Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mucca

Co sądzicie o imieniach Nikodem i Lena lub Nadia ???

Polecane posty

Gość mucca

Oczywiście te imiona pasują do nazwiska, nie będzie to np. Nikodem Kaczorek... Bo moja mama jak uslyszała o mieniu dlachłopczyka to od razu dodała Dyzma

Gość Iza..
Lena i Nadia przeslicznie:)

Gość Iza..
Nikodem nie podoba mi się, ale to byc może przez to, że znam jednego czlowieka o tym imieniu-totalna pomyłka natury....

jak dla mnie to są śliczne imiona. W ogóle Lena i Nadia to były moje typy na imię dla córeczki.

Gość nrawidsja

Gość lena to mój pies

Gość lena to mój pies
wiem;)

Mój syn ma na imię Nikodem.Pasuje do nazwiska.Ponadto podoba mi się jego biblijny pierwowzór.

przestancie już z tymi nazami psa. Ja też znam psa Michała i co:p

Gość mucca
Mi te imiona już od dawna się podobają... imieniny Nikodema są pozaznaczane w moich kalendarzach już od 1996, jak byłam nastolatką, więc raczej uprę się na te imiona!!!

Nikodem tak średnio mi się podoba, to takie troszkę długie imię, a zdrobnienie Nikoś pasuje tylko do małego dziecka. Lena, to jedno z najpiękniejszych imion jakie słyszałam, jest przecudne i nawet gdybym znała 20 Lenek (a nie znam żadnej), to i tak by mi się podobało. Ja mam na imię Magdalena, wszyscy zdrabniają na Magda i tej Leny jakby w ogóle nie było, a szkoda, bo mam długie nazwisko i Lena bardziej by do niego pasowała. Wybierając imię dla dziecka sugerowałam się trzema imionami: Oliwia, Nadia, Martyna, Oliwię już mam i drugą córeczkę nazwę albo Martynka, albo właśnie Nadia. Nadia, to fajne, krótkie imię i nie ma zdrobnień, a to plus.

Nikoś mi się kojarzy z Pazurą - jego rolą tego rudzielca:P Nadia i Lena - prześliczne! Słyszałam jak jedna babka wołała do swojej córki Nadina - też mi się podobało, ale czy to od Nadii czy inne imię? :o Bo mi do rymu tylko Nadina pasuje:D Chociaż dziś miałam objawienie i Milena mi się marzy:D (a urodzi się pewnie chłopak hehe:D)

Nikodem mi sie nie podoba natomiast Lena i Nadia sa super imiona ja nazwalam swoja corke Milena wiec cos z Leny jest

mamo trojeczki ja rozwniez mialam objawienie i powiedzialam ze jak corka to Milena wiec moze jednak to bedzie corka:)

aga..dzięki;) Ale staram się nie nakręcać, bo potem mogę się zdziwić;) Ale oczywiście marzymy z Martynką o Milence:P

Gość z moze fabien i xawier tez
sliczniutkie imiona

Gość mucca
tak dam Etienete jak kolwiek to się pisze...

Gość Nadia zaczyna być oklepana
Mnie by to przeszkadzało.

Gość Ale Lena nie jest samodzelnym
Imoieniem. To skrot od Helena (w Rosji Elena, w Polsce np od Magdalena ). Tak samo Nadia - od nadiezda czyli Nadzieja. Nie wiem czy to przejdzie.

Gość route66
moja chrześniaczka ma na imię Nadia-Nadunia,Nadusia,Nadulka,Nadzia. Slicznie

Gość znam tylko jednego Nikodema
ale tak skutecznie obrzydził mi to imię, a ma dopiero 2 lata, że w życiu nie nazwę tak dziecka, choc brałam to pod uwagę :O Lena ładnie, a Nadia trochę egzotycznie ale kojarzy mi się z prostytutką :O

Gość majua
Lena i Nadia ładnie, ale ten Nikodem to okropne. Może dlatego ,że mam wujka Nikusia, którego nie lubię. Jejku nie krzywdz dziecka

Gość mucca
dlaczego krzywdzę... nie jest to imię ani ośmieszające ani wydumane!

Gość ja jej sukcesu życzę
Lena to oddzielne imię. Ja jestem Magdą bez Leny, mam koleżankę Magdalenę i Lenę.

Gość Ninoczkaa
A mi się bardzo Nikodem podoba.jest tradycyjne i nieoklepane. Co do kobiecych to zdecydowanie Nadia. Chociaż obydwa jakos z rosyjska brzmią. Mnie bardziej podoba się Nadzieja

Gość mucca
ale Nadzieja moim zdaniem nie pasuje do małej dziewczynki, no i dzieci w przedszkolu...