Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalalalalaa

TARCZYCA mogę prosic o interpretacje?

Polecane posty

Gość lalalalalalaa

do lekarza ide dopiero we wtorek :P TSH: 1,45 ulU/ml eutyreoza: 0,25-5,0 uLU/ml nadczynność tarczycy: 7,0 ulU/ml dodam ze jestem chudziutka :P i nie mogę przytyć

Gość lalalalalalaa
mam tu napisane jakie są wartości prawidłowe ale one sa podane w innyc jednostach :( nie znam się :( FT4 9,0 - 20,0 pmol/l FT3 4,0 - 8,3 pmol/

Gość lalalalalalaa
cholipcia:P pomyliłam sie: WYNIK TSH: 1,45 ulU/ml INTERPETACJA WYNIKU: eutyreoza 0,25-5,0 ulU/ml nadczynność tarczycy 7,0 ulU/ml Wartości prawidłowe FT4 -- pmol/l 9,0-20,0 pmol/l FT3 -- pmol/l 4,0-8,3 pmol/l

Gość lalalalalalaa
znowu do samo ;( nie wiemdlaczego nie wsakkuje tak jak pisze :( NADCZYNNOŚĆ TARCZYCY (MNIEJSZE NIŻ) 0,15 NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY (WIEKSZE NIŻ) 7,0

TSH masz w porządku (bliżej nadczynności niż niedoczynności, ale do dolnej granicy brakuje jeszcze sporo,,,) Ja mam TSH 1,7 i lekarka powiedziała że wynik jest całkiem przyzwoity :) Chyba nie musisz się martwić...

Gość Karolinka17
Tak. Myśle ze nie masz o co się martwić, wynik prawie w normie. A czy masz jakieś obajway typu: pocenie się, drżenie rąk, stres, bezsenność, kołatanie serca? jezeli masz takie objawy to znaczy ze może znowu powracac nadczynność a jeśli nie weżmiesz metizolu to twoje wyniki sie pogorszą.

Gość justydzia
Witam serdecznie... wlasnie odebrałam wynik- TSH 18.099uIU/mL ...i co dalej? zdaję sobie sprawę,ze dobry to on nie jest :(

Gość berta288
zrób jeszcze ft3 i ft4 i anty TPO niemniej z TSH wynika, że masz niedoczynność tarczycy