Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę pilnie o radę

Oriflame-czy warto ?

Polecane posty

dużo jest wpisów i opinii na temat Avonu ale może ktoś mi poleci coś z Oriflame.Czy są dobre.Na Avonie się sparzyłam.Może Oriflame mnie przekona.

Gość Caaałaa jaaaaa
Moim zdaniem warto. Sama używam kosmetyków zarówno z Avonu i Oriflame. Avon.. hmm... nic specjalnego, za to oriflame bardzo mi odpowiada, rewelacyjne balsamy, mleczka do ciała, peelingi... dla mnie super. Ostatnio nawet postawilam zostać konsultantką, tylko po to, by samej mieć taniej kosmetyki- dla siebie. Nie chodze po ludziach i nie prosze zeby cos ode mnie kupili. Zamawiam to co mnie interesuje ze znizka, czasami przy okazji zamowie cos rowniez dla kolezanek. Po co mam płacic komus jak moge miec to samo taniej :) Jesli jestes zainteresowana również, na takiej zasadzie jak ja to chętnie pomogę\ Pozdrawiam

Też moge polecic pare rzeczy ( i tez podobnie jak moja poprzedniczka jestem konsultantką na potrzeby własne:)) Ogólnie kosametyki sa dobre czasami nawet bardzo - ale zeby nie było zbyt rózowo - sa tez niewypały. Osobiście bardzo lubie (i polecam) serie do cery mieszanej (ta zielona), emulsje rozswietlająca, ozywiającą itd, w takim pomarańczowym opakowaniu - to z te nowszej serii z wit. C (osobiście jakis czas temu przestałam wierzyć w cudowne kosmetyki ale wczoraj rano miała fajna promienną cere i tylko oczy zdradzały niewyspanie:)) Kolejna fajna rzecz to żel ujedrniająco - modelujacy na brzuch - troszke drogii ale czesto jest w promocjii wiec warto sie zaopatrzyc . Nastepnie seria spa - uzywałam zelu ujerdnaiajacego - tani ale skuteczny i przyjemny w uzyciu. Z kosmetyków do makijazu uzywam pudru korekcyjnego - bradzo fajny ale zapach moze nie kazdemu sie podobac. Korektory też nie sa najgorsze:) Kiedys bardzo lubiłam samopalacz - ale coś pozniej musieli zmnienic w składzie bo sie popsuł..a pozniej to juz go wycofali. Teraz sa jakies nowe samoopalacze wiec musze sprobowac:) Oj duzo by pisac...:D

W miarę dobrze znam zarówno Ori jak i Avon, byłam konsultantką Oriflame\'u, ale dla odmiany jestem zdania, że jeśli kupujesz dla siebie i nie masz klientów to się taki interes w ogóle nie opłaca. No ale mniejsza z tym. Miałam wypowiedzieć się o kosmetykach. Do Avonu jestem zrażona - w tym momencie wątpię, czy używałabym czegoś z tej firmy, gdybym dostała za darmo. Jedyne, co mają fajne to ... katalogi. Oriflame to zupełnie inna sprawa - bardzo dobre kosmetyki za (nie zawsze) przystępne ceny. Prawdę powiedziawszy mogłabym polecić jakieś 70% tego, co z tej firmy używałam, w szczególności kosmetyki do pielęgnacji twarzy, balsamy, krem uniwersalny, serię Ocean Algae, preparaty antycellulitowe i ujędrniające i wiele innych. Bardzo dobra jakość, a w promocji można naprawdę dostać je za dobrą cenę. Nie polecam natomiast szamponów - słabo się pienią i plączą włosy, antyperspirantów - mają klejącą się konsystencję, długo się wchłaniają i nie działają rewelacyjnie, tuszy do rzęs - porażka.

dziękuję dziewczyny.Zawsze warto zapytać.Byłam na allegro i porównałam ceny z katalogiem są dużo niższe i nie sądzę żeby to były podróbki.Potrzebuje tylko kremy tak więc nie ma sensu zostawać konsultantką bądż konsultantki szukać [dzięki za pomoc].Jak dobrze że jesteście i można się poradzić.Pa

o własnie bo pisałam o niewypałach a nie podałam przykładów : nowe błyszczyki bootylicious (jakos tak:P) koszmarnie sie kleja i sa bardzo ciężkie, a rozprowadzenie ich na ustach graniczy z cudem...no i szampony i odżywki faktycznie nie sa zbyt udane..

