Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maly kwiatek

Dieta Diamondów

Polecane posty

Gość zaczynam_
Hej,jestem już po kolacji - chlebek razowy i surówka...W międzyczasie soczek z marchewki jednodniowy.Całkiem toto smaczne :))).Izulka 1984-też trzymam za Ciebie mocno kciuki! Mnie do tej diety przekonuje także to,że jest po prostu zdrowa...A moje odżywianie od paru lat przypominało ....śmietnik:(.Wierzę,że wytrwam:).DIAMONDOWCY odezwijcie się!!!!!

Gość Felimena
Witam bardzo mnie skusiła ta dietka- poluje teraz na książkę M. Błaszczyszyn i może zacznę z Wami :) piszcie coś więcej o tym cudzie i dzielcie się pomysłami może jakies przepisy rady i wskazówki:)

Gość Madga
Jestem na diamondach od ....dzisiaj :).Mam nadzieję wytrwać,bo mój organizm jest rozregulowany totalnie...

Gość diamondowcy
odezwijcie się!!!! Książki M.Błaszczyszyn dostać nigdzie nie można:(.Podzielcie się więc swoją wiedzą z nami,co chciałyby dopiero zacząc:))))

Gość Felimena
Magda na alegro kupisz książki M. Błaszczyszyn http://aukcja.onet.pl/search.php?string=B%C5%82aszczyszyn&category=7&country=1 Diete Życia pochłonęłam jednym tchem- teraz postudiuje nieco przepisy i zobaczymy pozdrawiam

Gość asco
Bardzo mnie zdziwiło ze ta k malo tu jest wypowiedzi. Ja tu weszlam pierwszy raz.Dietę Diamondow mam przerobioną. Uwazam że jest to najlepsza dieta jaką mozna sobie zafundować. Bo przede wszystkim jest zdrowa, ustawia nasz organizm na wlaSCIWE TORY, poprawia samopoczucie i samoocene. Chudniecie to element dodatkowy ale jakze przyjemny.Ja też wchłonęlam "Dietę zycia "w mig. Chodzilam nawet na przystanek z ksiązką w reku i czytając.Pózniej znalazlam jeszcze jedną- "Jedzta co chceta" tej samej autorki. Naprawdę polecam tą lektórę bo tam znajdziecie odpowiedzi na wszystkie wasze pytania. Chyba rok temu sprzedawano Dietę życia w wysylkowym" klubie dla Ciebie" znow kupiłam az dwie i znow mi wsiakły. Dziewczyny trochę samokontroli na początku a pozniej juz leci.Sprobujcie a same sie przekonacie. I nie wierzcie tym ktorzy wmawiają ze najwazniejsze jest śniadanie.Totalna bzdura ! -przez nią cierpialy moje dzieci ktore zmuszalam do jedzenia a ktore chcialy sie zachowywac w sposob naturalny.Teraz jak zjem sniadanie nie mam ochoty do pracy, tracę energię i humor. Bardzo zaluje ze wczesniej o tym nie wiedzialam. Ale lepiej pozno niz wcale.Powodzenia. Jeszcze raz podkreslam ze jam na co mam ochotę!

Gość Felimena
asco możesz cos wiecej napisać???? Jestem od 1,5 tyg na tej diecie ale nic nie widze (żadnych zmian) jestesm przerażona- nic na mnie nie działa- czy jestem skazana na taką siebie????????????? nie moge na siebie patrzeć, przestaję się mieścić w ciuchy - to jest straszne:(

ktos sie jeszcze wypowie? ja mam zamiar zaczac sie odchudzac powoli na probe od dzis, a tak na serio, konkretnie to od 1 kwietnia, po swietach :)

Gość tet it bee
hej, przez przypadek, grzebiąc w mamy!! książkach wpadła mi w ręce Dieta życia 2 o diecie Diamondow z 1991. I zaczełam... na razie 3 dni, chce zobaczyc czy bedzie jakis efekt po 2 tyg. Na paru stronach www doczytałam sie ze nie powinno sie jesc bananów, ale w ksiażce tego nie ma... co myslicie o tym?? bo ja to lubie banany :) i rano to tak z 2 jadam do tej 12... pozdrawiam

Gość kot na szpilkach
ja kiedyś stosowałam dość rygorytycznie i bardzo schudłam, było to dawno temu, więc nie pamiętam dokładnie ile. do dzis zostal mi nawyk, ze miesa nigdy nie zjem z ziemniakami, ale niestety inne zaady poszly w kąt no i junk food zakrólował w moim menu. teraz prowadze bardziej rygorytyczna diete, bo mam sporo do zrzucenia, ale docelowo wlasnie zamierzam wrocic do Diamondów.

