Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstyd jak psi

jak sie smazy rybe????

Polecane posty

Gość wstyd jak psi

hej mam pytank odzis robilam rtybke pange na obiad. obtoczylam ja w jajku, mące - tak 2 razy i na patelnie. wszytsko splynelo, zostalo samo miesko rybie. kurcze zeby juz ryby nie umiec zrobic??? wstyd, ale normalnie mi wychodzilo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leniwiec to ja
panga ma to do siebie ze wlasnie takie cos sie z nia dzieje przy smazeniu niestety:/ wiec to nie zalezy od twoich zdolnosci kulinarnych:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wstyd jak psi
eh no mam nadzieje ze to nie moja wina, bo robialm tro jescze u chlopaka, i jego tata mial ja zjesc na obiad a tu taka ciapka wyszla, i strasnzie dziwnie sie z tym czuje heheheh moze nie naleze do kucharek dobrych ale zeby ryba nie wyszla...to sie tesciu najje:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mi się nigdy nic nie dzieje. Trzeba pamiętać, że olej musi być bardzo dobrze rozgrzany, ryba osuszona i rozmrożona potem skropiona cytryna zapanierowana w maace jajku i bulce i smażona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leniwiec to ja
ja zawsze robie rybki bo je uwielbiam i wszystkie mi wychodza ladnie poprostu miodzio:) a z panga mam zawsze takie same szopki ze sie tak wyraze ma strasznie mieciutkie miekso i to pewnie przez to tak dziwnie sie smazy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nigdy nie panieruje ryb, zreszta innych mies tez nie, bez panierunku czuc faktyczny smak ryby i tego, czym jest przyprawiona. nie przyklei sie, jak patelnia i olej beda bardzo rozgrzane, a ryba sucha. no i nie za dlugo trzymac na patelni - cienki filety sa gotowe po 2 minutkach z kazdej strony. blyskawiczne jedznie i unikamy balaganu z panierka, nie wspominajac i jej pustych kaloriach ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rybna królowa
Dziewczyny wg mnie nie ma znaczenia czy ryba jest rozmrożona czy nie. Ja zawsze obtaczam w takiej kolejności - jajko, bułka, jajko, bułka. Panierka jest wtedy świetna. Jak się smaży to trzeba kłaść na goracy olej (polecam tu patelnie teflonowe - mniejsza szansa na przywieranie) i poczekać aż się porządnie zarumieni i dopiero wtedy przewrócić na 2 stronę. Zapieczona panierka łatwo nie odpada. A co do pangi - polecam jeszcze 1 sposób - obtoczyć tylko w bułce i tak smażyć. Jest wtedy bardziej chrupiąca. Ale też trzeba poczekać z przewracaniem na drugą stronę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fisch
Mam pytanie czy ktoras z was wie jak sie robi RYBKE - ale na parze,nigdy jej nie robilam ale wiem ze mozna,z gory dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość margierytka
a ja robię pangę tak. Przede wszystkim nigdy nie rozmrażam ryb bo stają sie suche. Mrozone solę obtaczam w mące następnie w jajku i smażę w sporej ilości gorącego oleju dość ostro z jednej strony następnie wolniej z drugiej strony. Jest wtedy pyszna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×