Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilien

pytanie do właścieli kotów!!!!!

Polecane posty

Gość lilien

ile żwirku nasypujecie swoim kociakom? i jak długo dosypujcie nowego żwirku po zabraniu sisków i takich tam? czy po jakimś czasie wyrzucacie cały żwirek czy dosypujecie w nieskończoność. ja się obawim, że jak będę tylko dokładac nowy żwirek i mieszać go z tym zaśmierdłym to w końcy nos będzie urywać... jakiego rodzaju żwirku używacie?

Gość wodolot
Kota trzeba nauczyć srania na dworze

Gość lilien
persa nie wypuszczam na dwór, mieszkam w takiej dzielnicy że od razu zrobilby z niego pieczeń na ognisku!!!!!!!!!!!111

Gość dzien kota
ja kupuję Hiltona truskawkowego lub Super Benka kompakt, wsypuję ok 3/4 opakowania 5 l nastepnie uzupełniam, żwirek wymieniam całkowicie jak kończy się ten na dosypkę czyli co około 2 tygodnie, oczywiście szoruję kuwetę.

Gość Asta Lavista
Ja myję kuwetkę co trzy dni i wymieniam żwir czywiście sypięgo tyle że np. jak wybiorę siuśki (np. żwirek benek zbryla siuśki) łopatką to żwirku zostaje tak aby znów mógł się wypróżnić trzeciego dnia wysypuję cały żwir to co zostało myję kuwete i nasypuje świerzego żwirku🌼

Nie dosypuję źwiru, tylko ten stary wyrzucam, czyszczę kuwetę i wsypuję świeży źwirek. Kuwetę czyszczę średnio co 3-4 dni, ale moje koty załatwiają się tam tylko w nocy, bo w ciągu dnia włóczą się po podwórku.:P

Gość lilien
jeśli nie dosypujecie żwirku to ile jest go najmniej? chyba trochę za drogo co 4 dni wyrzucać ze 4 litry żwirku?

Gość ja sypię
do kuwety ok 5cm żwirku zbrylającego(benek) żwirek wymieniam na nowy po ok 2tyg, gdy tego "starego" jest już mało,oczywiście szoruję kuwetę i nasypuję świeżynkę

Gość robię tak samo..
a dzisiaj jest światowy dzień kota..

Gość lilien
podnoszę

lilien , moge tylko powtórzyć po poprzednikach . NIe dosypuje zwirku , raz na 6-7 dni wysypuje to co jeszcze w kuwecie zostało , dokładnie ja myje ( niezbedny jakis srodek dezynfekujacy ) płucze i wsypuje nowy . Ilość nie wiem dokładnie bo tego nie przeważam , ale tak na 4-5 cm . Do zwiry wsypuje troche neutralizatora . Uzywam benka bezzapachowego , zbrylajacego.