Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktos odpowie

chodzę do ubikacji raz na tydzień

Polecane posty

Gość czy ktos odpowie

co zrobić ??? muszę pić 2 figury 2 żeby iść do ubikcji. czy ktoś mi pomoże. chciałabym stosowac jakiś naturalny środek i odstawić te zioła

Gość pij kefiry naturalne
i siemie lniane, raz na tydzien to zdecydowanie za malo

Gość oldmenka bez ang
zielona herbata

Gość czy ktos odpowie
siemie lniane suche czy gotowane????

otreby pszenne.4 lyzki codziennie np z jogurtem lub tartym jablkiem.

siemienia sie nie gotuje!! zalej goraca woda i poczekaj 5-10 min, wypij to na czczo i potem wieczorkiem

Gość a wtrace sie
a czy nie uzaleznilas swoich jelit od takich herbatek? jak tak to niestety za dobrze nie jest. a czy zawsze mialas takie problemy? czy dopiero od jakiegos czasu?

moja znajoma pila herbatki odchudzajace i sie jelita rzestaly jej pracowac , lekarze powiedzieli,ze wlasnie od tych herbat ludzie soba szkodza

Gość czy ktos odpowie
to na pewno te ziółka mi rozleniwiły jelita. :(

Jeśli pijesz tych ziółek dużo to na pewno przez nie masz takie problemy. Ja również jem otręby z jogurtami, piję herbatki mietowe, a dotego śliwki suszone:) naprawdę działają przeczyszczająco. Spróbuj....co do siemienia lnianego to też może Ci pomóc

Musisz sie z tym uporac , gdyz taki stan jest bardzo niebezpieczny dla zdrowia,Pij przynajmniej 2 litry wody niegazowanej ,, dobry jest takze jogurt kefir, ziarna slonecznika, a rano namoczone wczesniej sliwki, popijane maślanką.Zrob coś z tym natychmiast. Pierwszy raz slysze ,zeby ktos tak rzadko chodzil do ubikacji!!! Ja sie martwie jak jeden dzien nie ide do toalety,Kiedys wlasnie z tych powodów mialam usuwane polipy z odbytu.To jest powazna sprawa, ja wcale nie zartuję.

Gość eksperyment
to bardzo niedobrze ze chodzisz do wc raz na tydzien:( moze opisz dokladnie co jesz, codziennie ( wtedy mozna cos powiedziec i doradzic na temat diety ) czy uprawiasz jakas forme ruchu/sport jaka masz osobowosc?

Gość niegrzeczna25
a znacie moze jakies sposoby jak przyzwyczaic organizm aby chodzic do wc o jakiejs okreslonej porze?

Gość tylko siemie lniane mi pomoglo
regularnie pic - normuje prace jelit bez efektow przeczyszczenia

Gość spróbuj jesc
dożo kiszonej kapusty

Gość uzależnienie od figury
znałam osobe ktora tez bez tego nie mogla sie wyproznic pomaga czarny chleb, w szczegolnosci ze sliwką!! wiecej owoców, mi to pomogło na zatwardzenia, a mniej rzeczy typu kluchy itp

Gość czy ktos odpowie
rzeczy typu kluchy nie jem. jestem na diecie jem głownie mięso seby różnego rodzaju nabiał. na kolacje czesto jogurt naturalny z otrębami ale ta FIGURA rozwaliła mi przemianę materii całkowice :( muszę spróbować siemie lniane

Gość ja bym ci jeszcze
proponowala dzien zaczac od owsianki:)

owsianka na dzien dobry, woda niegazowana, jedna butelka 1,5l + zielona herbata...mi pomaga. chrupie jeszcze marchewki sa zdecydowanie lepsze od otrab.

Gość też tak mialam latami
odkąd wyłaczylam z diety pszenicę zastępując ja chlebem zytnim codziennie dodatkowo piję raz lub 2 razy dziennie siemię lniane- nawet polubilam jego smak jelita normalnie mi pracują wczesniej pilam preparaty z apteki, ziola, ale to wywoluje tylko efekt przeczyszczenia - kolejna skrajnośc, sliwki z kolei powoduja burczenia, wzdęcia czyli reasumując duzo blonnika i siemienia a stolec będzie się normował pozdrawiam

Gość napisz dokladnie co
bierzesz do ust mieso i nabial? a gdzie blonnik? odstaw herbatki przeczyszczajace, odstaw to mieso i nabial ( ma byc malym dodatkiem a nie glownym daniem ), jedz kasze gryczana i gotowane buraczki do skutku, czyli do wylegulowania pracy jelit. Moga byc zupki warzywne kasza gryczana- podpraz 3 lyzki na odrobinie oliwy, zalej woda i ugotuj- na koniec lekko posol- bardzo smaczna, mozna wymieszac z warzywkami wok, z cebula zeszklona itp buraczki- ugotuj w skorce, utrzyj, posol popieprz i polej cytryna- mniam mozna tez upiec w piekarniku powodzenia

Gość melka..
Jak wczoraj na kolecję zjadłam 2 pomarańcze razem z pestkami , później przez pół godziny ssałam olej , a rano wypiłam 30 ml Alveo to juz 3 kupy zrobiłam a wcześniej to raz na tydzień z problemami jak ty "czy ktos odpowie" To wszystko są porady z kafeterii. Próbowałam jeszcze kręcić hulahop i skakac na skakance ale nie wytrzymałam , aha i mam 4ty dzień aerobowej szóstki Weidera. To też z tego forum ;)