Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość STARSZA SIOSTRA .

JAK ZABLOKOWAC STRONE BY SIOSTRA NIE WCHODZILA I NIE CZYTALA MOICH TOPIKOW?

Polecane posty

Gość STARSZA SIOSTRA .

Witam. moja sytuacja wyglada nastepujaco- moja mama wyszla ponownie za maz. ja mam 22 lata, moja siostra /przyrodnia/ 20. czesto wchodze na kafeterie i pisze o mojej niezbyt wesolej sytuacji i wiadomo-chce to zachowac dla siebie /ojciec w wiezieniu za gwalt-nienawidze go/ przez przypadek zlapalam ja jak czyta moje mysli, wypowiedzi. nie pomogla zmiana nikow bo ona sie orientuje w tej sytuacji w jakiej jestem. rozmowy nie pomagaja. czy moglabym jakos zablokowac KAFETERIE bym za pomoca hasla mogla tylko ja wejsc? korzystam z okazji, ze jest na feriach w gorach. prosze o pomoc. /tylko pisac w miare jasno, bo komputer jest od niedawna w naszej rodzinie/

Gość lajksa
Chyba się nie da zablokować jednej strony w necie :(

Gość za każdym razem
po wyjściu z netu usuwaj hisorie ,wszystko usuwaj twoje nowe nicki ona je zna bo jak kliknie dwa razy w okienko pseudonim to wyskoczą jej wszystkie któych używałaś. Tak jak gdy szukasz w google i naciśniesz na a to wyświetla ci sie wszystko czego szukałaś na litere a nie przechowuj tematów w ulubionych czyść wszystko za każdym razem ale też za każdym razem bedziesz musiala szukać swoich tematów po cafe Ale myślę że ona poprsotu przegląda historie twoich przeglądanych stron

Czysczenie historii nic nie da, bo przecież służy tylko do usunięcia historii. Wystarczy znać adres www.kafeteria.pl a to nie jest takie trudne... Można zablokować dostęp do forum programem. Dla przykladu: http://www.beniamin.pl/pobierz.html Wystarczy że w zakładce czarna lista wpiszesz *kafeteria.pl Kafeteria będzie zablokowana. Program jest na hasło. Aby wejść na Kafeterię, będziesz musiała wejść do programu i odblokować sobie filtr na np 2 godziny, albo do restartu komputera.

Możesz także utworzyć oddzielne konto na hasło, jeśli masz system Windows XP, lub jakiś graficzny linux.

Gość starsza siostra.
czy nie ma takiej mozliwosci?

Gość nie wiem czy pomoge
ale wiem,ze jest taka mozliwosc. ja zawsze przed egzaminami prosilam meza by blokowal mi wejscie na kafe. napewno jest taka mozliwosc w konfiguracji modemu. ale jak to sie to robi to niestety nie wiem. poszukaj jakies inne fora komputerowe to tam sa chlopaki co ci pomoga. mi tez kilka razy pomogli.

Gość starsza siostra.
utworzyc oddzielne haslo na konto? bardziej mi odpowiada opcja blokowania strony calej.bo ona zna nazwe,, kafeteria'' wiec i tAK TAm bedzie wchodzila.,. cZasem i ja sie udzilam na innych forach wiec byloby to dosyc meczace ... a co do histroii to zmazuje -narzedzia-opcje internetowe i czysc historie , ustawilam tez ze nic nie moze byc na google jak cos wpisuje , wiec to nie zdalo egzaminu. sprubuje wiec tego programu. dziekuje bardzo.

Gość starsza siostra.

wchodzisz w panel sterowania -> opcje internetowe, zakładka \"zawartość\" i tam pod klasyfikator treści wybierasz \"włącz..\" otwiera Ci się okno gdzie przechodzisz na zakładke \"witryny zaakceptowane\", w pasku wpisujesz adres www.kafeteria.pl i zaznaczasz \"nigdy\" robisz zastosuj podajesz hasło i za każdym razem jak bedziesz chciała wejść na kafe musisz to hasło podać :) tylko to troche upierdliwe jest bo to okno często wyskakuje :o

nie znam sie na windowsach. mikifiki, czy to jest cos jak filtrowanie pakietow, cos w stylu firewall? pewnie siostra bedzie i tak mogla zajrzec do kafeterii przez proxy, albo z innego komputera np w szkole, uczelni, pracy czy internetowej kafejki poza tym nie wiem jak stoisz w obliczu prawa jesli chodzi o blokowanie komus dostepu do zrodel w internecie moim zdaniem jesli autorka nie chce aby siostra czytala to co ona umieszcza na publicznym forum to nie powinna publicznie pisac o prywatnych sprawach

Gość Michalinka
albo zrób tak jak ja mam, czyli oddzielne konta: jedno dla ciebie a drugie dla siostry. poprostu kazda z was bedzie mieć swoje konto w tym kompie.

Gość starsza sister
ale sa pewne rzeczy o ktorych nie moge porozmawiac z matka lub przyjaciolka.kafeteria TO byla ZAWSZE moja strona odkad ONA sie nie wprowadzila. \pamietnik moj tez zdazyla poprzegladac.

