Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulinka25

Będom bliźniaki Chłopczyk i dzwiewczyneczka

Polecane posty

Gość Paulinka25

Zdecydowaliśmy sie z miom mężem, że ja wybiorę imię dla dziewczynki on dla chłopca. Ja wybrałam Marianna, K. wybrał Jan Co myślicie o tych imionach? To bardzo ważny wybór! i mocno wpływa na życie dzieciatka! Czekam na cenne sugestie i propozycje!

A jak chcesz wolac na Marianne? Mnie osobiscie to imie sie nie podoba, ale to w sumie twoj wybor i to wam ma sie podobac. Dlaczego takie imie?

Gość Paulinka25
Wydaje mi sie urocze... Chce wołac na nia Mania, Marysia

Gość szaaaaaaaaaaaaamanka
To Daj na imię Maria :)Będzie Marysia, Mania itd :).

Gość BĘDOM
naucz się laska pisać

Gość Paulinka25
Ja ma raczej ścisły umysł - politechniczny wychów! Marianna wydaje mi sie ładniejsze niż Maria!

Wiesz, teraz jest w sumie moda na stare imiona, wiec pewnie dziecko nie bedzie miec zadnych problemow. Choc, musisz sobie uswiadomic, ze w szkole kolezanki beda twoja corke wolac po prostu Manka, Maniuska. Jesli zgadzasz sie tez na taka wersje, to ok. Co do Jasia, nie mam zadnych uwag- fajne imie.

Marianna mi nie za bardzo sie podoba Jaś ok:D Ja jestem z blizniaków i mama brata więc jest Iwona i Tomek:D:D:D POZDRAWIAM

Gość będom błendom
I Mańce i Jasiowi tez będziesz mówić, jak napiszom że z tatom i mamom zyjom razem w dórzym miescie, zeby się dzieciaki nie przejmowały bo pewnie są w związku z tym dobre z matematyki????? Jak ty sobie laska wyobrażasz odrabianie lekcji z tymi dziećmi????

To jest forum dla matek, czy dla polonistów?:P Od Marianny zdecydowanie bardziej podoba mi się Maria, ale zdrobnienia są takie same, więc Maria do długiego nazwiska, a Marianna do krótkiego.:D Jan, to ostatnio popularne imię, mnie osobiście się nie podoba, ale każdy ma inny gust.

i co z tego, że dla matek? Każda wypowiedź publiczna zobowiązuje do zachowania jakiejś kultury wypowiedzi. A właśnie przez takie mamusie kompletnie nie dabające o czystość i poprawność ojczystego języka dają pole do popisu wszystkim prześmiewcom na forum, którzy wszystkie kobiety-matki kwalifikują do jednego wora - niewykształconych kur domowych. I przestaję im się dziwić, kiedy czytam takie wypowiedzi, choć sama jest matką. Jeżeli nie chcemy, żeby nas traktowano, jak popychadła domowe i inkubatory na nogach ględzące tylko o imionach i kupach, to DBAJMY przynajmniej o poprawność swoich wypowiedzi. Dziękuję za uwagę.

Komentowanie i wyśmiewanie się z cudzych błędów, potknięć jest objawem braku kultury. Można grzecznie napomknąć, upomnieć, ale nie gadać o tym samym przez resztę topiku. Jeden błąd nie świadczy o człowieku.

Gość dupodajka nazwij

Niezdecydowana mamo, gdybym chciała płakać nad każdym błędem robionym przez tych, co tu się wypowiadają, to wylałabym morze łez. Mam dużo powodów do płaczu, więc z błędów wolę śmiać.