Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jj30

diety a podatek

Polecane posty

Gość jj30

Czy to prawda , ze za 2006 rok mozna odliczyc 30% dliety za kazdy dzien przepracowany w UK, czyli £9.6, przy rozliczaniu z podatku?

Gość ooooooooooooo
Tak tak jest cos takiego potem od naleznego podatku odliczasz ten ktory juz zaplacilas w UK, ale wiadomo jakie jest zycie i tak wychodzi na korzysc fiskusa....

Gość jj30
wlasnie mnie wyjdzie ma korzysc, bo zamiast £960 ( 30x£32) pracuje tu od 23 stycznia wiec odlicze sobie jakies 240 X 9.6, a to juz jest troche:)) i nie musze doplacac w Polsce:)))

Gość onaUK
Jak Wy to liczycie madrzy ludzie, wytłumaczcie pokolei:) proszę, jestem typowym humanistom, a rozliczyc się chcę :) , dzięki wielkie

Gość jj300
http://podatki.onet.pl/1389519,poradnik.html to jest link do strony z rozliczeniem..wpisujesz tylko dane i masz gotowe:)).A wiec..dochod ( czyli to co dostalas na reke w przeliczeniu na polskie minus diety-czyli ilosc dni ktore pracowalas w Uk w 2006 pomnoz przez £ 9.6 ( 30% z £32, bo tyle wynosi dzienna dieta)i przelicz na polskie po aktualnym kursie, potem wpisz w koszty uzyskania przychodu kwote 1227 PLN ( http://www.4un.pl/finanse/kup.php ), dochod sam ci wskoczy w tabelke, w czesci H-dochod do opodatkowania, podstawe do obliczenia podatku i podatek wylicza program, ty wpisujesz podatek zaplacony w UK znow przeliczony na zlotowki i wyjdzie ci podatek do zaplaty.Oczywiscie to jest wyliczenie podatku, jezeli nie masz zadnych odliczen i nie pracowalas w Polsce, jezeli pracwoalas w Polsce to zarobki polskie musisz dodac do tych... mam nadzieje, ze to jest zrozumiale:)))

Gość onaUK
Cudownie, dziekuję jj300 :)