Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starsza44

Pomocy! Przeżyłam ospę

Polecane posty

Gość starsza44

Błagam o pomoc! Pół roku temu chorowałam na ospę. Przezyłam koszmar. Niby to dziecinna choroba, ale w moim wieku okazała się koszmarem. Kiedy doszłam do siebie, okazało się że na twarzy pozostały blizny. Na czole, podbrudku, policzkach mam mnóstwo dziur. Nigdy wcześniej nie miałam problemów z cerą. Teraz jestem załamana. Może ktoś był w podobnej sytuacji. Ratunku!!!

Gość Droga Pani
z takim problemem to sie do dermatologo idzie.................

Gość Droga Pani
sa dostępne maści na blizny, lekarz pomoże dobrać odpowiednie.

Gość starsza44
Ja już byłam. Mam zakaz opalania się! I nic konkretnego.

ja miałam ospe rok temu w wieku 20 lat:( takze przeszłam ja bardzo ciężko:) przez jakies 3 miesiace w ogóle nie wychodziłam z domu tylko siedziałam płakałam i myslałam co zrobic z moja twarza... bo wygladałam okropnie dziury blizny...:( ospe miałam w maju a w pazdzierniku poszłam do dermatologa estetycznego.. miałam peelingi tylko dokładnie nie pamietam nazwy:( były bardzo silne w czasie zabiegów płakałam szczypało piekło fujjj... zabiegi były co dwa tygodnie az spalona skóra zeszła fujj... to było takei ZRZUCANIE SKóRY.. cos okropnego jak sobie to przypomne.. ehh ale naperawde było warto pocierpiec:) miałam 4 zabiegi.. wiadomo ze regeneracja troszke trwa ale na wakacjach wygladałam juz slicznie piekna cera moglam sie opalac.... wiadomo ze gdzie niegdzie cosik zostało ale nie ma ludzi bez skazy:)) zycze wytrwałości grunt to sie nie poddac:) PZDRAWIAM

Gość ospa
ja mialam niedawno w wieku 28 lat. przeszlam spoko. na twarzy tylko 1 krosta i to przy samych wlosach. za to na dekolcie zostalo kilka blizn. ale zauwazylam ze sa coraz mniej widoczne te dziury. na ospe chorowalam w styczniu. wiec moze do lata zejda... jest taka masc na blizny CONTRACTUBEX. chyba tak sie nazywa. dosc droga, ale podobno dobra.