Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cudownaaa

Słyszałyście? Odratowali 5cio miesiecznego wczesniaka!

Polecane posty

Gość cudownaaa

Dziewczynka miala chyba 23 cm i wazyła tylko 500gramów! Medycyna zrobila ogromny krok do przodu w dziedzinie ratowania życia przedwczesnie urodzonych. W latach 60ych zmarł syn Kennedyego, który urodził się z wagą 2 kg!

widziałam, niesamowite, takie maleńkie stópki. Podziwiam rodziców za wytrwołosć.

Gość superowo
jaki malutki mam nadzieje że nie będzie miał klopotow zdrowotnych

Gość cudownaaa
ale z ciebie kretynka---> Tu nie chodzi o gramy, tu zdarzyl sie cud!!

Gość jarigi
rycheza lotaryńska czy to tak "fajnie"? no nie wiem:(. Ja osobiście wątpię aby to dziecko będzie w przyszłości zdrowe. Bardzo współczuje rodzicom, ale mam nadzieję że ta kruszynka bedzie się jak najlepiej rozwijać. Fakt, faktem - duży cud

no jasne, że \"fajnie\";> bo przezylo, mysle ze jego rodzice sa bardziej szczęśliwi, że to dziecko żyje, niż gdyby miało umrzeć zaraz po porodzie, tym bardziej, że lekarze twierdzą, że jest zdrowe i wypisują je do domu. ty bys wolala zeby ci dziecko umarlo?

Gość jarigi
oczywiście, ze bym chciała aby moje dziecko przeżyło. I mam nadzieję, że ta drobinka będzie rosła zdrowo, ale szczerze mówiąc jestem przekonana, że jakoś to się odbije na jego zdrowiu. A Twoje "fajnie" zinterpretowałam jako fajnie, że takie małe, taka "fajna zabaweczka"

no ale nie było w tym sensie, miało raczej wyrażać radość z tego, że dziecko przeżyło i jest zdrowe. Nie mam zwyczaju traktować ludzi jako zabawki, nawet jeśli są tacy maleńcy, że ważą tylko 280 gramów:o

ja się urodziłam 30 lat temu w 6 miesiącu ciazy i ważyłam niecałe 900 gram i to dopiero był wyczyn jak na tamte lata że teraz zyję....

Gość też się cieszę
Cud, że mała urodziła się zdrowa. W 5 m-cu bardzo trudno uratować życie dziecka i myślę, że ta mała po prostu miała szczęście.