Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hej mam pytaniie

pytanie estrogeny a tradzik

Polecane posty

Gość hej mam pytaniie

Napiszcie mi prosze bo ja sie na tym nie za bardzo znam.CZy jesli ktos chce sie leczyc na tradzik to trzba dojsc do tego zeby estrogenow bylo wiecej ? Czy tradzik berze sie od tego ze estrogenow jest za malo. Bo jak sie wypisuje np ta diane ( a ona ma duzo estrogenow) to wtedy cera sie poprawia tak ??

Gość chyba tak i co z tego
to chyba jasne jest :)

Gość trądzik nie zawsze zależy od
hormonów, jest wiele innych przyczyn. ja brałam Diane 8 m-cy i mi nie pomogła.

Gość Ka ko ki
Ja mam wiecej hormonow męskich niestety chociaz jestem 100%kobieta mam piersi biodra i seksapil..no i cierpie bo wyglada na to ze nie moge sobie zjesc antykoncepta z estrogenami.Piersi i tak juz mam duze:(

Gość estrogen to hormon żeński
więc czemu nie możesz przyjmowac pigułek, przecież masz za dużo męskiego a nie żeńskiego, oże by się wypowiedział ktoś kto się na tym zna?

Gość sosik
tradzikiu kobiet może(ale niekoniecznie to może być ta przyczyna)być wynikiem zbyt dużego poziomu hormonów męskich czyli testosteronu. estrogny są hormonami żeńskimi i z trądzikiem nie mają zbyt duzo wspólnego.Ale oczywiścei jest to jedan z wielu mozliwych przyczyn trądziku.A Diana jest stosowana w trądziku- zbyt duzo androgenów-hormonów męskich, PCO- policystyczne jajniki.

Gość gdzieś czytałm może nawet na
tym forum, że homony są przyczyną trądziku tylko w 2% przypadków!

Gość i to wlasnie pojawia sie moje
PYTANIE skoro tradzik spowodowany jest brakiem estrogenow to czemu kiedy mam ich duzo czyli w dniach plodnych mam najgorsza cere ( OKROPNA) a podobno w dniach plodnych wyglada sie tak pieknie .Kiedy wchodze w dni nieplodne odrazu moja cera sie poprwia.Mysle ze tradzik w bardzo duzym stopniu zalezy od hormonow i napewno nie jest to 2 %przypadkow i tego jestem pewna. Nad tym trzeba by byklo sie glebiej zastanowic bo byc moze sa osoby ktorym wzrost estrogenow pomaga a moze sa osby ktorym wlasnie szkodzi na ej podstawie mozan chyba przewidziec czy np tabletki diane beda dla tych osob dobre czy nie bo przeciez byly przypadki ze po tabletkach anty niektorym pogorszyla sie cera.Mysle ze wybierajac takie tabletki tzreba patrzec na stan cery w dniach plodnych i nieplodnych

Gość zuza xxxx
ja naprzyklad mialam straszny wysyp po dianie wokolo ust i kolo nosa bralam jakies 3 miesiace temu i dalej nie moge sie wyleczyc! :( nie zwracalam uwagi na ten cykl i na moja tarz ale musze to sprwdzic

Gość mnie akurat po diane 35 nie
m8ialam, tradziku ale w czasei owulacji mam ladna cere tylko przez te tabletki biore od 3 la niepamietam jak to bylo kiedys pamietam ze napewno przed okresem

Gość ja mialam od chorych zebow
akiurat prochnica i pelno bakterii