Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewuszka_a

Yasminelle nowe tabletki antykoncepcyjne!!!

Polecane posty

Gość marta....
Witam zażywałam tabletki ok 1,5 roku i odstawiłam je trzy miesiące temu w pierwszym miesiącu po odstawieniu miesiączka wystąpiła regularnie i normalnie w drugim też a w trzecim mi się spóźnia, czy któraś z was miała tak po odstawieniu tabletek??? proszę o odpowiedź!!!

Gość nata10211
Witam, mam takie pytanie. Biorę tabletki yasminelle, okres zaczął mi się 30 maja i do tej pory mam, gdy nie zażywałam tabletek trwał 6 dni czasem 7 dni, a teraz już jest 8 dzień. Czy to normalne, czy okres może się wydłużyć czy nic mi nie grozi? Z góry dziękuję za odpowiedź..

Gość aniuss
Cześć dziewczyny mam do was pytanie. Czy ktoraś z was przytyła po tych tabletkach ? Ja biore 2 opakowanie Ciles i przytyłam 5 kg boje się że ciąglę będę tyła i zastanawiam się nad zmianą ich właśnie na yasminelle. Słyszałam że one nie zatrzymują wody w organiżmie. Bardzo proszę o odpowiedz :)

Gość ale wy sie nakrecacie
ja przytyłam ale nie od tabletek :o jak mawiał pewien ginekolog: tyje sie od jedzenia nie tabletek :P

Gość aniuss
Od tabletek tez sie tyje bo zawieraja hormony ! po hormonach zawsze sie tyje ! zreszta zarzymuja wode w organizmie i cialo staje sie napuchniete. Niewierze w to ze po tabletkach sie nie tyje, zaduzo jest przypodkow dziewczyn ktore odzywiajac sie tak samo z przyjmowaniem tabletek tyją.

Gość paaaak
witam, mam pytanie - czy można zacząć brać tabletki antykoncepcyjne- pierwsze opakowanie - począwszy od połowy cyklu?? niestety nie znalazłam odpowiedzi na to pytanie, pzdr

Gość ada1825
paaak- ja biorę dopiero 5 tabletkę z 1 opakowania ...ale pytałam ginekologa powiedział ze mogę wziąć tabletke którego dnia chce cyklu ale musi sie stać to w tym okresie powiedział że najlepiej by było 1 lub 2 dnia !!

Gość kachaaa2009
cześć ja też mam zamiar brać tabletki antykoncepcyjne Yasminelle tylko że ja mam już częste bóle głowy i do tego biore tabletki na nadciśnienie czy można to razem przyjmować,ale niemam żadnych innych nałogów poradzicie coś na to.

hej, mam takie pytanko (pewnie ta kwestia była już poruszana na tym forum ale jest za dużo tych zakładek itd.aby to odnaleźć...) : rozpoczęłam nowy blister w sobotę, a w poniedziałek zapomniałam wziąć tabletki... (współżyłam ostatni raz w sobotę rano) kapnęłam się dopiero dziś ale niestety minęło już 12h a dokładniej 13-14. Na opakowaniu moich tabletek jest napisane, że jest się przekroczy 12h i się współżyło do tygodnia wcześniej od pominięcia tabletki to trzeba się zgłosić do lekarza jeśli nie to wziąć tabletkę i zabezpieczać się przez następny tydzień... ja raczej nie planuje iść do lekarza bo uważam, że prawdopodobieństwo jest nikłe ale wole się poradzić was (może jednak konieczne jest udanie się do lekarza)... może byłyście z takim przypadkiem u lekarza albo coś wiecie na ten temat więcej ode mnie... z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość basiccccc
hej, któras z was napisała, ze przy pigułkach nalezy unikać kawy ? to prawda?

Gość mishalina
takie NOWE ze ja biorę je już od trzech lat, ponad nawet. A przeraża mnie stan umysłowy niektórych osób, które współzyją już a nie wiedzą czy tabletka ze srody ma byc zażyta w poniedziałek czy w środe..

Gość hej yasminellki
ja zaczelam brac yasminelle na poczatku 2007 roku, takze zaraz po ich wejsciu na polski rynek ;-) w ciagu roku moja waga z 53 kg podskoczyla do 62... masakra... dodam, ze przestrzegalam diety, ale waga i tak leciala w gore. bralam je w sumie blisko dwa lata. mija 11 miesiecy od odstawienia a waga nie drgnela... czy mam szanse wrocic jakos do wagi przedpigulkowej??? moja ginekolog powiedziala, ze od nich sie nie tyje, i co? a co do ich ceny to dziwia mnie kosmiczne ceny ktore podaja tu inne dziewczyny- 52 zl, 45 zl... ja placilam za opakowanie 36,90!

