Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Podróżniczka

Leczenie kanałowe zębow - powilkania!

Polecane posty

Ni9e wiem juz co mam robic, dwikrotnie leczylam zeba kanałowo, siódemka, mam jakaś zmiene w kosci przez tego zęba, ale to nie powinna dawac dolegliwosci bólowych. Ząb jest zakonczony, wypelniony kanałowo, podobno wporzadku a boli coraz bardziej, z dnia na dzien jest coraz gorzej...pomomo ze na zdjeciu nic nie widac.................boi samoistnie, przy nagryzaiu twardego przy opukiwaniu i ogolnie, byl juz dwa razy robiony, czy ja moge go znowu zaczynac, nie chce wyrywac, bo juz trzech zebów nie mam, a mam dopiero 24 lata......................

Gość marketa
ojej, tez miłam niedawno robiony ząb kanałowo i też mnie boli, sama nie wiem o co chodzi :-( A sporo mnie to kosztowało, w zasadzie nie powinno byc powikłań

Powiedzialam dentyscie ze wole zyc z bole nic bez zeba ale nie takim bolem, bo kanalowy moze bolec troszke przez jakis czas, ale powinno sie poprawiac, a u mnie jeszcze gorzej, nie wiem czy to moja wina, czy dentysty, bo on powiedzial ze jestem trudnym pacjentem.....wyjezdzam za granice za tydzien i nie chce tam chodzic do chirurgow i placic majatek tylko za usuniecie A czy slyszałyscie cos o osobach wrazliwych na jakikolwiek material w korzeniach zebowych? Czy istnieje takie cos, czy moj dentysta to konowal?

Gość też miałam problem z wyleczony
kanałowo zębem. Mozliwe, że coś tam w środku nie jest dobrze oczyszczone. U mnie tak było, jakieś rozwidlenie między kanałami czy coś w tym stylu. Ale mój ząb był tak sprytny, że te wszystkie brzydkie rzeczy gromadziły się na zewnątrz, miałam taki pęchęrzyk na dziąśle. Gdyby nie to,ząb bolałby i bym pewnie puchła. No i miałam jeszcze raz rozwiercany ten ząb, oczyszczany, lekarstwo i wypełnienie, a raczej odbudowa, bo niewiele z niego zostało. Teraz jest w porządku, mam nadzieję, że tak zostanie.

Gość ja tez tak mialam
ja tak mialam,na przeswietleniu nic nie bylo widac,a zab bolal.mi dantysta oteorzyl kanaly i zalozyl sączek.nie przyjemnie wtedy w ustach,bo lekarstwo do buzi wycieka.idz do dobrego dentysty .teraz maja juz takie sposoby ,ze napewno cos poradza.moze ktos ci niedokladnie nerwy usunal?albo niedokladnie osuszyl kanaly przed zaplombowaniem.ja z tym saczkiem3,5miesiaca chodzilam.

Gość moze nerw
nie zostal do konca usuniety ja mialam leczonego i dopoki kanalik nie byl suchy jak sprawdzala to leczenia nie konczyla a wypelnila dopiero za 4 razem

Nie wiem co to moze byc, ale u mnie prawie tak z kazdym zebem leczonym kanalowo, a bylo to u roznych dentystow..........................na jednego wydalam 2000 tys i musialam usunac, bo zrobily sie srosty w kosci i bol byl nie do wytrzymania..............................to pewnie wina dentysty, a robie u niego wszystkie zeby, az 12................mam jeszcze jeden kanalowy ale boje sie jak cholera, moze go nie ruszac skoro teraz nie boli?

Gość to już lepiej wyrwać i wstawić
implant, 2000 zł za leczenie zęba, nie opłaca się.

Wszyscy mysla wyrwac i po klopocie, a tu chodzi o twoje zdrowie, poczytaj sobie co znaczy wyrywac zeby, a implant moze sie nie przyjac, zwlaszcza jezeli u mnie wszystko tak kiepsko wyglada, ponadto implant kosztuje 5 tys. Wychodze z zalozenia ze trzeba zrobic wszystko aby uratowac zeba, ake do cholery moje zeby sa zdrowe, ladne i tak bola, a dentysci nie znaja przyczyn

Gość to już lepiej wyrwać i wstawić
5 tys?! to zalezy gdzie. Implant może się nie przyjąć, tak samo jak leczenie kanałowe może się nie powieść, a koleżanka ma jak widać z tym problemy.