Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darietta

problem z podłączeniem aparatu do komputera -pilnie prosze o pomoć z góry dzięki

Polecane posty

Gość darietta

miesiąc temu kupiłam aparat cyfrowy canon a 430 i mam problem bo nie moge go podłaczyc do komputera gdy podłanczam go to słychac dźwiek który informuje ze jest nowe urządzenie ale nic poza tym ( nie moge skopiować zdjęć na kompa)tak jakby komputer go nie wykrywał bo nie pokazuje mi sie ikonka w mój komuter ze jest aparat sprawdzałam juz na innym kompie i aparat jest dobry bo na inny kopiują się zdjęcia tylko na mój nie chcą jaka może być tego przyczyna bede wdzięczna za pomoc

Gość kakakm
mój komputer ---> wyskakuje ci ikonka Camera F ? np?

Gość kakakm
jak nie, to musisz skonfigurować

Gość cierpliwy i zmeczony
jakiego masz windowsa??

Gość skonfiguruj........

Gość darietta
nic mi nie wyskakuje właśnie a jak podłączyłam pod inny komputer to bez niczego odrazu pytał mi sie co chce zrobic ze zdjeciami które mam na aparacie mam windowsa xp

Gość jakub z sieci
to otworz kreatora i bedzie ok.

Gość darietta
a mógłbys mi pomóc bo ja zbytnio nie znam sie na kompach ostatnio robił mi go informatyk ale niechce go juz wzywać bo zadużo siana wyciąga

Gość darietta
a ja juz jestem spłukana tymbardziej ze nie pracuje byłbys tak miły i pomógłbys mi

Gość jakub z sieci
start/panel sterowania/kreator aparatu.... poza tym powinna Ci sie w moim komputerze pojawic ikonka kreatora

Gość darietta
a mam to robic jak aparat jest podłącznny do kompa tak

Gość john28

Gość jakub z sieci
oczywiscie ze jak jest podlaczony.

Gość john28
i ma byc podłączony i włączony

Gość darietta
wiesz szukam w panelu sterowania kreatora aparatu ale nic nie mam takiego jedynie skanery i aparaty fotograficzne ale jak w to klikam to jest puste

Gość darietta
do aparatu jest dodana płyta z programami ale do obróbki zdjeć i filmów a druga to instrukcja po innym jezyku ale wydaje mi sie ze to nie jest potrzebne bo na tym drugim kompie jak sprawdzałam to bez wgrywania czego kolwiek sam zaskoczył i jakis kreatos sie uruchomił własnie a u mnie nie chce

Gość darietta
czy może mi ktos pomóc

Gość jakub z sieci
jak mas winxp to nie musisz instalowac sterownikow klikasz na kreatora io co jest puste??poczekaj chwiel powinny sie pojawic zdejcia aha MUSISZ miec podlaczony i wlaczony aparat!!!!!!!!!!

Gość darietta
iestety nie mam kreatora a przynajmniej nie widze tego mam tylko ikonke z napisem skanery i aparaty fotograficzne

Gość darietta
chwila znalazłam tylko tam na liście aparatów nie ma firmy canon i mojego modelu jak wprowadzic go

Gość jakub z sieci
to jest ta ikonka o ktorej mowilas wczensiej skaneri i aparaty fotograficzne jak sie otworzy okienko to z lewej strony masz dodaj urzadzenie i otwiera sie kreator

Gość nuna21
tak wiem juz znalazłam ale niestety nie ma tam nazwy mojego aparatu wiec nie wiem co zrobic zeby ona sie tam pojawiła

Gość darietta
oj jakis nick mi tu wskoczył nie wiem dlaczego chyba cos pezypadkiem skopiowałam ale odpowiedz jest moja tak wiem juz znalazłam ale niestety nie ma tam nazwy mojego aparatu wiec nie wiem co zrobic zeby ona sie tam pojawiła

Gość jakub z sieci
a jak klikniesz na moj komputer to nie masz tam ikonki aparatu?? masz wlaczony aparat moze po kilku minutach Ci sie wylaczyl,wylacz i wlacz go ponownie nastepnie kliknij na moj komputer i zobacz czy nie mas zjakiejs ikonki od niego

Gość darietta
nie nie mam zadnej ikony jak podłączam aparat to jest tylko dzwiek i nic poza tym

Gość darietta
wejscia usb tez mam sprawne po nie raz podłaczałam mp3 mikrofony i inne i działa bez zadnych problemów tylko na aparat mi sie uwzieło

Gość jakub z sieci
nie chodzi mi o to czy aparat jest PODLACZONy do usb ale o to czy jest WLACZONY

Gość darietta
tak jest włączony

Gość jakub z sieci
wylacz i wlacz aparat(aha baterie nie moga byc slabe) i ogladnaij uwaznie moj komputer czy nie ma tam ikonki aparatu lub odnosnika z lewej strony.sprobuj uruchomic ponownie komputer i zrob tak jeszcze raz.jesli nic nie pomoze to sciag sterowniki ze strony canona i sprobuj ponownie zainstalowac