Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia5661

sanatorium ?????

Polecane posty

Gość misia5661

Witam wszystkich. W kwietniu jadę do sanatorium. Tym razem Rymanów Zdrój - ośrodek Stomil, zastanawiam się jak będzie. Sanatorium ma swoją stronę internetową nadzwyczaj skromniutką. Może ktoś z Was wie jak tam jest, na co tam uważać, co jest tam ciekawego, jaka obsługa, gdzie mogę zdobyć więcej informacji na jego temat? Zaliczyłam już jedno sanatorium. Pobyt był fatalny, czułam się w pełni dyskryminowana m.in. z powodu wieku (ciągłe szepty pań, że taka młoda, co ona tu robi, na wczasy sobie przyjechała, tylko miejsce zajmuje). Na całym turnusie nie było nikogo w podobnym wieku do mnie. Moja współlokatorka? Do dziś wspomianam ten koszmar - chrapanie w nocy, jej bałaganiarstwo, branie moich rzeczy, słuchanie Radia Maryja przez cały czas jej pobytu w pokoju (była na dodatek przygłuchawa - więc nawet słuchawki z mp3 w uszach nie pomagały). Wyjechałam w lepszym stanie ze względu na zdrowie, ale psychika była bardzo nadwyrężona. Uważam, że ludzie chorują w każdym wieku więc każdy ma prawo do pobytu w sanatorium. Poza tym każdy z nas ma różne poglądy i zainteresowania - szanujmy więc spokój i ciszę innych. Obawiam się znowu teraz jechać. Czy słusznie?

Gość misia5661
nikt nie był w sanatorium?

Gość może weź kogoś
..do towarzystwa?

Nie byłam w Rymanowie, ale w Rabce. Ośrodek Cegielski, jeśli mnie pamięć nie myli. Nie byłam dyskryminowana ze względu na wiek (mialam 16 lat), ale taka jest specyfika Rabki, bo to sanatorium głownie dla dzieci, specjalizujące się w leczeniu alergii.

misia5661 piszesz,że byłaś w Rymanowie Stomilu, to powiedz jak było, bo jadę w kwietniu tego roku i od nikogo się nie mogę dowiedzieć o warunkach w tym sanatorium. Szkoda, że w tym roku nie jedziesz, to byśmy zamieszkali w jednym pokoju dwuosobowym, bo takie chyba tam są, brak jedynek. Napisz coś na temat leczenia i czy zadowolona byłaś, niż poprzednio.