Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majkaaaaaaa

prosze napiszcie mi po co jest jod w tabletkach, jak on dziala?

Polecane posty

Gość Majkaaaaaaa

musze kupic witaminy i jest duzo z jodem. na co on jest?

u kobiety ciężarnej wzrasta zapotrzebowanie na ten pierwiastek. Już w 12-tym tygodniu ciąży tarczyca płodu uruchamia własną syntezę hormonów, a potrzebny do tego jod pobiera z zapasów matki. Poza tym u kobiety ciężarnej wzrasta ilość estrogenów, które również wpływają na obniżenie ilości aktywnych hormonów tarczycy. Utrzymujący się niedobór jodu w czasie ciąży odbija się również na płodzie, u którego może również dochodzić do przerostu tarczycy czyli wola wymagającego natychmiastowego leczenia już po urodzeniu. Duży niedobór jodu u matki może spowodować opóźnienie wzrastania i rozwoju mózgu u płodu.

Gość Majkaaaaaaa
ok dziekuje

No to ja teraz mam pytanie....od grudnia biorę Folik, to czy przezucic się na ten Fiminatal? Skoro zawiera więcej witamin, to może warto? Poradzcie!

Gość jesli jestes juz w
drugim trymestrze to smialo mozesz zrezygnowac z foliku i brac witaminy, w sumie to nawet powinnas.

Gość Agnieszka 900
Dziwne że lekarz Ci nie kazał sie przerzucić. Czy folik kazał ci brać lekarz?

A czy ja napisałam, ze jestem w ciąży????? :P Staramy się z mężem o dzidzie....w 1 cyklu nie wyszło, za chwile 2...mam nadzieję, że się uda!!! I teraz nie wiem, czy dalej \"jechać\" na tym Foliku, czy przezucic się na Feminatal?