Gość koniecznie
musisz cos zrobic bo ta smarkula ci na glowe wejdzie utworz nowe konto wchodzisz w start - ustawienia - panel sterowania - konta uzytkownikow - i tam wybierasz utwoorz nowe konto, swoje zabezpieczasz haslem jak uruchomi komputer bedzie mogla wejsc na to drugie konto bo na tym bedzie haslo :)

Gość koniecznie
no i oczywiscie ponownie zmieniasz nick na kafe

Gość starsza sister
ale to nie zmienia chyba faktu, ze bedzie mogla wejsc na cafe... sprobowalam teraz tej drogi z witrynami ale caly czas te hasla trzeba wpisywac.

Gość koniecznie
no bedzie mogla no ale chyba nie bedzie cie scigac po calym kafe zmienisz nich i nie bedziesz zakladac topikow o moj boze moj stary siedzi bo to oczywiste ze od razu sie kapnie

Gość to może przestań się
wyżalać na Kafe???:O Przeciez ona może isć do koleżanki i to przeczttać:O Albo na uczelni, w kafejce skorzystać z netu:O Poza tym ty tez nie masz prawa ingerowac w to, co ona robi w necie. Przeciez to nie jest TWOJA kafeteria, twoje forum itd. Zachowujecie się jak dwie smarkule. Ona czyta twoje pamiętniki i topiki na Kafe a ty się wywnętrzasz jak nastolatka i chcesz jej blokowac strony internetowe:O I teoretycznie jesteście dorosłe:o Nie możesz jej normalnie powiedzieć, zeby się odpierdzieliła?:O Nie możesz jej powiedzieć, co myślisz? Masz 22 lata a musisz się wywnętrzać na głupim internetowym foum... Jeżeli chcesz coś zachować dla siebie, jak piszesz, to po co piszesz to w internecie, gdzie moze to przeczytać KAŻDY, nie tylko twoja siostra, a w dodatku można Cię nawet zlokalizować, jakby ktoś bardzo chciał, chałupniczymi metodami nawet z własnego domu...:o I w ogóle tak się nie zachowują dorośli lidzie, tylko gówniarze. A jak masz oważne kłopoty, to się zgłoś do psychologa, zamiast liczyć na to, ze w internecie będziesz anonimowa. Tak naiwni mogą być tylko ludzie, którzy o komputerach i internecie nie mają pojęcia. Poza tym probramy blokujące strony są głównie dla dzieci, bo jak ktos ma jakiekolwiek pojęcie o komputerze, to ci bez hasła przejrzy pocztę, Outlooka, strony internetowe, dokumenty, nawet zahasłowane, gadu gadu i wszystko, co robiłaś na komupterze. A nawet zablokuje ci cały system tak, zę to ty nie będziesz mogła z niego korzystać. Pamietaj, że w komputerze NIC się nie ukryje, hasła są dla laików i wszystko, co jest chronione hasłami da się łatwo odczytać, wystarczą podstawowe informacje o Windowsie. Nawet jak usuniesz coś z dysku, a potem zapełnisz go kilkakrotnie, i tak wszystko dalej pozostaje na dysku i da się to bez trudu odczytać. 🖐️

kirus -> nie mam pojęcia :D kiedyś chciałam siostrze na złość zrobić i na 1 dzien zablokować pewną stronke, ten sposób znalazłam w googlach :P

Gość starsza siostra
do TO MOZE PRZESTAN SIE sam sie przestan produkowac. rozmowy nic nie daja !!!udaje kochana corunie, wyludza $ strojac miny. niby za co pojechala w gory?:/ a ja siedze tu... moze wejsc i u kolezanki, zgadzam sie, ale bedzie miala b. utrudniony dostep tu w domu i tyle. nie obchodzi mnie, czy ktos/szpieg/ mnie zlokalizuje0-a niec h lokalizuje boze kochany. a co do problemow wyzalania sie na kafee... sa pewne sprawy o krtorych ciezko mowic wprost WSZYSTKOWIEDZACY:/ zajmij sie swoja dzialka a tak pouczajace rady dawaj komus innemu.

mikifiki, tak tylko z ciekawosci pytam, windowsy sa dobre w dawaniu iluzji ;)

Gość ooooo.

A moze powiedz mamie, ze Twoja przyrodnia siostra przegląda TWÓJ pamiętnik??? On jest tylko Twój i nikt, absolutnie nikt nie ma prawa czytać tego, co zapisałaś tylko dla siebie. Wiadomo - papier jest cierpliwy i dlatego zamiast czasem rozmowy - ludzie piszą pamiętniki. Twoja siostra jest wścibska, a to brzydka cecha. Może powinnaś ją zawstydzić przy rodzicach za to???? Niestety - pisząc na kafeterii - dajesz prawo czytania swoich postów zarówno każdej obcej osobie jak i swojej siostrze. Dlatego to jest \"forum\".

Gość a tak z ciekawosci
po ptakach dziecko! jak bedzie chciala to tak czy inaczej Cie przeczyta! aha ludzie czytajcie ze zrozumieniem, przeciez jasno napisala ze jej przyrodnia siostra moze ja "rozpoznac" po tematyce jaka porusza, wiec co za glupawe rady dajecie? wystarczy ze dziewczyna wejdzie na kafeterie, poczyta i juz bedzie wiedziala ktore wpisy sa jej. rada: zmien forum i od tego czasu czysc historie, zeby nie mogla wysledzic gdzie sie "produkujesz", proste?