Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maly kwiatek

Dieta Diamondów

Polecane posty

Proszę o Wasze opinie na temat tej diety,czy raczej stylu życia ,zamierzam zacząc od jutra ...

ja serdecznie polecam, kiedyś wprowadziłam w życie i niepotrzebnie podczas ciąży z niej zrezygnowałam, bo....jak widać niżej, nie wymaga liczenia kalorii, same zalety (moim zdaniem) :)

a właśnie w ostatnim poście w moim topiku pisałam o zaletach i zamierzam po dietce cambridge z powrotem przeprosić Diamonów i wrócić do dawngo stylu życia

Gość diamondowa
dietka jest SUPER !!!!! 3 lata temu schudłam na niej prawie 8 kg w 5 tygodni .Nie licząc kalorii,jedząc wszystko tylko łącząc odpowiednio pokarmy...Byłam w tamtym czasie na 3 tyg. wyjeździe,miałam opłacone na stołówce obiady,jadłam je dokupując lub dorabiając surówki,bo tych musi być naprawdę dużo...Potem waga spadała już wolniej,aż się zatrzymała.Wprowadziłam wtedy bardziej treściwe kolacje i jest ok.Nawet jadam słodycze,czasami oczywiście :).To styl życia,nie zrezygnuję z niego :) .I jest mniej rygorystyczny od tak modnej ostatnio diety niełączenia.Niby to samo,ale nie czuję ograniczeń.Mam 164 cm. wzrostu,ważę 56 kg i mam skończone 40 lat :).Polecam baaaaaardzo i pozdrawiam.

Gość ...kasia...
moze cos wiecej na temat tej diety,pierwszy raz slysze taka nazwe

Gość diamondowa
to dieta Diamondów propagowana swego czasu przez Maję Błaszczyszyn.W księgarniach można dostać jeszcze /trzeba poszukać :)/ jej książkę "Dieta życia".Polecam.Od niej zadzęła się moja przygoda z diamondowaniem.Pozdrawiam i trzymam kciuki.

Gość super_dietka
ja także polecam :)))

Gość ninkaaaa
czy moze ktos w skrócie opisac tą Diete bardzo mi zależy:)wiem ,ze rano owoce najlepiej jesc do 12 i co dalej??jakie jecie posiłki co z czym????

Gość diamondowa
Rano do ok.12 świeże owoce i soki owocowe,właściwie bez ograniczeń,mogą też być owoce suszone :).A potem wszystko,tylko nie można łączyć węglowodanów z białkiem,a do wszystkiego pasują surówki.Tak więc jadam kotleta,ale z warzywami ,albo ziemniaki,ale też z surówką...I tak do 20-tej :).Przerwy pomiędzy posiłkami to ok.3-4 godz.Teraz już nie potrafię jeść inaczej,nawet chleb nie smakuje mi z wędliną czy serem,tylko z surówką.A waga naprawdę spada niewiadomo kiedy:).Pozdrawiam,polecam wspomnianą wyżej lekturę.

Gość banialuki wstawiacie
zapomniałaś dodac ,ze autorka waży 94 kg i nie daje sobie rady z tą nadwagą,odradzam taka diete

Gość banialuki wstawiacie
autorka ksiązki oczywiscie

Gość diamondowa
NIe obchodzi mnie ile waży Maja Błaszczyszyn...To kobieta nieco już wiekowa,pewnie w okresie menopauzy,a ztym różnie bywa...Kiedyś wagę trzymała...Dla mnie najważniejsza jestem ja sama.Moje zdrowie i mój wygląd.Nikt nie daje mi mojej 40-tki,figura też w porządku:).Lubię siebie:).A o to chyba chodzi,prawda? I nie mam problemów z jojo,jem wszystko,na co mam ochotę,nie myślę obsesyjnie co to ja zjem,jak skończę dietę...To mój styl życia.Mojej nastoletniej córki także.Pozdrawiam jednak diamondowo :).

Gość ciekawa5647
dziewczyny napiszcie o co chodzi w tej diecie jestem mocno zainteresowana!!!!!!!!!!

