Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baśka02

dziewczyny poradźcie cos jak sie tego pozbyć

Polecane posty

Gość baśka02

od jakiegos czasu zauważyłam ze mam owsiki i strasznie mnie to denerwuje najgorzej jet wieczorkiem kiedy kłade sie spać miałam to wczesniej ale kupiłam pyrantelum i znikneło na jakiś czas i teraz znowu jak sie tego skutecznie pozbyc znów kupiłam pyrantelum ale nie wiem co źle robie ze to ciagle wraca

Gość akunia
idz do lekarz.to zaden wstyd.lekarz moze przepisze lek na recepte i bedzie ok.poza tym nie wiem czy wiesz,ze jesli 1 osoba w domu ma owsiki to reszta domownikow tez musi brac leki,bo inaczej mizna z tym walczyc bez konca.

Po pierwsze: wygotuj pościel, ręczniki, bieliznę, wyprasuj. Nie wiem, co Ci więcej poradzić. Aha, i jeśli mieszkasz z kimś, to ten ktoś też może być zarażony i od niego spowrotem się zarażasz, więc wszyscy domownicy muszą przejść leczenie. Owsik normalna sprawa, ot, zwykły pasożyt ;)

Gość anastazjaalicja
Tu juz gdzies czytalam na ten temat,ze trzeba jesc kiszona kapuste,ja jeszcze slyszalam,ze solone sledzie tez pomagaja pozbyc sie tego swinstwa,sprobuj nie masz nic do stracenia.

Gość baśka02
dziewczyny byłam u lekarza i zapisała mi pyrantelum i biore je ale obawiam sie ze one znów wróca tak juz myslałam sobie bo na ulotce jst napisane ze po 3 tygodniach nalezy kuracje powtórzyc ja juz lek biore od 3 dni i owsiki zniknęły to reszte lekarstwa wystarczy ze zazyje za 3 tygodnie czy to wystarczy a pościele piore w 40 stopniach i bielizne tez tylko ze juz jej poźniej nie prasuje a nikt wiecej z domowników nie jest chory

Gość ewqa2
Posciel i bielizne musisz uprac przynajmniej na 60 stopni. KOniecznie przeprasuj majtki. Poza tym uzywaj poscieli do spania , ktora mozna wygotowac, inaczej jajeczka owsikow znowu przetrwaja i sie zarazisz. Jedz czosnek, ryz preparowany, kwaszone ogorki, pestki dyni.... One tego nie znosza.

Gość ewqa2
Wrzuc w wyszukiwarke -------owsiki-------------, wyskoczy sporo watkow a w nich duzo dobrych rad. Aha, nie jedz slodyczy. Rodzinka mimo braku objawow tez powinna sie przeleczyc.

Gość agaaaaaaa
idz do apteki i popros jakis lek na owsiki...pani trochę pokręci nosem,ze bez recepty,ale Ci da jakis lek.Teraz sa takie,ze bierze sie tylko jedną tabletkę i po kłopocie.Koszt kilkanascie zlotych.Pozdrawiam.