeszcze ich uzywam. Puder jest b. wydajny, ja nakładam go mało, tam gdzie mam przebarwienia "wklepuje" dodatkowo jak korektor i jest super. Jak znajdziesz tanio to spokojnie kup na allegro.

Gość Marlena 28
Nie chodzi o jakis inny Correcteur de teint. podobno dobry, uzywałyście. Ja mam próbke Dermablend Vichy i faktycznie wogóle nie czuć, ale wcale tak świetnie nie kryje. miałam nawet wrażenie, że niedoskonałosci było widać bardziej.uwydatniał je.

Marlena, dla mnie Dermablend był beznadziejny w noszeniu - \"ciężki\" jak cholera. Za to dobrze krył. Więc widzisz - Ty masz odwrotne odczucia ;-) Trudno dopasować.