Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betre

Dodatkowe becikowe

Polecane posty

Gość betre

Witam, mam pytanie odnosnie tego "dodatkowego" becikowego, moze ktoras z Was moglaby mi wyjasnic. Spodziewamy sie dziecka w maju, w czerwcu 2006r. wzielismy slub. Ja zarabiam 1260 zl brutto/miesiecznie na pol etatu, maz konczyl jeszcze studia w tamtym roku, wiec mozna powiedziec, ze byl na utrzymaniu rodzicow (w miedzyczasie prace dorywcze komputerowe, ale bez zadnych faktur), wiec nie odprowadza zadnego podatku. Zastanawiam sie jak to teraz liczyc, bo caly rok rozliczeniowy nie bylismy malzenstwem, mam liczyc moje dochody na 3 osoby - my i maluch? Czy dobrze mysle, ze dostaniemy ten dodatek?

Gość betre
kapikapi - dziekuje bardzo za odpowiedz! Mialam pewne watpliwosci, dlatego wolalam podpytac. To chyba moge sie zaczac cieszyc z dodatkowych funduszy :) Pozdrawiam!

u nas było coś takiego że dziecko urodziło się 2.12.2006 a my jeszcze byliśmy bez ślubu. Mimo to jak staraliśmy się o becikowe to kazali nam przynieść zaświadczenie o dochodach i moich i męża ( obecnie już po ślubie jesteśmy) za rok 2005. Pieniądze dostaliśmy bo zarobek nie przekroczył nam tych ustawowych 504 zł czy ile to tam jest na osobe

Gość a czy...
...dziecko wlicza się już w ilość osób w ordzinie? Czy dzieli się pensję tylko przez rodziców?

tak dziecko sie wlicza:) np jesli zarabiasz 1000zl maz 1500zl =2500zl /3=833,3333 na osobe :)