Gość no jesli autorka jest gruba
logicznym jest ze skoro autorka ksiazki nie schudła i nadal wazy nieco za duzo ,to dieta nie działa :o

Gość przypadkiem
tu jestem,i staję w obronie tej diety.Pani Błaszczyszyn rzeczywiście teraz do szczupłych nie należy ale ma kłopoty zdrowotne związane z leczeniem chormonalnym,czego nie życzę żadnej z jeżdżących po niej paniom.A kiedyś naprawdę na tej diecie schudła.Księgowa z mojej szkoły,starsza już pani od paru lat jest na tej diecie,Wygląda suoer a o diecie dowiedziała się będąc na wkacjach w Stanach.Autorami diety jest włśnie małżeństwo DIAMOND. Ja jestem szczupła,właściwie chuda ale o diecie słyszałam wiele dobrego.I jest zdrowa.

Gość kolega
z pracy stosował nie łączenia, więc bliźniaczą i schudł 10 kilo. Ja stosowałam nie łączenia mieszaną z tłuszczową (pilnowałam przewagi tłuszczy) i schudłam 7. Ale np żona kolegi nie ruszyła na tej diecie podobno ani kilo, więc pewnie jak zawsze - na każdego działa co innego.

Gość maruSka
kiedyś schudłam na niej 12 kg przez2 mce.Stosowałam ją w lecie,czułam się naprawdę super.Jadłam wszystko,nie liczyłam kalorii tylko łączyłam odpowiednio pokarmy.Dosyć szybko przyzwyczaiłam się do takiego menu,uregulowała mi się przemiana materii -nareszcie beż tabletek i ziółek :)!!!.Potem przyszła jesień,chłody,rano było mi zimno tylko po owocach...Zrezygnowałam z nich,i to był błąd.Zresztą wtedy w ogóle odeszłam nieco od dietki...Przybyło mi 2kg przez ok 2mce...A potem od wiosny wróciłam do diety niczym syn marnotrawny-zgubiłam kolejne 4 kg niewiadomo kiedy:).Wtedy nie jadłam kolacji.Potem je włączyłam i waga powoli się stabilizowała,aż się zatrzymała na 54kg.Mam 167 cm i 34 lata.Pozostałam przy Diamondach,dosyć swobodnie jednak,bez jakiegoś szaleństwa.Waga waha mi się czasami ale nie więcej niż 1-2kg do góry.Ogólnie sukces! A pani Błaszczyszyn rzeczywiście ma kłopoty zdrowotne.To bardzo miła osoba,moja koleżanka była u niej w przychodni KOMED,chyba w Al.Jerozolimskich.W W-wie.

Gość maje..czka
WITAM bardzo zainteresowała mnie ta dieta.chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na jej temat. maruSka-jeśli możesz to napisz jakiś przykładowy jadłospis.czytałam o niej troche ,ale mam wiele niejasności.czy można jadać nabiał,jogurty naturalne,a co z kawą można pić.bardzo prosze o więcej na jej temat. z góry wielkie dzięki.

Gość surround
dziewczyny,kto jeszcze stosował tą dietę? Brzmi obiecująco:).A książka M.Błaszczyszyn dostępna jedynie na allegro...

witam:)dziewczyny ja od nowego roku schudłam 6kg jedzac nie łaczone potrawy ,wogóle nie jem juz słodyczy,smazonych potraw, ziemniaków,mało chleba a jezeli juz to pełnoziarnisty:) jak dla mnie to dobry sposób na całe życie by byc szczupłym :) powodzenia:)

Gość maje..czka
ami_ra-dzięki za stronki będe chyba musiała zainwestować w książke,ponieważ te wiadomości w necie są zbyt pobieżne.jeśli stosujesz tę dietke to bardzo prosze napisz jak wygląda twój dzienny jadłospis.czy to właśnie na tej diecie schudłaś aż tyle?

