Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam taki durny problem....

Pytanie o badanie piersi. Proszę, wejdzcie.

Polecane posty

Chodzi o to, ze w mojej rodzinie występował rak piersi, wiec będe chyba musiałą badac puersi jakoś wcześniej niż inne kobiety. Ale mam taki problem:( Mam już 22 lata i piersi mi nie urosną, bo zaczęły rosnąć jak miałam 10. A sa małe. I jak kiedyś widziałam w tv, to mammografia polega na tym, ze się pierśściska miedzy takimi dwoma ekranami... Ale moje piersi są rozmiaru A i w sumie nie będzie nawet czego ściskać... Czy w takim razie da mi się w ogóle zbaac piersi, czy jak pójde na badanie, to tylko się ośmieszę?

Luzik :) Jesteś jeszcze młodziutka, zrobią Ci tylko USG piersi. Mammografia, to już troszkę później. :)

zgadza się, USG piersi w tym wieku się robi. ale przede wszystkim powinnaś co miesiąc po każdej miesiączce wykonywać samobadanie.

No ja za bardzo nawet nie mam co badać. Ni9c mnie nie boli, cycki sa cały czas akie same, ale jestem taka chuda, że w czuję te takie małe guzki pod skórą, groczoły, z których się składają spiersi, wiec jakby się zrobił jakiś dodatkowy mały guzek, to pewnie wszystko by było tak samo, wątpię, zebym cś wyczuła, chyba że by mnie bolał i był wielki:o