Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fenomenem

Zwiazki uczuciowe bez sexu

Polecane posty

Gość Fenomenem

Gość Fenomenem
Sa wsrod was tacy, ktorzy swiata poza soba nie widza, kochaja sie ale sexu nie uprawiaja ? Ja jestem w takim zwiazku, juz 5 lat, oboje jestesmy asami

Gość meela
co to znaczy ze jestescie asami?

Gość gosienkkkka
jestem w związki bez seksu 2 lata. i jest ok,nie musze sie obawiac ciąży:) facet nie jest egoistą,naprawdę mnie kocha,a nie patrzy tylko by zaspokoić swoje potrzeby.

Gość a co z Twoimi potrzebami

hmm ja jestem jeszcze mloda, w zwiazku nie jestem,ale podejrzewam sie o aseksualnosc., to jest zbyt zwierzece.. owszem zainteresowanie 2 plcią jest,ale nic wiecej. nie wiem moze to jakas blokada,spowodowana nieobecnoscią wieczną starego... w kazdym razie dobrze mi z tym ,wiec problemu nie mam........ co do kwestii dziecka, jak kiedys \"instynkt\" mi sie odezwie zaadoptuje. to nawet bardziej humanitarne, zeby dac szanse na szczesliwe zycie skrzywdzonemu dziecku... to by bylo na tyle... chcecie to obrzuccie mnie bluzgami :> nie robi mi to :classic_cool:

Gość gosienkkkka
czasami nie jest mi łatwo ale wolę to niż strach przed ciążą. to by mi zrujnowało marzenia.

Gość gosienkkkka
do some bizarre-jak sie zakochasz to moze zmienisz podejście:)

Gość ja byłam w takim związku
prawie dwa lata. Kiedy w końcu na seks byłam gotowa, liczyłam na to, ze gdzieś razem wyjedziemy, zrobimy to w końcu, okazało się, ze nie mozemy, zarazm potem mój chłopak zostawił mnie:o Potem już wszystkiego mi sie odechciało. Wrócił po 3 miesiącach. Ale po niecałych dwóch już nie byliśmy razem. Jestem mądra, ładna, atrakcyjna, wesoła, jestem sama, jestem dziewicą i cieszę się, ze nie zrobiłam tego z nim. Bo wolałabym kochać się tylko z jedną osobą. Myślałam, ze on naprawdę mnie kochał,. no i chyba tak było. Tyle, ze mu przeszło... Przy pierwszych problemach wolał mnie zostawić, niż zachować się jak meżczyzna, próbować jakoś naprawić sytuację. Teraz już nie mam zaufania do nikogo, bo wiem, ze skoro nawet tak zakochana osoba (widać było, że świata poza mną nie widział, było to oczywiste dla wszystkich wkoło i dla mnie też...) może mnie zostawić z dnia na dzień, to nie ma co liczyć na innych ludzi. Wolę byc dziewicą do końca życia, niż podkłądać się byle komu, żeby tylko było mi przyjemnie przez chwilę. Zresztą wcale nie byłoby mi przyjemnie, gdybym wiedziała, że ktoś nie nie kocha. Wolę to robić sama z włsną ręką🖐️

Gość anjanika22
a ja jestem z chłopakiem prawie 3 lata i też bez seksu... jest nam ze sobą dobrze, bardzo się kochamy, mamy po 22 lata.

zakochalam sie.... ilez to wycierpialam, usychajac z platonicznego uczucia.... gdy okazalo sie to odwzajemnione, wykazywal zaintereoswanie ,odrzucal mnie nawet jako kolega...zresztą jak pozniej sie okazalo tylko przyjazn mi oferowal bo wyjezdza.... gdy moja \"kolezanka\" mi go odbila,a nasze stosunki sie ochlodzly znow cierpialam itd... teraz gdy on na nowo probuje choc tak niemrawo to odnowic poprzez rozmowy na messengerze , ja znowu mam jakies ale :O niby fajnie,ale doszly watpliwosci,ze moze chce sie zabawic itd... ( 2razy liczyl.ze pojde z nim na impreze i na jego urodziny) to jest wlasnie abnormalne a nie moj aseksualizm........