Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość booomiii

hsg

Polecane posty

Gość booomiii

czy ktoras z was miala robione hsg?jest to bolesny zabieg???niedlugo mam go miec i chcialabym cos wiecej o tym wiedziec:)

W znieczuleniu da się przeżyc i trwa krótko, około 10 minut. Przed tym powiini Ci zrobić OB by sprawdzić czy nie masz żadnego stanu zapalnego w organiźmie.

mialam robione w listopadzie,calosc trwa chwile,nie powiem zeby to bylo przyjemne ale da sie przezyc,po paru godzinach puszczaja do domu,ja jeszcze przez dzien krwawilam,ale nie zawsze tak jest,pisze o tym zebys sie nie przerazila,potem mialam przez szesc dni globulki na wygojenie,zycze powodzenia

Malolepsza ma racje - da się przeżyć. Ja leżałam w szpitalu dwa dni, ale pocieszaące jest to że takie badanie się robi racze tylko raz, szczególnie eśli wyjdzie że ajowody są drożne.Ja krwawiłam kilka dni, ale to wszystko normalne i ból w brzuszku po tym też.

Gość booomiii
dzieki dziewczyny!u mnie prawdopodobnie jajowody sa niedrozne i mam miec bADANIE aby sie upewnic czy to napewno jest powodem tego ze nie moge zajsc w ciaze...no nic zobaczymy po badaniu.A jesli okaze sie ze sa niedrozne:(to mozna je jakos "przepchac"?pozdrawiam!

booomiii---->>>> miejmy nadzieje,ze jedna sa drozne,albo przynajmniej jeden🌼 jest mozliwosc udroznienia,czasem juz same badanie hsg moze udroznic,poniewaz wpuszczany jest plyn,zalezy jakie sa zrosty,czasem tez stosuje sie laparoskopie,nie nakrecaj sie,ja tez myslalam,ze mam niedrozne jajowody a okazalo sie ze jest ok,a przyczyna nieplodnosci jest inna,a jaka to sie dowiem po laparoskopii:d zycze ci powodzenia🌼

Gość booomiii
Dziekuje kwiatuszku:)!sprobuje o tym nie myslec!!pozdrawiam

Ja miałam hsg wyszły niedrożne, niestety w laparoskopii nie udało się udrożnić. Po tym byłam pół roku na Danazolu i później 6 przepłukiwań jajowodów (po 1 na miesiąc) i dopiero sie udało ale niestety w ciąży wciąż nie jestem...

Gość vichyyyyy
dziewczyny które miały robione badanie hsg napiszcie mi czy lepiej mieć koszule czy piżame do badania - tak się zastanawiam czy nie lepiej mieć piżame to wtedy zostaje góra a tak trzeba by się całkowicie rozebrać :( I jeszcze mam pytanie czy jak się przychodzi do szpitala to robią badania pomiar wagi, pobierają krew???? z góry dziękuje za odp

Gość alisza65433
dziewczyny napiszcie coś więcej na temat badania hsg - jak ono przebiegało?