Ja zamawiałam i z avonu i z Oriflame. Oriflame zdecydowanie lepsze. Nie polecam jedynie balsamu do ciała taki biało-żółty-bardzo rzadki i skóra po nim w ogóle nie jest nawilżona. Super są cienie do powiek-podwójne z dodatkiem jedwabiu,puder w kulkach i cała \"zapachówka\"-jeśli chodzi o trwałość i intensywność.

Aha,jeszcze krem do twarzy rozświetlający :)

Gość Caaałaa jaaaaa
She71 --> "Nie polecam jedynie balsamu do ciała taki biało-żółty-bardzo rzadki " Jest rzadki bo to nie balsam tylko mleczko i stąd taka a nie inna konsystencja :)

Gość Caaałaa jaaaaa
Dla mnie jest ok to mleczko. SZczególnie patrząc na to, że uwielbiam jak moj kochany mnie masuje... wtedy to mleczko najbardziej sie sprawdza bo na balsamy bym nie wyrobila:)

ja również zamawiam dla siebie- praktycznie co katalog coś sobie wybieram ! zawsze mozesz sie dołączyć do mojego zamówienia- oczywiście jeśli będziesz chciała; zawsze możesz się również sama zapisać- wybór należy do Ciebie; jeśli chodzi o kosmetykę pielęgnacyjną to avon się nie umywa- ceny moze są droższe ale ja zawsze czekam na promocje! zapachy fajne- mi najbardziej podoba się woda Moon 30ml obecnie za 13,90zł wg cen katalogowych!!! kolorówka też jest ok- przynajmniej ja jeszcze się nie przejechałam ;-) oczywiście nie sprawdzałam wszystkiego- żeby była jasność...

Ja również kupuję w obydwu firmach i zauważyłam, że np. kredki do oczu Oriflame ma bardzo twarde, ciężko się nimi maluje, natomiast te Avonu sa mięciutkie i przyjemne wstosowaniu.

Gość olga klepacz
Porażka jedno i drugie. Ponad 10 lat temu byłam konsultantką Oriflame i z 5 lat temu Avon. Przepiękne, sugestywne, kuszące katalogi.I wszystko... A poza tym... Wygórowane ceny (nie bez przyczyny): obniżki, które proponują są dla mnie czystą fikcją.Jak prównuję ceny średniej klasy kosmetyków z półki sklepowej, tych markowych, reklamowanych, to nie rozumiem skąd te ceny w Avon czy Oriflame :P Z pewnością znajdzie się coś dobrego z jednej i drugiej firmy,ale generalnie jestem za wyborem na zasadzie powąchania, obejrzenia, dotknięcia.Przeglądanie katalogu to owszem miła rozrywka,ale nic poza tym.Wymyślne opsiy przy kosmetykach (w czym niekwestionowanym liderem jest Avon) rozbawiają mnie. He,hehehe Kobiety! O ile nie mieszkacie na jakiś (ups) mokradłach wybierzcie się do drogerii-to jest dopiero przyjemność!!!

