Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssoczewka

Jak sie przechowuje soczewki miesieczne ?

Polecane posty

Gość sssoczewka

Mialam przez miesiac soczewki jednodniowe kupilam w vision express i tam mi lekarka mowila co i jak ale tylko o tych jednodniowych a wiec co dzien wywalalam bez zadnej konserwacji a teraz bym chetnie kupikla miesieczne a nie mam czasu aby isc do okulisty na "lekcje" co i jak z tymi miesiecznymi ,napiszcie ,bo to i plyn i wogole...a moze jednak trzeba isc na te "szkolenie" do lekarki?

powinnaś mieć do takie specjalne pudełeczko i codziennie jak na noc ściągasz to wlewasz tam płynu i zakręcasz i juz. Nic nadzwyczajnego

Gość sssoczewka
czy w kazdym opakowaniu sa takie pojemniczki ? a plyn to jaki jest najlepszy i ile kosztusje?a i ten plyn wylewa sie po wyjeciu po nocy soczewek czy tak a na kolejna noc wlewa swiezy?

Gość Alexxxa
Kupujesz płyn, jest ich do wyboru do koloru. Ja stosuje solo care i jestem z niego zadowolona. Do butelki z płynem załączone jest pudełeczko. Wlewasz tam płyn, wkładasz soczewki i zakręcasz. Rano wyjmujesz, możesz przemyć albo nie i nakładasz soczewki. Płyn wylewasz, a pudełko zakręcasz. Z resztą w instrukcji płynu wszystko jest opisane.

Gość Alexxxa
Ja kupuję dużą butelke za 46 zł i starcza na 2,5 miesiąca. Zresztą ona i tak nie może być otwarta dłużej niż 3 miesiące.

w sumie to ja nie wiem ale ja dostałam to pudełaeczko jak kupowalam soczewki. ale nie wiem musiasz zapytać tam gdzie kupowałaś. a nie dostalaś. Co noc wlewasz nowy płyn i płukasz w nim soczewki i zostawiasz w tm pudełeczku zanurzone w płynie. skoro kupujesz soczeki miesięczne to płyn tez miesięczny. firmy to nie wiem jaki ale chyba bez różnicy. jak pójdziesz kupić do optyka czy gdzie tam pójdziesz to tam cam ci powiedzą wszystko. na pewno nie musisz isć do lekarza.

Gość sssoczewka
dzieki serdeczne!

Gość sssoczewka
Plyn moze byc uzywany chyba 3 miesiace? czy tak?bo soczewki sa zazwyczaj po 6 szt. czyli na 3 miesiace..... jeszcze pytanko-jak po nocy wyjmuje soczewke z pojemniczka z plynem to juz majac ja na palcu musze jeszce ja polac tym plynem? i czy pojemnik przed ponownym napelnieniem plynem trzeba umyc i czy woda czy juz tylko tym plynem?sorki ze tak pytam ale szczegoly sa wazne aby zachoweac odpowiednia higiene

Wyjmujac rano soczewke, nie musisz polewać płynem, jest mokra, przeciez tyle godzin leżała w płynie, jak zmieniasz płyn w opakowaniu ja nieraz ( ale to raz na kiedyś) zalewałam opakowania wrzątkiem ( to taka moja domowa dezynfekcja) potem normalnie napełniałam płynem. Wody nie wolno wlewać do opakowań i tzrymac tak soczewek albo mieszać płyn z wodą. Woda tylko myjesz. Ja wymieniam płyn prawie codziennie bo zawsze osadzaja sie w opakowaniu resztki niedokładnie zmytego makijażu np czy jakies niteczki np od recznika a potem dotykasz soczewki. Jak wyciagam soczewke z pojemnika to własnie aby dokładnie ja wyczyscić z wszelkich \" dobrodziejstw\", które moga się przyczepic przecieram palcem po soczewce.

Gość sssoczewka
dzieki ! ale plyn mozna uzywac 3 miesiace czy sa rozne -1 -miesieczne i inne?

Gość mucca
Pudełko do soczewek jest dołączone zazwyczaj tylko do większych oakowań płynu, Ja używam ciba aqua - jest super. A to że jest na trzy mies, to jest termin jego zużycia po otwarciu - po tym terminie traci swoje własności septyczne

Gość osska
płyn używasz aż ci sie skończy i tyle. On ma taka pojemność że nie będziesz używać za długo. Dobre są soczewki Accuve Advance, średnica 8.3 to ta normalna

Gość osska
ja używam soczewki już 8 lat więc wiem co mówie

Gość mucca
ja używam 9, od początku ciba focus, ale w zeszłym roku zakończyli produkcję tamtych, a unowocześnione to optix, jak dla mnie najlepsze, na początku próbowałam jeszcze Johnson & Johnson ale moje oczy wolały cibę.

Gość sssoczewka
dzieki wszystkim!