Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paniczka

brac czy brac dlaje, przerwa w trakcie

Polecane posty

Gość paniczka

Dziewczyny, ale namieszałam:( We wrześniu po bolosenych miesiączkach, poszłam do ginekologa i ten wykrywszy u mnie torbiel, standardowo przepisał mi pigułki anty Cilest. Oczywiscie nie obeszło sie bez plamien, ale na to byłam akurat byłam przygotowana. Niestety po trzech miesiacach nie było poprawy, plamienia nadal, zawsze przed tą 7 dniową przerwą, dodatkowo ból pdbrzusza. Przy piątym opakowaniu poszłam skontrolowac na usg tą niesczęsną torbiel. Z 5cm pomniejszyła sie do wielkosci pęcherzyka owulacyjnego. Powiedziałam ginowi o swoich dolegliwosciach, a on na to\" tak ma byc\" tak będzie\" i pzepisał mi kolejne opkowania cilestu. Wykupiłam, bo chce rozpocząc współżycie, i czuc sie zabezpieczona.Po tyg od badania pojawiły mi sie masakryczne bóle podbrzusza take jak przy jakims gigantycznym okresie. Oczywiscie poszłam znowu do lekarza, a on na to \"to napewno nie od cilestu, to cos innego, bla bla, jak pani chce to niech odstawi\":( a czułam sie coraz gorzej . 2 dni potem byłam juz u innego, usg wykazało ze torbieli juz nie ma, ze widocznie musiała peknac stąd ten ból. Kazał wziasc do konca opkowania cilest(2 tabl) poczekac na krwawienie z odstawienia, potem na normalny cykl z normalną miesiączką i zacząc przyjmowac Harmonet. No i tutaj namieszałam, powiedziałm sobie ze moze jednak spróbuje z 6 opakowaniem cilestu dalej ciągnąc antykoncepcje, po 7 dniach przerwy. Tak tez zrobiłam. Głównie miałm na uwadze to zeby byc zabezpieczona przy próbach rozpoczęcia współżycia. Teraz jestem przy 4 tabletce i czuje sie ŹLE, jakby mi ktos na żywca wyrywał jajniki:( i teraz pytanie: dac sobie spokój, nie brac juz? mozna przerwac w trakcie opkowania? czy nie narobie sobie jeszcze większego bajzlu w organizmie? boje sie bólu bo poprzednio przy 5 opkowaniu bolało mnie strasznie. wiem ze panikuje, ale pogubiłam sie w tym całkiem. help!

Gość pomijając już to
idź do innego ginekologa, zobacz, co Ci powie..... z medycznego punktu widzenia nic Ci nie doradzę, bo się nie znam ale pigułki możesz odstawić w każdej chwili, nic Ci nie będzie, oprócz tego, że możesz zajść w ciążę, naturalnie