Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monoglota

Jesteście lub znacie osobiście poliglotów?

Polecane posty

Gość Podziwiam takich ludzi
ja jestem w klasie germanistycznej, i juz dostaję metlika, bo na niemieckim myśle po rosyjsku, na angielskim po niemiecku a jak jestem w domu to jak coś mówię, od razu myślę jak powiedziałabym to po niemiecku....

Mam taką śmieszną koleżankę, której mama jest anglistką i koleżanka w ramach buntu młodzieńczego uczyła się wszystkich możliwych języków poza tym jednym. ;) Gada płynnie po francusku i włosku, nieźle po niemiecku, a teraz bierze się za arabski. :D

Gość gada a gada i pisze to jest
różnica :-)

Gość gość
poligloci w Polsce to już jest codzienność coraz więcej osób zna więcej niż dwa języki sama biegle znam angielski i hiszpański http://www.angielski.slowka.pl/artykuly,9-najpopularniejszych-autorytetow-jezykowych-w-polsce,m,2536.html

Gość gość
Ja znam angielski biegle w mowie i piśmie oraz hiszpański na poziomie mniej więcej C1, ale "biegle" to za duże słowo w przypadku tego drugiego języka (skończyłam lingwistykę stosowną, specjalizacja angielski+hiszpański ), niemiecki znam komunikatywnie (6 lat nauki w szkole). Skończcie z tymi hasłami"języka x nauczyłam się w roku :), bo są to tylko Wasze pobożne życzenia.

Gość olekson
ja jestem na orientalistyce :) pasjonuje mnie grecki i chiński, w wolnych chwilach douczam sie na http://www.hanzilla.pl/; chorwacki jest mocno pokręcony więc juz mniej ale tpo i tak ścisła trójka :) do tego oczywiscie znam swietnie angola i niemiecki