Gość cytolożka
no popieram poprzedniczkę :/

A ja niestety mam zupełnie odmienne zdanie. Być może dlatego, że obsługa w drogeriach w moim mieście jest niezbyt dobra - w tych samoobsługowych gapią się na człowieka jak na potencjalnego złodzieja, w tych, gdzie towar podaje sprzedawca o każde dotknięcie, czy powąchanie kosmetyku muszę wołać tegoż sprzedawcę, co też mnie irytuje. Katalog to zupełnie co innego. Siedzę sobie w domu, popijam herbatę, nikt mi nie przeszkadza i przeglądam sobie kosmetyki. Nie muszę przy tym mieć do czynienia z miłymi i NIEmiłymi ekspedientkami w sklepach, nie irytuję się rzeczami, które powszechnie dobijają mnie w drogeriach. Fakt - nie powącham w katalogu wody toaletowej, ani nie sprawdzę koloru szminki, ale sam czar katalogowy na mnie akurat działa.

Gość ładnie piszecie
ale co byście poradziły z Oriflame do dojrzałej cery.Suchej wrażliwej-jak to dojrzała.

Ja polecam krem Skin Quencher - bardzo mocno nawilża, odżywia. Nie jest to krem typowo przeciwzmarszczkowy, ale taki, który zapobiega odwodnieniu skóry, czyli nadaje się do tej bardzo suchej. Moja mama go miała, mama mojego chłopaka również i obie były zachwycone. Ja przez jakiś czas używałam go zimą i też byłam zadowolona.

zgadzam się z Tobą - kafeterianka! w drogerii nie zawsze jest tak przyjemnie jakby się wydawało, a do katalogów można przecież otrzymać próbki i wyjdzie na to samo, czy testujesz coś pod obstrzałem spojrzen nie zawsze miłych i zachęcających do zakupu, czy w zaciszu własnego domciu...

Gość Maximum +
Witam! Zamówiłam [w ciemno] krem Maximum + .Dla cery no już nie najmłodszej.Czy to dobry wybór?Zastanawiam się nad kremem pod oczy z tej serii.Lubię kupować kremy seriami a nie każdy inny.

Gość emmmmmi
owszem warto

Gość Maximum +
To się cieszę

Gość bambinek
echhh ja miałam jakieś kosmetyki i się zawiodłam, dlatego raczej nic nie kupuję. jakoś nie przekonują mnie katalogi, a już tym bardziej jedna firma produkująca wszystko... wolę dobrać odpowiednie kosmetyki pod siebie (choć tu niestety często kieruję się reklamą) choć dzisiaj widziałam kosmetyki oriflame na żywo ;) i te do makijażu mi się całkiem podobały :) więc może się zastanowię raz jeszcze :P

Gość olga klepacz
Do Kafeterianki18: Jęsli chodzi o mnie to nie interesuje mnie "obstrzał" pań z drogerii, nie mam kompleksów,wiem czego chcę,znam swoją wartość i jestem asertywna.A jeśli jakaś "pani z drogerii" jest nie uprzejma, to uprzejmie potrafię zwrócić jej uwagę. Dla mnie istotniejsze jest dobranie kosmetyku dobrego,pasującego mi,takiego który mogę wziąść do ręki,obejrzeć,powąchać,przetestować.Ani Avon, ani Oriflame mi takiej możlwiości nie daje.Od "przyjemności kupowania w domowym zaciszu" istotniejszy jest dla mnie odpowiedni dobór kosmetyku.Wąchanie zapachu przez kartkę jest dla mnie asburdem.(co innego jęsli się coś wypróbowało i sie do tego tylko wraca) Zbyt wiele razy się nacięłam jeśli chodzi o te dwie firmy. I wszystko na ten temat. Pozdro.

Do tej pani powyżej: Bardzo się cieszę, że jesteś asertywna i lubisz kupować w drogeriach - jak widać jednostki ludzkie cieszą się różnorodnością i bardzo dobrze. Ja w swoim komentarzu wyraziłam swoją opinie i powody, dla których lubię robić zakupy w firmach takich jak Oriflame, czy Faberlic. Jest to moje zdanie - moje subiektywne widzimisię i nie sugerowałam, że jest to postawa lepsza od jakiejkolwiek innej. Nie wiem zatem, po cóż adresujesz do mnie swój post - rozumiem, że chcesz coś zanegować, ale nie za bardzo wiem co, skoro nie wypowiadałam się w charakterze ogółu, tylko w wyłącznie swoim imieniu. Pozdrawiam, a jakże.

