Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilka zdan

licze na pomoc

Polecane posty

Gość kilka zdan

może ktos sie tutaj na tym zna i bedzie mógł mi pomóc, albo chociaz wyrazic swoja opinie. biore antybiotyk, ktory obiniza skutecznosc tabletek antykoncepcyjnych. zaczełam go brac w dniu przyjecia przedostatniej tabletki Yasmin, mam teraz okres i w niedziele zaczynam kolejne opakowanie tabletek. Moje pytanie jest nastepujace: czy w czasie kiedy mam 7 dniowa przerwe, a biore jeszcze ten antybiotyk musze stosowac dodatkowe zapezpieczenie?? I czy po zaczeciu nowego opakowania musze stosowac dodatkowe zabezbieczenie?? ( w ulotce antybiotyku jest napisane, ze tydzien po odstawieniu nalezy stosowac dodatkwe zabezpieczenie)

no sama znalazłaś odpowiedź w ulotce wiec nie rozumiem po co pytasz ;) ;)

Gość lllllllllllllllllllllll
liczysz na pomoc to się przeliczylas

Gość kilka zdan
chodzi mi o dni ktore powinny byc nieplodne np w czasie kiedy mam okres, czy w tym czasei powinno stosowac sie dodatkowe zabezpiecznie jesli antybiotyk obnizyl skutecznosc tabletek. Bo przeciez jak ma sie okres to sa dni bezpłodne.

kochana jak bierzesz tabletki to nie ma dni płodnych i niepłodnych :O cały cykl masz BEZPŁODNY ale antybiotyki (nie wszystkie ale większość) obniżąją działanie tabletek anty więc Ty powinnaś się dodatkowo zabezpieczać również podczas tej 7 dniowej przerwy i jak skończysz antybiotyk to jeszcze przez tydzień a niektórzy twierdzą, ze minimum 2 tygodnie