Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona178593749

okres a ciąża

Polecane posty

Gość zmartwiona178593749

czy jak tydzien po wspolzyciu dostalam normalny okres to juz na 100% nie jestem w ciazy?? czy mozna np drugiego okresu dopiero nie dostac??

Gość zmartwiona178593749
up

Gość anastazjaalicja
Jesli dostalas normalny okres,to w ciaze nie zaszlas.Nastepny okres tez dostaniesz normalnie,ale pod warunkiem,ze bedziecie uwazac podczas kochania sie,bo jesli pojdziecie na calosc to moze to sie skonczyc ciaza.Pozdrawiam.

mozesz byc w ciazy i to nie zaleznie od tego czy sex byl tydzien czy miesiac przed miesiaczka....mozna byc w ciazy i miec miesiaczke ale to spektakularne wypadki...polecam test ciazowy dla pewnosci...

Gość zmartwiona178593749
mialam nadzieje ze nikt mi nie da jakichs watpliwosci ze moge byc w ciazy... bo spoznia mi sie drugi okres;/

zmartwiona178593749 ----> a w tym cyklu nie wspolzylas?? bo jesli nawet to nie musialaby byc ciaza z tamtego cyklu tylko z tego...:Oale ja nie wiem czy ty jestes w ciazy...sprawdz testem dla pewnosci albo poczekaj jeszcze jakis czas moze dostaniesz...tylko pamietaj lepiej jak dowiesz sie o ciazy jak najszybciej...takze jak na wstepie polecam test lub wizyte u ginekologa...

Gość jeśli nic nie zaszło
podczas drugiego cyklu to znaczy między tym okresem poprzednim a tym, na który czekasz, to w ciąży nie jesteś. I nie słuchaj głupot o tym, że w ciąży możesz mieć normalny okres. TO BZDURA!!!!

Gość zmartwiona178593749
po tym pierwszym okresie nie wspolzylam wiec nie ma mozliwosci;]

jeśli nic nie zaszło --->>> no ok ja jestes taka madra to jak wyjasnisz to ze jak moja ciotka zaszla w ciaze to miala miesiaczke przez pierwsze 5 m-cy?? wystarczy wejsc na jakas stronke o cyklach a ciazy i juz wiesz kto prawde mowi...

Gość niema
moja kolezanka, kuzynka i kolezanka kuzynki ;)mialy przez 3 pierwsze miesiace ciazy okres!!! i to regularnie i prawie normalny. troszeczke tylko delikatniejszy niz zwykle. a kolezanka nawet byla u lekarza w miedzyczasie i lekarz nie zauwazyl ciazy!!! naprawde! ten okres w ciazy to bardzo czesty jest. sama zawsze sie boje, ze moze jednak jestem w ciazy mimo ze okres byl.

zmartwiona178593749 ----> nie chcialam Ciebie denerwowac ale wyjasnic ci jak moze byc...nie znam Cie i nie mam celu robic Ci nerwowki dla jaj mam juz meza, dziecko; nie jestem gowniara ktora wymysla bzdury dla jaj... ...zeby sie przekonac czy mowie prawde zadzwon do jakiegos lekarza ginekologa -jakiego kolwiek- nie bede Ci zadnego polecac bo kolezanka oskarzy mnie o to ze ten polecony jest podstawiony i zapytaj lekarza czy jest takie prawdopodobienstwo ze mialas pierwsza miesiaczke a teraz spoznia sie druga i czy jest mozliwosc ze jestes w ciazy..zobaczymy co odpowie... ...zwlaszcza pierwsza miesiaczka moze wystapic po zajsciu w ciaze ... ZAPYTAJ LEKARZA!!!