Gość olga klepacz
Droga Kafeterianko18 Nie rozumiem Twojego wzburzenia :D Wcale nie sugeruje,ze wypowiadasz sie w "charakterze ogolu",przeciwnie doskonale zdaję sobie sprawę, że wypowiadasz się w "swoim imieniu" i jest to Twoje SUBIEKTYWNE zdanie, dlatego tez odnosze sie DO CIEBIE, nie do ogolu :P Bo niby do kogo mam sie wypowiadac? To Twoja wypowiedź mnie "poruszyla" wiec Tobie "zadedykowalam" powyższy post... Wcale tez nie sugeruje, ze "Twoja postawa jest lepsza od jakiejkolwiek innej", za to Ty mi sugerujesz to,ze ja Ci to wszystko sugeruje! Nie chce byc nieuprzejma,ale czytaj prosze tekst ze zrozumieniem,a unikniemy nieporozumien. Co do Twojej preferencji odnosnie takiego "nabywania" wlasnie kosmetyków (tzn, katalogowo) to jest to Twoja bajka, ja tylko wypowiadam sie na zapytanie autorki w poscie powyzej. Kosmetyki te mnie rozczarowaly (z wyjatkiem kilku moze, ktore i tak nie sa az na tyle BEZKONKURENCYJNE, by byc im wiernym) i tyle Kolorowych jak katalogi Avon snów :)

Gość mausky19
ojej dziewczyny i po co te klotnie ? ;) kilka kosmetykow z avonu polecilabym,ale generalnie zgadzam sie,ze sa przereklamowane i wcale nie takie tanie, o orfiflame nie wspomne :/ z avonu lubilam zawsze serie kosmetykow do ciala mleczną

Nie zamierzam się kłócić - po prostu nie potrafiłam zrozumieć, czemu moja wypowiedź wywołała tak wielką Twoją chęć obwieszczenia mi o swojej asertywności i świadomości swojej wartości. Zadedykowałaś swoją wypowiedź mnie, pomyślałam więc, że wobec tego uważasz, iż osoby, które kupują za pośrednictwem konsultantek mają jakieś problemy ze swoją asertywnością. Skoro jednak Twoje pobudki były inne, a ja źle Ciebie zrozumiałam, nie ma sensu kontynuować tej dyskusji, by nie psuć atmosfery.

Gość olga klepacz
Nie mogę się powstrzymać od komentarza: oto do czego doprowadza NADINTERPRETACJA tekstu. Wystarczyloby by poczytac ZE ZROZUMIENIEM. Nie sugeruje,ze panny kupujace kosmetyki z katalogu maja problemy z asertywnoscia lub poczuciem wlasnej wartosci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pisalam po prostu jak ja sie czuje i zachowuje w sytuacji kiedy ekspedientka jest w stosunku do mnie nieuprzejma lub traktuje mnie górnolotnie (i owszem tak sie zdarzylo kiedys w perfumerii).Natomiast nikogo nie obrazam.Nie mam niestety wpływu na to,ze ktoś "dopowiada" sobie resztę i się obrusza.Osoby ze zbytnią wrażlwiością emocjonalną nie powinny być może udzielać się na forum? By nie być urażonym? Z tą refleksją zostawiam wszystkich zagorzałych fanów i antyfanów oby "wielkich koncernów kosmetycznych". Dobranoc.

Hmmmm ... wzruszające. Tym bardziej, że przyznałam się do błędu. Jak widać, jak ktoś chce to znajdzie sobie problem. Nadinterpretacja, dobre sobie.

Gość peerrelowskie wspomnienia
idź spać kobieto