czesc dziewczyny:) powiem tak schudłam te 6 kg bo zmieniłam styl żywienia,myśle,ze na zdrowszy:)takze napisze wam co ja jem:): *rano przewaznie owsianke czyli(1 łyżke płatków owsianych+1 łyżke otrebów granulowanych,1 łyzeczke siemienia lnianego,pare orzechów włoskich,ziemnych,laskowych to wszystko miele w młynku, wsypuje do salaterki dodaje 1 łyzeczke miodu i zalewam gotowaną wodą.Jak dla mnie PYCHOTKA mniam,tylko jak ktos wczesniej nie jadł takich rzeczy to moze wydawac mu sie dziwna taka papka jak dla małych dzieci:P:P,ale mówie pycha i syci na długo przynajmniej mnie:). *według Diamondów z rana do 12 powinno sie jesc same owoce pod rózna postacia ,sałatki owocowe,soki itp. Ja czasami zjem na sniadanie owocową sałatke:),ale teraz kiedy zima jest to jem owsianke,za to latem zajadam sałatki owocowe *jako przekąski miedzy sniadaniem a obiadem jem owocka jakiegos ,albo praze sobie na patelni słonecznik łuskany:)tez pycha,taki chrupiacy:P *obiad do wyboru to przewaznie ryż brązowy albo kasza gryczana i jakas surówka lub gotowane warzywa opsypane mielonym siemieniem lnianym i zioła do smaku lub jak kto woli przyprawy jakies tam:) A jeszcze innym razem jem 2 jajka na miekko +surówka lub ryba+surówka albo gotowane warzywa,drób gotowany+warzywa, tosty z pełnoziarnistego chleba z warzywami(pomidor+cebula+ogórek+papryka+szczypiorek+rzodkiewka+sałata+kukurydza) spaghetti z sosem pomidorowym według mojego przepisu PYCHA:P *na kolacje do wyboru:jogurt naturalny ,kefir,ser chudy,jajka na miekko+surówka,tuńczyk+surówka *a miedzy posiłkami pije wode mineralna,zieloną i czerwoną herbatke i czasami ziołowe herbatki(dziurawiec,miete,rumianek,melise) Wiem wiem na poczatku tez było mi trudno,ale tak mi sie spodobało te zywienie ,ze wprowadziłam to w codziennosc:) aha jeszcze napisze czego unikam a wiec: *słodyczy ,cukru,soli,ciast,białego chleba,bułek,smarzonych potraw,mało kiedy jem ziemniaki,kawy,mleka,margaryn,gazowanych napojów,kiełbas i szynek,parówek(ogólnie z miesa to jem tylko drób gotowany filet albo udko),frytek,hamburgerów,pierogów,klusek,lodów,... ZAMIAST CUKRU to miodzio pomaga mi w słodzeniu:):)albo suszone owoce na przekąske:P NIE WIEM CZY KOMUS SIE TO PRZYDA ,Ale napisałam jak ja sie odzywiam i ze jak na mnie to działa:) Aha 4-5 posiłków dziennie i troszke mniejsze bo przeciez nie jestesmy śmietnikami,tylko mamy byc piekne,dla siebie i przy okazji dla....:D:D:D POZDRAWIAM:):)pa

Zasada niełaczenia węglowodanów z tłuszczem nie ma uzasadnienia. Zamiast podejmować dziwaczne eksperymenty lepiej jeść to, co organiam potrzebuje. Skąd wiadomo co ?. To proste. Wiedzą to dietetycy i dietman.

Gość maje..czka
izulka1984-wielkie dzięki,chętnie skorzystam z twoich rad.już od jakiegoś czasu zmieniam swoje nawyki żywieniowe.wiem,że zdrowe odżywianie to przepis na zdrowe,pogodne udane życie,a przecież o to nam chodzi.pozdrawiam papa

Gość uuuupppppsssss

Gość zaczynam_
W piątek udało mi się zakupić" Dietę życia"M.Błaszczyszyn.Połknęłam ją przez weekend-dla mnie BOMBA!!!! W tym wydaniu które ja mam są także wydrykowane listy ludzi,którzy stosowali tą dietę,ich lektura to super motywacja!!! Wszystko dozwolone,nie liczymy kalorii....Zaczynam od dzisiaj,jestem po owocach i obiadku-udko plus bukiet surówek :).Acha,jestem n-lką,książkę podpatrzyła u mnie dziś jedna mama-schudła na tej diecie przez 3 m-ce 18kg,i nadal stosuje się do jej zasad ale mniej rygorystycznie.Jutro ma mi przynieść swoje zdjęcia SPRZED...Pozdrawiam,trzymajcie kciuki!!!!

witam wszystkich:) zaczynam_ ja tez przeczytałam tą ksiązke i tam własnie są listy czytelników:) i bardzi mi sie to spodobało:)teraz od 2 miesiecy udaje mi sie stosowac do tych zasad,chociaz az tak rygorystycznie nie podchodze do tego,ale staram sie:):) ja dzis z ranka zjadłam tez owoce(jabłko,kiwki i pół gerjfruta) poźniej zdjadłam owsianke i na obiad ryż brązowy z surówką :)na kolacje chyba tuńczyka z fasolka szparagową i kalafiorem:) pozdrawiam i życze powodzenia no i czasami sie odezwij tu taj:)