Gość niema
a podobno pierwszym i najbardziej widocznym pbjawem ciazy sa piersi. bola i brodawki robia sie ciemniejsze. ze juz pare dni po zaplodnieniu moze tak byc. i pojawiaja sie takie zyly widoczne na piersiach.

niema ----> DZIEKI ZA WYPOWIEDZ BO JUZ MYSLALAM ZE ZOSTANE ZLINCZOWANA ZA PRAWDE!!!:D

Gość anastazjaalicja
Jak tak sie dalej martwisz to kup test i zrob go jak najszybciej,ale dalej twierdze,ze jednak w ciaze nie zaszlas,moze spoznia ci sie okres,bo ciagle zyjesz w stresie,myslac o ciazy.

niema ---> nie zawsze tak jest...ja akurat u siebie zauwazylam powiekszenie piersi ale nie kazdy to zauwaza....brodawki tez sa wieksze ale to wszystko powstaje stopniowo takze trudno nieraz jest cokolwiek zauwazyc...kuzynka mojego meza np. nie miala zadnych obiawow...

Gość niema
nie ma sprawy. i taka jest niestety prawda z tym okresem i ciaza. to nie zadna bzdura. moja siostra zaraz pare dni po wspolzyciu zrobila test ciazow i wyszlo, ze jest w ciazy, a pozniej dostala okres. bardzo sie zadziwila!!! ;)

To co mowi anastazjaalicja jest bardzo prawdopodobne...MIESIACZKA MOZE SIE SPOZNIC PRZEZ STRES!!!

Gość niema
tak, tak. nie chodzilo mi o to ze kazdy tak ma, ale czytalam ze to bardzo czesy, pierwszy i wiarygodny objaw.

Ja akurat bylam przypadkiem ksiazkowym...zatrzymanie miesiaczki cycuchy jak u pameli i wszystko bylo jasne...:);):D

Pewnie ze bedac w ciazy mozesz dostac okres.Sa to nieliczne przypadki.Ja tez tak mialam.Bylam w ciazy i okres dostalam

Moja przyjaciółka Miała absolutnie \"normalne\" krwawienia na początku ciąży, dlatego zorientowała się dopiero w 3cim miesiącu, kiedy zaczęły ją męczyć mdłości, przybrała na wadze itp. Teraz ma pięknego zdrowego synka :) Jak widać takie przypadki się zdarzają (jej mama miała krwawienia aż do 5go miesiąca ciąży!)

Gość No niestety
Okres podczas ciazy to nie okres tylko "plamienia" ktore wygladaja jak okres i faktycznie jak jestes w ciazy a masz 'okres' to wlasciwie jest pol na pol .. Nigdy nic niewiadomo jesli sie nie zrobi testu.Nie panikuj. Moja kumpela tak miala i jestem jedna z tych dziewczyn ktore sie boja wlasnie :( bo czasami nie kocham sie z gumka z moim facetem.. i czasami bywam na imprezach.Jesli sa jakies wypadki przy pracy to zawsze mam test ciazowy na wszelki wypadek zeby przypadkiem nie isc na taka impre nieswiadomie i nie wypic zdrowo bo by moglo dziecku zaszkodzic a dziecko jest najwazniejsze!!

No niestety ---->co to znaczy?? cytuje \"jak jestes w ciazy a masz \'okres\' to wlasciwie jest pol na pol \"?? nie rozumie tego pol na pol... ...tak masz racje ze to nie miesiaczka tylko krwawienie dodobne do miesiecznego ale dla laika jest to bardzo trudne do odroznienia i niekiedy nawet specjalista moglby sie pomylic...

Gość zmartwiona178593749
ehh to teraz zaczynam sie martwic:( bylam pewna ze jak dostane pierwszy okres to juz wszystko jest ok...

Gość mojej przyjaciółki matka miała
okres przez 7 miesięcy jak była w ciąży właśnie z tą moją przyjaciólką iwęc nie ma reguły i każdy przechodzi ciążę iaczej

Gość zmartwiona178593749
a te okresy podczas ciazy to taka normalka jest? czy raczej wyjatki?

Gość MOZE ZROB SOBIE W KONCU
TEST I PRZESTAN LUDZI ZAMECZAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość zmartwiona178593749
o rety pytam tylko. nie czytaj jak ci przeszkadza

Gość MOZE ZROB SOBIE W KONCU
zrob ten test to bedziesz wiedziala zamiast tracic czas :P