Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yta

Jak wygląda poronienie?

Polecane posty

Gość yta

Mam pytanie. W zeszłym miesiącu strasznie mnie bolały piersi, a sutki były duże, obrzmiałe i bardzo bolące, chciało mi się wiecznie sikać. Dni płodne miałam ok. 12 -14 dnia cyklu. Okres dostałam 35 dnia. Niby jest tak, że dni płodne są 14 dni przed miesiaczką, wiec u mnie powinna wystapić ok.28 dnia, wię skad taki długi cykl? Bardzo bolał mnie brzuch, nie mogłam w ciągu kilku pierwszych godzin wytrzymać z bólu. Na podpasce pojawił sie jakiś flak czy coś takiego, nie skrzep. Nie wiem co to było? Czy któraś tez tak miała jak poroniła. Nie wiem czy byłam w ciąży, testu nie robiłam, bo bałam się rozczarowania. A może to był zwykły okres, tylko czy przy zwykłym okresie coś tam wychodzi - może to była złuszczona macica, sama nie wiem. Zapytam się lekarza , ale wizytę mam dopiero w kwietniu.Gin. mi powiedziała, że mam najprawdopodobniej niewydolność ciałka żółtego, więc zapisała mi Luteinę.

Gość xxx_
dosc obfite krwawienie, nudnosci, bole glowy, goraczka... zalezy w ktorym tygodniu ciazy.. do okolo 10 tygodnia plod jest dosc malych rozmiarow .. okolo centymetra w okolicach 10. Przy poronieniu plod usuwany jest przez skorcze macicy .. jest znieksztalcony.

Gość ajaaja
Wiem, że to nie do końca na temat, ale pytaniem "Jak wygląda poronienie?" rozpoczyna się jedno z opowiadań w zbiorze "Poparzone dzieci Ameryki" - , jest niesamowite,polecam!!!