Gość dietetyk
polecam wszystkim, sama stosowałam taki sposób żywienia przez kilka lat, jedyną trudnością jest konieczność żywienia zbiorowego, na zorganizowanych pobytach-obozy, wycieczki itd, chociaż i tam można z tego korzystać , podając swoje menu do przygotowania , w trosce o klienta organizatorzy powinni zapewnić indywidualne potrzeby , a sam sposób żywienia jest prosty w przygotowaniu i co najważniejsze nie trzeba obsesyjnie liczyć kalorii , ja pozwalałam sobie dodatkowo na kawę i słodycze - sporadycznie i w rozsądnych ilościach,jak dietetyk uważam,że to świetny sposób na zdrowe żywienie i profilaktykę .

Gość gwalik
Witam jestem na diecie 3 dzien, mam troche pytań: co z takimi produktami jak fasola czerwona, szparagowa, groszek albo kukurydza? Czy traktujemy to ja warzywa? i mozemy łączyć z białkami albo węglowodanami? I jeszcze co np z jogurtem naturalnym alo smietaną, można je dodawać do obiadów?

Gość dietetyk
odpowiedź do Pani "gwalik" witam tak - warzywa to warzywa, niektóre z nich (wymienionych) są doskonałym źródłem wysokowartościowego białka-ale roślinnego, łączymy je albo z białkiem( produkty pochodzenia zwierzęcego) albo z węglowodanami( produkty pochodzenia roślinnego), jogurt i śmietanę traktujemy jak resztę produktów pochodzenia zwierzęcego, "dieta DIAMONDÓW to świetny wybór jeśli idzie o sposób odżywiania choć wymaga trochę wysiłku i zmiany stereotypów ( niektórzy dziwią się jak może smakować nasz schabowy bez ziemniaków? może ! np. z młodą kapustą , szparagami, fasolką, kalafiorem itd.) Pozdrawiam

Gość Nikiela
Przed chwilą odkryłam tę dietę, a raczej sposób odzywiania się na jednym z forów. Chciałabym bardzo wprowadzić ją do swojego zycia na stałe. I tu pojawia się pytanie dla osób, które ją wcześniej stosowału: Do tej pory na sniadane zazwyczaj jadłam musli z mlekiem, czy teraz będę musiała na zawsze z tego zrezygnować? Przed chwilą kolezanka zaprosiła mnie na pizzę. A ser+ ciasto to nie jest dobre połączenie, więc z pizzy też muszę zrezygnować?

Cześć, Mnie również interesuje ta dieta. Chciałam zapytać czy warzywa, jako neutralne mogę też jeść przed 12.00? I czy owoce muszę zawsze jeść osobno tzn. robić przerwę tych 30 min ? Uwielbiam owoce z jogurtem..:)

Gość dietetyk
Do NIkiela no cóż , trudno \"zachować cnotę i mieć przyjemność\" -żartuję oczywiście, pizzę można jeść bez sera i raczej nie ma z tym problemu przy zamówieniu u kelnera a na pewno nie ma kiedy ją robisz w domu, możesz też jeść taka klasyczną- Twój wybór, niełączenie białka ze skrobią powoduje pewne ograniczenia, ale nic na siłę, jeśli masz to traktować jak przykrość a nie przyjemność to po co się męczyć? pozdrawiam Do Elena2525 jogurt możesz jeść z owocami, nie ma tu problemu, niby zasady tego sposobu żywienia o jedzeniu od 12.00 itd, ale gdy ja stosowałam -uznałam ,że nie nie będę się męczyć , bo życie jest zbyt krótkie...i rano oprócz soków piłam kawę , nie przestrzegałam godzin posiłków, ponieważ lubię jeść późno, więc jadłam o 22.00-23.00( do dzisiaj tak mam) za to rano nie byłam głodna, a jeśli poczułam głód to jadłam( po co się katować ) owoce , kanapki z dżemem, miodem, pomidorem itd, myślę -wszystko w rozsądnych granicach bo rygor szybko zniechęca, a najważniejsze to zdrowo się odżywiać pozdrawiam

nie mogę zdobyć książki czy któraś mogłaby podać przepisy i zasady i czy to jest ta sama dieta 10dniowa oczyszczająca czy już inna tej autorki ?

Gość gość
a co z piciem sa jakies odstepy ? tzn , mamy nie pic przy posilkach ?