Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Saszłapa do momulatora

Jan Paweł 2 i obłuda.

Polecane posty

Gość możecie mnie ukamieniowac
:-) wiem o tym ,ze skoncvze na stosie i znajde sie w piekle ,ale lubie ciepełko i jak cos sie dzieje a nie niebianska nude i obłude :-)

Gość powiem tylko tyle
- w historii z tego co wiem to tylko trzem osobom stawiano pomiki za ich życia: Stalinowi, Hitlerowi no i właśnie JPII Czemu On nie maiał nic przeciwko temu? niewiem:/

JPII był najwiekszym aktorem w dziejach swiata.Odznaczyłabym Jego pośmiertnym Oskarem

Gość szczurzy gnilec
no i muszę przyznac , że benek przyjmuje te całowania po raczkach i witanie na kleczkach z wyraxnym zazenowaniem i nie bardzo mu to pasuje - a jp2 raczej się przed tym nie bronił ale nie jest to dla mnie sprawa jakiejś wielkiej wagi , nie przeszkadza mi to jakos specjalnie

Bo JPII lubił jak oddawało sie Jemu hołd,czuł sie wtedy jakby On był bogiem

Kiedyś wydano dekret \"O nieomylności papieży\", który podobno (pewien nie jestem) obowiązuje do dziś. Śmieszne. Krytykowac można każdego. To wolny kraj, przynajmniej teoretycznie, bo czarna okupacja zacieśnia macki. Strasznie zaślepieni są Ci, co nas na śmietnik zgłaszają, a przecież papieże, to tylko ludzie i są na świecie tysiące osób, niewiedzących w ogóle, że taki wymysł ludzki jak papiestwo istnieje.

modern ja sie nie boje ,z emoje wypowiedzi usuniesz,bo ja mam odwage w oczy kazdemu człowiekowi powiedziec co sadze o JPII

moderN! OK, za \"Polaczków\" przepraszam. Chyba mam prawo się wkurzać? Wyraziłem tylko swoje poglądy. Inni jeszcze gorzej na wzajem się opluwają. A sprawa paląca jest od dawna i wreszcie założyłem temat. Pozdrawiam

Gość niech mi autor topiku powie
wytłumacz mi czy obrażając nieżywego chcesz ubliżyć katolikom? Bo jeśli tak to może wystarczy powiedzieć, że jesteś niewierzący, nie chodzisz do kościoła, nie dajesz na ofiarę i masz w d**** przykazania. Po co od razu najeżdżac na konkretne osoby? Jezusa i boga też zaczniesz wyśmiewac?

Gdyby Jezus urodził sie w dzisiejszych czasach uznano by go za schizofrenika

a bogiem jest natura

Fajnie moderN. Poczytam sobie. Dzięki A wiesz, wyrażenie \"papcio\" może budzić kontrowersje, podobnie jak krytyka tej osoby, ponieważ w tym kraju jesteśmy przyzwyczajeni do \"achów\" i \"ochów\", a słowa krytyki ze świata, często poważne tutaj nie docierają, poddawane są cenzurze.

A w którym miejscu ja nieboszczyka obraziłem? W tym chorym kraju skarży się artystów do sądu, każde słowo krytyki to \"obraza\". W sejmie wisi krzyż, co jest symbolem poddaństwa oraz dyskryminacją mniejszości religijnych w Polsce. Podobnie w wielu urzędach państwowych, szkołach, szpitalach itp. Dodam, że to jest niezgodne z konstytucją i takie przypadki można zgłaszać w prokuraturze. (Tylko że prokuratura jest przykościółkowa tak jak rząd) A Europa za brzuch się trzyma ze śmiechu.

SAszłapa polubiłam Cie :-)

--> Saszłapa do momulatora { A najlepsze było, jak Kaczor pojechał papę całować na znak poddaństwa Polski Watykanowi, cały świat pękał ze śmiechu. } Poproszę o jakiś wiarygodny link , gdzie to za granicą by się z tego śmiali. Choć dwa kraje znajdź. Przemawia prze ciebie megalomania. Podejrzewam że przeciętnego Francuza czy Portugalczyka guzik obchodzi co robi nasz premier czy prezydent. Bo mnie prezydenci czy premierzy tych krajów a raczej ich poczynania średnio interesują. { Przecież nikt tu go nie obraża. } Jasne. Nazwanie byłej głowy KK obłudnikiem to wręcz pochwała. :o { To tylko próba obiektywnej dyskusji. } Śmiem wątpic czy jest to próba. Ja sądzę że ona jest wręcz celowo nieobiektywna. :o

krzyż nie jest symbolem poddaństwa tylko przypomina nam, że żyjemy w kraju katolickim, gdzie przestrzega się pewnych zasad - zasad moralnych, kto chce będzie o tym pamiętał i żył w zgodzie z własnym sumieniem

Nazwanie obłudnikiem, to wyrażenie swojego zdania. Według mnie stwierdzam fakt, a to nie obraza. Ja wiem, nic tak nie boli. OK, poprawię się: zamiast obiektywnej dyskusji weźmy \"wymiana poglądów\".

pierdu,pierdu,wiara i moralnosc chyba zakąłmana ,niektorzy niewierzacy sa bardziej moralni niz wierzacy

--> Saszłapa do momulatora Okej uważam cię za głupka. Ja tylko wyraziłem swoje zdanie. I już więcej nie przerwę tej pasjonującej \"wymiany poglądów\". 🖐️

W konstytucji istnieje zapis dotyczący równości. Krzyż w sejmie jest conajmniej dyskryminacją mniejszości religijnych. Można to podciągnąć pod \"obrazę uczuć\" owych mniejszości, np mnie i \"Możecie mnie ukamienować\"

czyli co, proponujesz, żeby powiesić w sejmie symbole wszystkich wiar świata? czy też może zamknąć wszystkie szkoły i urzędy? obraza uczuć? nie zauważyłam, żebyś takowe miał

Mam uczucia. Mogłoby być więcej symboli religijnych, ale chyba najlepiej wcale. (Oddział państwa od kościoła) U nas nawet telewizja jest kościółkowa. Ciągle nadaje czarnymi. Czasami jest tak, że strach gdziekolwiek spojrzeć, ja się boje konserwe otworzyć, żeby mi biskup ze środka nie wyskoczył.