Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sanum

rak i ciąża

Polecane posty

Gość sanum

tak to możliwe ,można urodzić i pokonać raka,jak ktos ma podobny problem moge coś doradzić ,jestem jż po wszystkim co żłe a teraz może byc tylko dobrze

Gość lusi_24
czy to znaczy że miałaś raka i zaszłaś w ciąże,Czy miał on jakiś wpływ na dziecko.Jaki to rak

Gość moja koleżanka teraz jest
w ciąży, też podobno co najgorsze za nią, ale nikt jej nie namawiał na ciążę, wprost przeciwnie, to była jej decyzja wbrew innym, rodzina aż płakała, tak się bała i boi o nią. teraz jest w porządku, rodzić ma w marcu. czy wszystko bedzie dobrze, dopiero się okaże... tak samo z nią... bo organizm jednak słaby i przemęczony... ale ciążę znosi dobrze.

Gość sanum
jak byłam w ciązy to niejako przy okazji wyszlo na cytologii 5-rak płaskonabłonkowy szyjki macicy,potem wycinki ,mnóstwo strachu,merwów ,pytań...wycinki i potwierdzenie wstepnego rozpoznania i pytanie co dalej ???konsultacje i decyzja ,chodzimy w ciąży ale co 1 miesiąc badania i tak udało sie do 8 miesiąca,potem cesarka ,dzidzia zyje i jest wspaniała... a po 3 miesiącach operacja..po operacji kolejna histopatologia i okazało sie ze był tylko in situ czyli nie zdążyl sie poprzenosic na inne narządy a co za tym idzie zero chemii itp. ale dzieki temu że jest dzidzia wszystko dało się łatwiej znieśc i sie udało. Rak szyjki nie ma wpływu na rozwijające sie dziecko ,to jego plus

Gość susanah
bardzo sie ciesze ze ci sie udalo ja mam dopiero 20 lat i ide na 1 w zyciu cytologie w marcu boje sie ze bedzie cos nie tak ze bede miala raka a tak maze o dzidziusiu jeszcze nie teraz bo mam studia ale wlasnie jak wyjdzie zle to boje sie ze nie bedzie mi dane zostac mama a wiem ze sa takie przypadki ze wykrywaja raka u mlodych kobiet :( strasznie sie boje ...

Gość sanum
nie bój sie ,jak bedzie ok to poprostu pomysl o szczepionce ,nie jest najtańsza ale skuteczna i wtedy mozn spokojnie żyć

Gość kurde szczepionka
przeciez jak sie nie bedzie bzykala na prawo i lewo to nie jest z grupy ryzyka i szczepic sie nie musi! zaraz szczepionka! no tak bo łatwiej przyjac szczepionke niz odpowiedzialanosc za dupe

Gość susanah
ehh nie bzykam sie na prawo i lewo mam stalego chlopaka od 2 lat a co do sczepinki to slyszalam ze 5 tys kosztuje niestety nie stac mnie na taki wydatek a po drugie odczuwam paniczny strach przed igla i jakimi kolwiek zastrzykami ehh zawsze przed szczepionkami umieralam ze strachu i malo nie zemdlalam w gabinecie

Gość nie bylo to adresowane
jakos specjalnie do ciebie ale do osob myslacych ze szczepionka wszystko zalatwi. bez sensu jest sie szczepic jak sie ma partnera stalego. Chyba ze nagle dziewczyna sie rozluznia i ma 10 partnerow w ciagu roku np.tobie z calego serca zycze dobrych wynikow;)

Gość sanum
ja miałam 3 partnerów ... przez kilkanascie lat wiec nie naleze do zadnej z grup ryzyka wirus lest popularny w przyrodzie i mozna go załpac nawet u ginekologa... tak że chyba zbyt ostre słowa tu padły szczepionak kosztuje 1200 zł. a nie 5 tys i lepiej pokonać strach przed iglą niż mieć raka..

Gość sanum
dziwczyno ,kobieto ?? chyba nie bo głupoty totalne gadasz,szczepionka jest po to żeby ograniczyc ilośc osób chorych na raka szyjki macicy i jak chcesz zobaczyc kto na niego choruje to odwiedz kilka oddziałów ginekologicznych i onkologicznych a potem oceniaj,bo twoje podejscie nie jest godne człowieka,takie farmazony opowiadaja ludzie pozbawieni jakichkolwiek moralnych zasad o miłości blizniego nie wspomne ,jesteś poprostu głupiapinda i tyle..

Gość susanah
1200 zl to i tak dla mnie duzo jestem studentka i sama musze sie utrzymac ehh gdzyby nie styp socjalne nie moglabym wogule podjac studiow niestety moja mama mi nie da tyle kasy bo ja nie stac pozostaje mi tylko cytologia ;/

Gość sanum
to rób ją co pól roku , jeden raz w roku to za mało,pogadaj z ginekologiem