Gość sailormary
ja mam pytanie ponieważ biorę te tabletki ale miałam dosyć długą przerwę i chciałam zacząć je brać znowu , myślałam że dostałam okres bo zaczyna się u mnie on zwykle od plamienia więc wzięłam tabletkę ale okres jakby ustąpił i nie wiem co teraz mam robić czy to grozi jakoś mojemu zdrowiu ... proszę o odpowiedź bo nie chce mi się rejestrować i czekać 3 tygodnie na wizytę u ginekologa :P

Gość sailormary
ja po nich nie przytyłam mam nawet wrażenie że schudłam :P poza tym nie odczuwam innych skutków ubocznych poza tym że miały regulować okres a ja i tak mam nie regularny jak tylko je odstawie no i jeszcze po ich odstawieniu miałam tak perfidnie bolesne okresy że myślałam że tego nie zniosę :( aczkolwiek są lepsze od cilestu ponieważ po cileście miałam obniżone libido i było mi cały czas niedobrze i czułam się okropnie :( piersi mi nie urosły po żadnych choć koleżanka się upierała że urosną po tabletkach :P

Gość magdaaa1
a co z trądzikiem? czy któraś z pań miała po tych tabletkach trądzik? Ja dopiero wzięłam trzecią tabletkę a skutki uboczne już widac na twarzy:(

Gość one nie regulują cyklu
one sprawiają, że go w ogóle nie ma. Uważajcie dziewczyny na układ krążenia, bo te tabletki są dla niego groźniejsze niż tabsy poprzednich generacji.

Gość sailormary
Ech ja też mam pryszcze po nich :( ale chyba przejdą po jakimś czasie ...

Gość zabiszna
czesc wam, ja od kad pamietam zawsze zabezpieczałam sie prezerwatywą , nie wiem czemu nie ufam tabletkom , porpostu się boje . lekarz przepisal mi jasminelle , ale nie z powodu mojej checi przyjmowania antykoncepcji, ale na mojego 6cm torbiela na jajniku, no ale skoro juz je łykam, to pomyślałam ze moze czas odstawic prezerwatywy, czy ktoś z was jest kto przynajmniej rok stosuje (regularnie) te tabletki i wspólzyje bez dodatkowego zabezpieczenia ? i udało się bez ciazy ? ptalam sie lekarza i powiedzialze ma 100% kutecznośc, ale jestem niedowiarkiem i nie ufam liczbom, wolalabym jakby ktoś zapewnił bo przezył, czekam na odpowiedzi ;)

Gość ewwwwww:P)
ja już je biorę dwa lata i super trochę drogie bo prawie 50 zł . nie przytyłam nawet schudłam 2 kg na poczatku ale bez problemu można im ufać:)

ja je odradzam, przez pierwsze 3 miesiace mialam okres po 12-16 dni, zawroty glowy, i metaliczny smak w ustach po polknieciu tabletki

Gość sunrise78
SPRZEDAM 3 NOWIUTEŃKIE OPAKOWANIA YASMINELLE firmy Bayer, zakupione w kwietniu tego roku, data ważności 02.2014. Kupiłam je trochę "na wyrost" na zapas, ale okazało się że jednak nie będę mogła ich używać... Na codzień mieszkam za granicą stąd zakupy na wyrost ;-). Wysyłka z Polski - Tychy lub odbiór osobisty. Koszt 3 x 45 zł (koszty przesyłki po mojej stronie). Zapytania można wrzucać na moje gg: 7290335. Pozdrawiam, Asia

Gość katrina50
witam mam do sprzedania recepte na 3 opakowania yasmin,z data 16 sierpnia 2010,cena 100zł,zainteresowani kasiakepa@op.pl

Gość booavista
Witam... Mam pytanko do dziewczyn ktore juz jakis czas biora te pigulki. z rozpoczeciem zarzywania tych tabletek czekalam do czasu az dostane okres i pierszy dzien miesiaczki byl w niedziele, i pytanie jest takie czy jest to obojetne od ktorej niedzieli zaczne na tym balistru czy tez nie? bo po 2 tabletce gdy skonczyl sie okres wspolzylam z moim chlopakiem i zaczelam plamic.. bralam tabletki kolejno tak jak pokazuja strzalki i plamienie ustalo. tak na marginesie zaczelam od srodkowej niedzieli i ciagnelam wgore z zarzywanie ?? co to moze oznaczac to plamienie?? moze ta tabletke ktora zarzylam mialam zarzyc w ostatni dzien ?? prosze o odpowiedz. g gory dziekuje wam :*

Gość Titusia18
niedawno byłam u ginekologa i przepisał mi tabletki antykoncepcyjne Yasminelle ale nie jestem pewna czy mam je zazywac !! dostałam recepty ale nie wiem czy mam je wykupic:/ ..?

Gość vytfyufuy
pilnie kupię yasminelle amelka_1111@vp.pl

Gość kozibonk.........
niedawno byłam u ginekologa i przepisał mi tabletki antykoncepcyjne Yasminelle ale nie jestem pewna czy mam je zazywac !! dostałam recepty ale nie wiem czy mam je wykupic:/ ..? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAHAHHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!

Witam, Sprzedam 2 listki Yasminelle. Po 40zł + wysyłka. Kontakt olcia.k@o2.pl Pozdrawiam

Witam, Sprzedam 2 listki Yasminelle. Po 40zł + wysyłka. Kontakt olcia.k@o2.pl Pozdrawiam