Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość **Kropla w morzu___

ile czasu mniej więcej zamuje zrobienie formatu C?

Polecane posty

Gość **Kropla w morzu___

moj komp potrzebuje formatu:o format był juz robiony nie raz,z tym że nigdy nie byłam przy tym obecna,ale wiem ze chyba ze 2-3 godz to na pewno?nie? chciałam poprosić znajomego żeby wieczorem przyszedł mi to zrobic,ale on moze dopiero ok 20,czy jesli przyjdzie o 20 to nie zejdzie mu z tym do rana?(moj dysk c ma niecałe 10gb) nie chcę mu robić problemu,może lepiej jutro rano go zawołać? napiszcie ile orientacyjnie moze trwac taki format,plisss

Gość **Kropla w morzu___
mam przerośniętą łechtaczke, jak ją wyciągne to sięga mi po kostki {{{:classic_cool:}}}

Gość duzo duzo krocej
zależy od szybkości dysku, ale 10GB powinno się sformatować w mniej niż pół godziny.

Gość duzo duzo krocej
A tak w ogóle to format możesz bez problemu zrobić sama, a znajomego zaprosić żeby zainstalował system i niezbędne programy, jeśli sobie z tym nie radzisz.

Gość **Kropla w morzu___
niecałe poł godz???:) no to super:)

Gość duzo duzo krocej
chyba juz ci napisalam prawda? czy taka glupia jestes ze czytac nie potrafisz? zal!!!!

Gość **Kropla w morzu___
mam nadzeje ze to powyzej to podszyw :( programy zainstaluję sobie sama bez problemu,a ile trwa mniej wiecej stawianie systemu?

Gość **Kropla w morzu___
prosze jeszcze o tą jedna jedyna odp! ile trwa instalowanie systemu od nowa????

u mnie naprzyklad format razem z instalacja systemy jakies niecale 40 minut ale to zalezy od predkosci sprzetu

jeśli twoj znajomy wszystko wykona szybciej niż w 2h to znaczy, że się nie starał ;-) sama instalacja z formatowaniem itd to niecała godzinka. sterowniki, programiki, konfiguracja windowsa to drugie tyle. każdy powie, że można szybciej. nie twierdze że nie. ale warto trochę poświęcić temu czasu bo sama instalacja xp to nic trudnego. kilka razy klika się np przycisk \'dalej\' jak przy instalacji progrmu. dopiero konfiguracja systemu by ładnie śmigał jest sztuką. nie tylko lepiej będzie fajnie działał system, ale dłużej tym będzie można się cieszyć.

Gość a jak na D masz wirusy
Czemu robisz tylko format dysku C?

to nie przeszkadza. wystarczy zainstalować system na c i nie korzystać z dysku D. dopiero jak zainstaluje się antyvira można d przeskanować. virusy komputerowe nie są wiatropylne ;] ich obecność na innym dysku nie oznacza zarażenia.jeśli się nie uruchomi nic z dysku d to powinno być ok. są oczywiście wyjątki, ale ryzyko ich wystąpienia jest znikome. szkoda przecież tracić zaartość D tylko dlatego że się boimy że tam coś jest? to tak jak bać się potwora z szafy ;] jeśli będzie to wtedy coś kombinować, a tak to nie przejmować się

Gość **Kropla w morzu___
no to mnie pocieszyliscie:) dzięki nie robię formatu przez wirusy,tylko dlatego ze mam juz okropne bledy systemowe,m.in tez wlasnie przez wirusy,dlatego ponowne stawianie systemu jest niezbedne

Skoro potrafisz zainstalować sobie sama programy to jaki problem sformatować dysk? Nie wiesz jak? To wejdź na google i wybierz w wyszukiwarce formatowanie dysku, na wielu stronach masz napisane co i jak :)