Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madafi

dotacje unijne na agroturystykę...jak???

Polecane posty

mam działkę (gospodrastwo rolne-tak mam w akcie notarialnym)ponad 25 arów i chce otworzyć agroturystykę, ale nie wiem od czego zacząć.Mój narzeczony jest po szkole rolniczej, ale nigdy nie proacował jako rolnik. Obydwoje pracujemy na czas nieokreslony. Mieszkamy w miejscowości turystycznej(piękne jezioro, lasy, teren morenowy).. Chcę postawić parę domków na wynajem ale brak kasy.. jak ugryźć dotacje unijne???? pomocy....!!!

Gość prrrrrrrr
trzeba się zgłosić do ODR-u w swoim mieście a oni już Cię pokierują. ARiMR nie ma w tej chwili dotacji.

Gość lllllllllllllllllllllll
gospodarstwo rolne to przynajmniej 1 ha ziemi wiec musisz jeszcze troche dokupic lub dodzierzawic,pieniadze na agroturystyke mozna pozyskac z SPO z dzialania Różnicowanie dzialalnosci pozarolniczej,zawsze jest tak ze najpierw musisz zainwestowac swoja kase a pozniej ARiMR ci zwraca polowe (mozna ubiegac sie o 100 tys),na ten rok jeszcze nie ma szczegolowych rozporzadzen wiec i tak trzeba czekac,podejrzewam ze wszystko ruszy dopiero na wiosne.A twoj chlopak gdyby byl twoim mezem albo wspolwlascicielem moglby pozyskac 50 tys z dzialania ,,mlody rolnik". Ale narazie masz za malo ziemi...

To jest zapisane na Niego(on widnieje na akcie notarialnym)... i czy on może coś zdziałać będąc po szkole rolniczej... zależy nam aby postawić parę domków pod wynajem... mamy mało kasy by odrazu włożyć... czy można dostać kasę na rozpoczęcie czegokolwiek..czy samemu trzyba najpierw włożyc....

ale właśnie..on nigdy niepracował w rolnictwie, tylko jest po szkole rolniczej. i jakto można załatwić?? też trzeba wyłożyć najpierw kasę??