Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnessound

Co jest dobre na świecącą cere, stosuje juz praiw wszystko ni nic!!!!!!!!

Polecane posty

Stosuje żel, tonik, maseczki, podkłady do cery mieszanej tłustej i nic.Może coś doradzicie :)

halo halo, czy tu nikt nie ma świecącej cery, czy może każdy ma taką jak na reklamach z vichy, neskazitelną i piękną!!!!!

Gość Jakastakasobie
;-) niestety --- nie jest tak pieknie, ale jesli nie masz tlustej i jednocześnie przesuszonej cery --- to najlepszym sposobem bedzie jakis olej zimnotloczony (mozna kupiz w sklepie ze zdrowa zywnoscia), olejek dr. Hauschki, olejek firmy Nuxy (czy jakos tak - nowa firma pojawila sie dopiero w aptekach), albo najprostrza oliwka firmy Hipp (wazne by tej firmy a nie jakakolwiek oliwka) myjesz twarz tym co zawsze a najlepiej dobrym naturalnym mydlem o prostym skladzie (szare, propolisowe itp.) splukujesz i w jeszcze mokra skore wcierasz kilka kropel olejku, potem wycierasz buzie jak gdyby nic (najlepiej papierowym recznikiem, bo on lepiej zbiera nadmiar tluszczu. takim to sposobem Twoja cera bedzie dluuuuuuuugo matowa (na pewno o wiele dluzej niz po matujacych kremach) dobrym trikiem jest tez uzycie mąki ziemniaczanej zamiast zwyklego pudru albo wmieszanie odrobiny do pudru --- efekt zmatowienia na pewno sie przedluzy

Gość Agniecha01
Mam ten sam problem. Nie mam trądziku, trochę zaskórników i wągrów, ale koszmarnie rozszerzone pory i strasznie tłustą i błyszczącą skórę. Każdy podkład matujący świeci się na mnie po 15 min do max 3 godz. Do tej pory używałam bibułek matujących Bielenda - dość dobre, ale ostatnio kupiłam sobie serum i żel do strefy T Clinique - naprawdę rewelka. Przez 8 godz w pracy nic się nie błyszczę i nie muszę używać co 1-2 godz bibułek.

No właśnie najgorsze jest to żel, tonik potem krem oczywiście wszystko matujące,potem podkład, a za 2 godziny mogłabym sie przejżeć w swojej twarzy bo jest taka świecąca. No ale jak to olejek na świecacą cere

nie wierze w kremy matujace, moze jakies kremy na rozszerzone pory czy kwasy zadzialaja, pory sie zwezaja i tego tluszczu jest mniej... Ale ja moge polecic skrobie ziemniaczana. Numer 1 na swiecaca sie skore. Przesypalam do pudeleczka po starym opakowaniu pudru i nakladam pedzelkiem jak normalny puder. Matuje swietnie. A koszt - darmowy bo mam w domu tego pare kg:) mi pomaga i dziekuje Bogu ze kiedys to przeczytalam:) po mam skore calkowicie matowa przez 5-6 godzin, a po 7 jest lekko blyszczaca, ale tylko nosek i policzki.

Gość gshh
Ja też mam a właściwie miałam ten problem, bo teraz troszke dalej się świeci ale naprawde malutko. Twarz myje szarym mydłem, używam kremu Dax Cosmetics do cery mieszanej, co 2 dni nakłam na buzie maseczke daxa z gruszką, buzia po tej maseczce jest naprawde świetna. No i robie oprócz tego maseczke z ziemniaka i mielonych płatków owsianych z sokiem z cytryny i musze powiedzieć że u mnie to działa :)

Gość Jakastakasobie
wlasnie olej na tlusta cere --- sama bym nie uwierzyla gdybym nie sprobowala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! olej jak wyzej plus maka ziemniaczana i problem z glowy na caly dzien (a przynajmniej 8 godzin - tak akurat do szkoly lub pracy)

Gość bassi77
polecam kremLoreal pure zone(niebieska tubka,20 zł).Jest super.

Gość do jakastaksobie
jakiego używasz oleju? ja hipp ale troche z rezerwa bo boje sie pryszczy. czy maka ziemniaczana nie zatyka Ci porów?? nie wyskakują pryszcze?? w ogóle jaka masz cere, bo my tu sobie doradzamy, ale czesto mamy inne cery i pozniej sa rozne efekty. ja mam i pryszcze i wagry i rozszerzone pory no i oczywscie przetluszcza sie

Gość bielenda bibulki
gdzie mozna je kupic??

Gość Jakastakasobie

Gość Jakastakasobie
cere mam fatalna -- przetlusczona i przesuszona w jednym, zaskorniaki, rozszezone pory, alergiczna i wrazliwa oczywiscie w tej chwili jest prawie doprowadzona do pozatku, ale jesli choc na chwile przestaje dbac, to szkoda mowic... ja nie uzywam Hipp, a naturalnych olejow zimnotloczonych i ich maceratow --- dzialaja o wiele skuteczniej --- ale jak ktos pyta polecam Hipp, bo zlym doborem oleju mozna sobie duzo krzywdy zrobic, a Hipp nie zaszkodzi --- jak ktos ma kase mozna dobrac gotowe mieszanki olejow np. dr Hauschki, Weledy itp. mąka ziemniaczana mnie nie zatyka, teraz szykuje sie na jedwab dr. Hauschki - podobno tez dobrze matuje - jest drogi bo 60 zl, ale duze opakowanie, bo z przeznaczeniem jako puder do ciala....

Gość 12221

Krem Hipp dla dzieci w tubce nie ten z cynkiem przeciw odparzeniom tylko ten drugi pielegnacyjny w mniejszej tubce. Jest w kazdym hipermarkecie.

Gość maseczka z...
... jablko starte na tarce i 2 lyzki maki kartoflanej... wymieszaj to i naloz na twarz na 15 min tak przez okolo 1,5 tygodna powinno pomoc :)