Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gabryśka

środek myjący

Polecane posty

szkoda tylko że nie mają w ofercie żadnego zelu myjącego ani mydełka 😭

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ale maja chyba zel do kapieli ale jego skład taki sobie o ile pamietam

mają płyn do kąpieli, a jego skład jest taki: Aqua, Sorbitol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Sodium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis (olejek migdałowy), Sodium Carboxymethyl Betaglucan (składnik z naturalnych drożdży), Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Glycerin, Styrene/Acrylates Copolymer, Citric Acid, Parfum. 1PEG = glikole polietylenowe

a co z tym mydłem marsylskim??

nie wiem nie słyszałam o takim może coś będzie w damskiej torebce, poszukaj

Gość Jakastakasobie
mydlo marsylskie -- to takie nasze szare mydlo tylko zamiast oleju rzepakowego jest oliwa z oliwek dobre naturalne ale jak kazde mydlo moze wysuszac co wrazliwsze cery babyderam maja naturalne sklady, sa niedrogie no i sa jako zele

kiedys uzywalam tylko dzieciecych kosmetykow, ale one tez uczulaja niestety 😭 najgorszy jest Johnson\'s baby, nie polecam nikomu

do babydream sie zraziłam po oliwce, paskudny zapach który przesiaka nawet ubrania, słabo nawilża. Poza tym kosmetyki dla dzieci nie sa polecane dla dorosłych, jedynie oliwka i zasypka może byc używana przez dorosłych. Chyba zamówię z biolandera http://www.biolander.com/index.php?main_page=product_info&cPath=106_142&products_id=273

Gość Jakastakasobie
sklad podobny, tylko ze Hipp ma silniejsze konserwanty Parabeny) wyprobowalam obie serie zele lepsze z Babydream szampon i olejek lepszy z Hipp kremy i balsamy z obu serii sa średnie (jak dla mnie za malo nawilzaja) - jedyny dobry to Babydream dla kobiet w ciazy, wogole seria dla kobiet w ciazy jest godna polecenia nie tylko dla kobiet w ciazy

chyba już bympredzej hippa kupiła noi bubchen mają niektóre niezłe składy ale i ceny niekóre dosyc spore, np dwufazowy olejek do mycia jakis tamkosmetykroku 24 zł za 200-250 mlnie pamietam dokładnie

a copowiesz o bubchen??

Gość widze ze temat byl zalozony
po to by pochwalic sie : MYJE SIE TAKIM A TAKIM ZELEM ALE I TAK GO NIE KUPICIE , BO NIE MA GO W POLSCE:) to wiec topik nie ma sensu, bo nawet jesli sie nim myjesz to jak mamy go sprawdzic...skoro go NIE MA

o bubchen tez slyszalam, widzialm w smyku, ale rzeczywiscie dosc drogie te kosmetyki, a jak ktos tak jak ja na wszystko ma uczulenie, to dobrze jest najpierw jakas probke kosmetyku miec

Gość Jakastakasobie
nie wiem gdzie sie naczytalas ze produkty dla dzieci nie sa polecane dla doroslych --- ale to bzdura w skladznie nie maja nic co doroslym moze zaszkodzic, a ponad to sa delikatne i nie podrazniaja, skladniki myjace maja te same co w srodkach dla doroslych --- jedynie kremy moga byc nieodpowiednie dla osob z wysuszona skora, bo sa dostosowane do poziomu nawilzenia skory dziecka oliwki jako srodek pielegnacyjny uzywa sie do skor nie majacych problemow z wysuszeniem i tylko na mokra skore --- w innym wypadku faktycznie moga dodatkowo "dosuszyc"

Gość jamajka19
Tylko żeli...są delikatne i nie podrażniają skóry...mydło nie nadaje sie do mycia twarzy! Mam bardzo delikatną skórę więc myję twarz wodą źródlaną: ) Ostatnio wypróbowałam nowy produkt..."mydełko naturalne", polecam. Jest dostępne w każdej aptece.

Gość Jakastakasobie
bubchen nie uzywalam i nie widzialam w polskich sklepach ale jak sie pojawia i okaze sie ze sklady znosne, to napewno wyprubuje

do widze ze tamat byl zalozony-o co ci chodzi? czym tu sie chwalic? bo prostu napisaalm ze uzywam tego zelu i jest w polsce niedostepny, zeby mnie sie nikt nie pytal, gdzie go mozna kupic i ktory to.nic tu nie ma do chwalenia, to zwykly tani zel, a uzywam go chwilowo, bo kupilam go podczas ferii w Austrii.Jak mi sie skonczy, to bede sie myc polskimi, i tyle

słyszałam że po prostu sa zbyt delikatne dla dorosłych i nie do końca umyja skórę dorosłych, zwłaszcza szampony

i jeszcze jedno na tvn style jest taki program, "salon pieknosci" i tam mowili, ze NIE POWINNO SIE stosowac kosmetykow dla dzieci, poniewaz skora dziecka rozni sie od skory kobiety czy nastolatki, i ze bardzo czesto kobiety popelniaja ten blad... Widze ze nie ogladalyscie...

bubchen mozna kupicw smyku i niektorych aptekach na pewno jest w smyku na tagowku

sa w superpharm ale i w Tesco widziałam. w super pharm sa tez kosmetyki dla kobiet w ciaży bubchen

a co innego stosowac, jesli wszystko uczula, a dzieciece sa najdelikatniejsze?

bubchen sa w dobrych sklepach dla dzieci, i maja 2 serie:) 1. dla DZIECI !!!!!!!! 2. Dla kobiet w ciazy !!!!!

a poza tym dermatolog powiedzial mi ze spokojnie moge stosowac kosmtyki dla dzieci:P, skoro mi pasuja kremow nie uzywam, tylko zele do mycia i szampony

poza tym ja mydła nie używam do twarzy tylko do ciała

a poza tym dermatolog powiedzial mi ze spokojnie moge stosowac kosmtyki dla dzieci:P, skoro mi pasuja kremow nie uzywam, tylko zele do mycia i szampony

a no i twarzy nie myje mydłem... a ten program ogladam własnie i mimo iz mam o P. Bosackiej bardzo dobre zdanie to lubie słuchac tez tego comówia inni i wtedy zdecydowac