Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnieszka_cliss

rozkoszne i rozwydrzone

Polecane posty

Moja córeczka ma 13 miesięcy . Wszędzie wlezie, a zwłaszcza tam gdzie jej nie wolno. Jak się jej coś zabroni to niby tu minka aniołka a i tak to zrobi. Piloty i telefony to najlepsza zabawka, nie mówiąc o komputerze. Z drugiej strony jak ma dziecko inaczej poznawać swiat, jak nie dotknie, nie powącha itd . Zresztą dziecko widzi co my robimy i ono też chce to robić. Wiec trzeba pilnować zeby sobie krzywdy nie zrobiło, nieograniczając dziecka samodzielności.

Gość to co Wy piszecie
to nic , mój półtoraroczny Grześ nie zchodzi z moich rąk, cały czas by chciał ,żeby go nosić. Idzie ze mną nawet do toalety. Przechlapane, a ja nie wiem co zrobić! Męża nie ma całe dni w domu i jestem zdana tylko na siebie. I jest mi naprawdę ciężko!!

Gość to chyba niedobrze
bo cały czas jesteś uwiązana! powinnaś nauczyć go samodzielności!

Gość ja tam uważam
że każdy powinien wychowywać dziecko według własnych zasad, nie ma jesnej recepty, każdy popełnia błedy...

Moja córeczka też wszędzie za mną chodzi. Jeżeli chodzi o toaletę to ma swój nocnik. Jeśli ja załatwiam swoje potrzeby to ona również. Chyba każde dziecko pcha się na ręcę, bo wtedy wszytsko widzi i moze dostać się do rzeczy, do których niedosięga.

Gość kasia28
Do Agnieszka : NIe przejmuj sie tak zachowaniem swojej dzidzi w tym wieku to raczej normalne zachowanie ja mam troszke starsze dziecko 2latka i 2ms.ale pamietam ze było bardzo podobnie wszedzie jej było pełno do ubikacji za mną chodzi do tej pory '' zjadła '' mi dwie komórki i pilota ściany mam pomalowane kredkami dywan prałam juz 3 razy 2 obtłuczone garnki do tej pory wyciąga czasami garnek i do niego prubuje wejśc ale ja uwazam ze jestem dobrą matk a a dzieci juz taki sa w pewnym wieku i ty napewno tez jestes fajną mama pozdrawiam

Gość pewnie ze tak
poza tym dzieci czują się lepiej i bezpieczniej na rękach swoich rodzicow!

Gość kasia28
moje dziecko do tej pory domaga sie noszenia a ja bardzo to lubie bo moge sie z nia troche poprzytulac wtedy

bardzo dziękuję, cieszę się że inne mamusie też mają takie dzieci; ja mam jednak ogromne parcie ze strony teściów, którzy uważają, że mała jest bardzo niegrzeczna i źle wychowana; ja się z nimi ciągle sprzeczam bo ona ma dopiero rok i trzy miesiące i nie mogę jej ustawić aby chodziła \"jak w zegarku\"...

Gość do Kasi i bardzo
dobrze, bo to są niezapomniane chwile i dla wielu matek to słodki ciężar:)

Gość aga nic się nie
przejmuj, teściowe to zupełnie inny rozdział, najczęściej wtrącają się tam, gdzie tak naprawdę jest wszystko w porządku, vide:moja teściowa

Gość dziewczyny jesteście
matkami i to wy wychowujecie swoje dzieci, nie dajcie sobą sterować innym, np. teściowej.

Gość młode mamy

Gość młode mamy
przygotujcie się, że zwiekiem będzie jeszcze gorzej, małe dzieci mały problem, duże dzieci, duży problem! :)

Gość a ja mam niesforne....
.... trojaczki, wchodzą w wiek połtoraroku i nie wiem gdzie ręce włożyć i co łapać dzieci czy np. lampę!!! Koszmar do potęgi trzecie, ale taki słodki!:)

Gość gratuluję pani
od trojaczków, ja mam bliżniki! uuuuuuuuuu! tak samo, masakra!

Gość a ja czytam
to wszystko i Wam zazdroszcze, bo ja wciąż czekam...