Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest..

Poród rodzinny.

Polecane posty

Gość jak to jest..

Czy w większości szpitali można wynająć osobny pokoik do porodu rodzinnego? Ile to kosztuje w Waszych szpitalach? Zależy mi na dwóch rzeczach: żeby mąż był przy mnie i żebym mogła rodzić w osobnej sali.

Gość elinova
W szpitalu, w którym rodziłam porody rodzinne są na porządku dziennym. Za taki poród nic się u nas nie płaci/ Puck woj. pomorskie/ Jedynie jeśli urodzi się do wanny to koszt 100 zł, ale za samo przebywanie w wannie podczas porodu 0 :-)

w Bytomiu w klinice wciskają kit, że możliwy jest poród rodzinny a jak trafisz na nawał rodzących walną Cię na wspólną salę, pełną krzyczących bab i męża będą wypraszać co chwilę. Żenada :o

Gość no to My przeplacili
Ja zaplacilam w Mikolowie za porod rodzinny 150zl i nie w osobnym pokoju tylko normalnire na porodowce 3 lozka oddzielone scianami a z przodu wisiala zaslona

ja nie płacę, jak naciskają, bo nie mają prawa żądać opłat za coś co się należy każdej matce. Ale jak nie naciskają potem wspomogę cegiełką. Ale już po wszystkim;) Gdyby mnie zmuszano zadzwoniłabym na skargę do NFZ

Gość szczerzee
mówiąc to nie spotkałam się jeszcze w moim srodowisku znajomych i znajomych znajomych, żeby do porodu rodzinnego była mozliwa osobna sala :o mąż owszem, ale poród na sali "zbiorczej" :P, gdzie stanowiska oddzielone są parawanami albo ściankami ... ja miałam to szczęście, że ze mną żadna kobieta nie rodziła, więc byłam sama :) nie wyobrażam sobie rodzić przy dwójce innych kobiet :o

u nas (woj podlaskie) porod z mezem w sali zbiorwej (boxy oddzielone sciankami i z kotara) jest bezplatny. za oddzielna sale porodowa (z wanna kanapa tv) placi sie 200zl i w tej cenie jest juz 1osobowa sala do konca pobytu w szpitalu (nie zaleznie czy bedziesz 3dni lezala czy 2 tygodnie)

Gość jak to jest..
Aneczka1979---> właśnie o coś takiego mi chodziło. Ja chcę skupić się na porodzie, na oddychaniu, a wrzeszczące kobiety odwracały moją uwagę (tak było przy pierwszym porodzie, 10 lat temu).

Sieradz, woj. łódzkie- poród rodzinny na osobnej sali i pokój dla siebie po porodzie - 150 zł. Za nocleg męża 35 zł od nocy - jedna noc gratis. W tym dla męża pościel, wersalka i obiad.

Gość Kornelia.
W Warszawie na Madalińskiego za salę płacisz 350zł.Mąż może byc cały czas.Sala przyjemna, jednak ubikacja jest obok:(W sali zlew, stoliczek,prysznic,drabinka,pilka jak dobrze pamietam.

Kamień Pom. w zachodniopom. zrobiłam przed porodem wywiad w każdym szpitalu w promieniu 20 km. Znalazłam taki, że nic nie zapłaciłam, rodziłam z mężem w małym pokoiku sami. Na poród czekałam w jednoosobowym pokoju i po porodzie też miałam pokoik dla siebie. Mąż niestety nie mógł nocować, ale wizyty bez ograniczeń. Na dowidzenia szpital wręczył mi list z gratulacjami i prezent- komplecik welurowy dla dziewczynki i buciki.

aha położna robiła nawet kawę mojemu mężowi bo rodziłam całą noc.

Gość jak to jest..
A w szpitalach dużo jest takich jednoosobowych sal? bo boję się, że kiedy pojadę do szpitala akurat wszystkie będą zajęte. Dziękuję za odpowiedzi.