Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i znów problem--

czy na płytach dvd można wypalać tylko pliki dvd???

Polecane posty

Gość i znów problem--

czy nie można wypalac np teledysków w formacie mpg,mpeg itp co można w ogóle wypalac na takich płytach?mogą być mp3? a na czym mam wypalic film zajmujący 1,20 giga skoro na zwykła płytke cd wchodzi tylko 700mega? jakie formaty można wypalac na płytach dvd? pomóżcie prosze bo już nie wiem czy ja coś źle robię czy nagrywarkę muszę reklamowac!!

Gość i znów problem--
jeśli wypalam w nero,i chce wypalic na płytce dvd ten film,to klikam na "utwórz dysk dvd z danymi"???

Gość i znów problem--
czyli mogę wypalac na płytach dvd nawet jakieś dokumenty,zdjęcia,filmy,no wszystko?? cd wypala mi nagrywarka bez problemu,a ggy chce wypalic na dvd to zaczynaja sie schody:( juz chyba ze 20 płyt dvd zepsułam tym "wypalaniem":o ja chyba zbarnkrutuje:o

Gość i znów problem--
jasne,nagrywarka dvd i oczywisćie ustawiam to co chce nagrac na "add":)

Gość i znów problem--
klikam "add"potem zapis..niby zaczyna sie wypalac..ale staje na jakichs 5% i koniec

Gość i znów problem--
tzn juz nie idzie dalej..mozna czekac i czekac...i nic :(

Gość i znów problem--
tak,wybieram"utwórz dysk dvd z danymi"

Gość i znów problem--
a jak mogę wrzucic bez nero na płytkę ??:)

wkładasz płytę do napędu otwierasz okno płyty otwierasz okno z plikami do wypalenia przenosisz te pliki do okna płyty (przeciągając myszą) klikasz po lewej na górze \"wypal te pliki\" czy jakoś tak

Gość i znów problem--
hmmmm...jakiś dziwny sposób;) no ale ok,postaram się spróbować ::) dzięki

Może w systemie coś nie gra. Przed nagrywaniem proponowałbym machnąć reseta i na czas wypalania wyłączyć antywirusa.

Gość i znów problem--
w systemie wszystko gra,przedwczoraj specjalnie robiłam format,zeby sie upewnic ze to nie przez system..i po formacie problem pozostał :(

Gość i znów problem--
a czemu mam wyłaczac antywira?to ma jakiś wpływ? płyty cd przy właczonym antywirze wypala bez problemu

Gość i znów problem--
gdzieś wyczytałam ze powinnam zainstalowac po formacie z cd do płyty głownej ,sterowniki ide...ja instalowałam tylko sterowniki do płyty dzwiękowej

Może jest ustawiona zbyt wysoka prędkość nagrywania i wszystko się \"rwie\" ? Mój Nero zawsze zgłasza się z najwyższą dostępną, więc za każdym ręcznie ograniczam do najmniejszej, ponieważ zapewnia to najdokładniejszy i najbardziej trwały zapis.

Gość i znów problem--
predkośc zawsze ustawiam na nizsz niz jest podana,wiec to nie to :( ale czy to normalne ze bufor odczytu ma ok 100%???

Gość i znów problem--
tzn uzycie bufora odczytu zawsze jest ok 98-100%

Tak. to bardzo dobrze, że jest stale pełny, ponieważ nie ma obawy, że dopływ danych zaniknie w decydującym momencie.

Jeśli znajdziesz w swojej wersji Nero funkcję \"Test Drive\" czy coś podobnego, to ją uruchom i wtedy się okaże, o co chodzi z tą wypalarką.

Spróbuj z wyłączonym antywirusem i zobacz czy to coś da. Ja do nagrywania zawsze wyłączam, bo ma ochrone \"w czasie rzeczywistym\", a to może spowalniać transfer plików i nagrywanie może się wysypać.