Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1500- STOKROTEK-1500

Jak nauczyć małego psa czystości w domu

Polecane posty

Kupiłam małego pieska rasy labrador ma 8 tygodni co prawda mam go dopiero od dwoch dni ale robi siku po całym mieszkaniu a kupiłam go bo tez będzie cały czas w mieszkaniu , bardzo potrzebuje rady i odpowiednich wskazówek co mam zrobić jak go uczyc by nie załatwiał sie w domu ale stał pod drzwiamy czy tez coś w tym rodzaju bardzo prosze o pomoc i dobre rady czekam.

Gość pod drzwiamy
? :D:D:D

Gość pod drzwiamy
no to poczytaj:D ja swoją ośmiomiesięczną owczarkę niemiecką przywiozłam sama autem do domu i wiesz co zrobiła wstępując w jego progi? zsiusiała się na dywaniku:D darowałam...wytarłam...potem zrobiła to raz jeszcze, więc delikatnie wykopałam ją najpierw na ganek...tam kontynuowała "ceremonię", ale ja otworzyłam jej drzwi i tym raem sikała na podwórku. od tej pory nie odważyła się zrobić tego w domu - powiem więcej:o nawet gdy nad ranem pięknie mi się spało bezceremonialnie właziła mi do sypialni i pokazywała, że chce wyjść się wysikać:D

Gość 1500- STOKROTKA-1500
DZIEKUJE ZA OTRZYMANE ALE CZEKAM NA WIECEJ .

To dosyc proste - karcic gdy robi to w domu, chwalic - gdy na dworze, piesek szybko sie nauczy reguly. Ja zawsze nosilam przy sobie jakies przysmaki i jak sie moja suczka zalatwila na dworze to jej dawalam cos do przegryzienia, szybko zalapala o co chodzi :)

Gość 1500 STOKROTKA -1500
Dziękije za te rady ktore juz otrzymałam ale czekam na wiecej.

mój psiak się nauczył na dworze w ciągu tygodnia , miała dwa miesiące ale bardzo dużo czasu spędzałam z nią na dworze dlatego się odzwyczaiła i kapnęła że tam może a w domu nie, zresztą jakoś umiałam się zorientować że się coś święci i wtedy smycz i na dwór albo na balkon jak się pies dziwnie zachowuje kręci i lata po domu znaczy, że szuka miejsca ...;)

Gość Syn -bojownika
Jak nie pomaga gadanie to radze dac mu baciki po tyłku.

Gość Ż-c
Zagonić do roboty

Gość psa ni wolno bić
trzeba tylko bardzo często wychodzić z nim na zewnątrz, a jak nasika w domu to wsać mu poysk w to co narobi, a możesz tez narozkładac gazety i on będzie robił na nie, i po trochu zabierać mu te gazety aż w końcu ich nie będzie i nie bedzie sikał. troche napisałam to nie składnie

Bardzo dziękuje wszystkim za wspaniałe rady co są dlamnie pomocne gorąco pozdrawiam czekam na wiecej porad .

Gość farrfocel
8-tygodniowy pies jeszcze nie kontroluje wydalania moczu; nie wie , ze zaraz bedzie sikał ale niedługo , za pare tygodni , juz będzie umiał kontrolować rób tak , że jak się sadza do sikania , to szybko na ręce i wynies do ogrodu/na zewnatrz i niech tam dalej sika; mój pies zakapował w 3 dni

Gość Łukasz23
zakorkuj mu dupsko

Zawsze jak się obudzi wyprowadzaj na pole-szczenięta wtedy sikają i powinien załapać do dwóch tygodni-powodzenia:)

Mój sposob to wychodzic z nim co godzine, potem co półtory, potem co dwie godziny ... po miesiacu problem miałam z głowy. Pózniej wyprowadzałam go przez ok 2 tygodnie 5 x dziennie, pozniej 4 x ... :) Trzeba pamiętac koniecznie zeby raz dziennie piesek mial dluzszy spacer, a 3 x to juz koniecznie trzeba psinke wyprowadzac zeby się zalatwił.

Gość 1500-STOKROTEK-1500
Bardzo dziękuje za rady, tak też bedę je stosowac , jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.

Gość xxxxx5
podnoszę

bardzo prosto.. pokaz mu gdzie sie robi siusiu miałam tysiace pieskow, szczeniaki wiec szczeniak ciagle spi jak dziecko je i spi wiec jak sie tylko obudzi wychodz z nim zobaczy ze sika sie na dworze to działa wez na rece szczeniaka przed snem jest lekki wez go na rece jak tylko sie zbudzi jets ciezki, bo ma brzuszek pelny sikow:) sprawdzałam to nawet u reksia:) i potem on zapamieta ze trzeba wychodzic na dwor jak sie pies prosi roznie, zaleyz od charkteru psa jeden idzie pod drzwi wyjesciowe i juz wiesz ze chce wyjsc inne skomla, ale torzadkosc sa psy co przychodza i łasza sie do wlasciciela to tez znak, ze chce siku a inne patrza w oczy...:) to najbardziej lubie, tak maja madre psy z 6 zmysłem