Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez kondycji

sztuki walki-jakie polecacie

Polecane posty

Gość bez kondycji

chcialam zaczac cwiczyc jakis sposob walki, nie mam pojecia jeszcze jaki:) co polecacie? zalezy mi zebym byla w stanie pozniej sie obronic, oraz zeby bylo to na moje warunki kondycyjne (mam beznadziejna kondycje i zamierzam ja tym poprawic) ile godzin w tygodniu powinien miec taki trening i jakie sa ceny z gory dzieki za pomoc:)

Gość taka sobie 20latka
polecam krav mage (czy jak to sie pisze) ewentualnie judo. jak to powiedział kiedyś pan od judo "mojego znaomego chcieli wyrzucić przez okno i wyrzucili z 6 piętra. przeżył bo uczył się padów na judo" :D nie wiem ile w tym prawdy ale przekonujące :D

Gość ja polecam jedynie
NINJITSU ale ciężko znaleźć treningi, jest to bardzo ogólnorozwojowa sztuka walki. Po pierwszych treningach wprawdzie chodzić nie można, ale szybko nauczysz się podstawowych technik obrony :) a oprócz tego w przeciwieństwie do innych sztuk, nauczysz się ATAKU :)

Gość tylko i wyłącznie
krav maga :classic_cool: szybko i skutecznie mozna zniszczyc przeciwnika:classic_cool: a co najwazniejsze szybko mozna ja opanowac, obecnie jest chyba najagresywniejsza sztuka walki a co za tym idzie najskuteczniejsza polecam chociaz sam nie trenuje :P wpisz w youtube krav maga jest tam mnustwo filmikow

Gość goral z nizin
ciupaskę.

Gość bez kondycji
jeszcze jakies propozycje? moze cos bardziej klasycznego?:)

Gość macho28
boks tajski albo taekwondo

Gość scroll
Aikido :)

Gość macho28
aikido jest gowno warte :p

Gość ewjfhopiuefv
krav maga to nie SZTUKA, ale bardzo skuteczna podobno. nie polecam:P

Gość bez kondycji
a nie wiecie jak to wyglada z cenami? mieszkam w dosyc duzym miescie wiec wszystko powinnam miec do wyboru:) z tego co czytalam krav maga umiarkowanie mi pasuje, ale kto wie:)

Gość macho28
60-100 zł miesiecznie za 2 treningi tygodniowo

Gość bez kondycji
podnosze nie wierze ze nic nie cwiczycie:)

Gość upupupupupupupupupup

Gość ldkdkkkdddkdsss
Przed przystapieniem do treningow sztuki walki radze się na to najpierw przygotowac, bo to nie jest latwa sprawa jakby si emoglo wydawac. Bieganie na poczatek byloby bardzo wskazane, potrzeba maaaaaase kondycji. Ja na początku zakupilam buty tutaj www.senseishop.pl wysylam, bo waaarto kupic, bo jakis dobrych cenach

Gość gość
Sistiema kombata lub krav maga. Sistiema lepsza i to bardzo ale iężko szkolenie znaleźć. Szukaj krav magi. Obie to nie sztuki a systemy walki, zresztą sistiema kombata właśnie to po rosyjsku znaczy.

Gość gość
No i oczywiście "bez kondycji" to nic nie dasz rady nauczyć się. Na początek najlepiej bieganie. Minimum pół godziny ciągłego biegu dziennie. Przez pierwsze tygodnie będziesz chciała płuca wypluć i to będzie tortura.

Gość gość
Krav maga. Sama trenuję od prawie 3 lat, jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
Świetny na początek jest boks. Nie dość, że ćwiczy ciało to uczy również dyscypliny, wytrwałości. Każdemu polecam trenera http://www.boksuskrzecza.pl/ - jestem pewny, że każdy będzie mega zadowolony.

Gość gość
Jesli myslisz,ze przy zerowej kondyncji dasz rade,to troche sie mylisz:)najpierw choc troche jej nabierz. Polecam boks tajski i ninjitsu. Trenuje oba, krav maga zdecydowanie przereklamowana

Gość mamijano
Ja z kolei polecam Krav Magę, to doskonały trening, dzięki któremu można nauczyć się odpowiednich technik obrony i walki wręcz. Jeżeli ktoś z Was byłby zainteresowany tematem, zobaczcie sobie Krav Maga Mazowsze, mają grupy dla dorosłych, jak i dla dzieci. Można zdecydować się też na treningi personalne.

Mój mąż już od kilku lat trenuje MM. Choć nie przepadam za tym rodzajem sportu dla własnej poprawy kondycji postanowiłam poznać zasady walki i potrenować podstawy. Mąż z chęcią nawet zaczął dawać mi wskazówki i poprawiał popełniane przeze mnie błędy. Na ostatnie moje imieniny kupił mi nawet profesjonalne rękawice http://www.poundoutgear.com/pl/rekawice-do-mma-sparingowe-zawodowe/154-rekawice-mma-r-05-pro-czarne.html Byłam zaskoczona, choć rzeczywiście rękawice się przydają.

Gość gość
cwicz bieganie zamiast walki

Gość gość
s*******laj-tsu