Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szatneczkaaa

kąpiel a zapalenie ucha

Polecane posty

Gość szatneczkaaa

jak wczesniej wspomniałam mój syn ma zapalenie ucha. Juz 3 dni go nie kąpałam bo boję się zeby sie nie przeziebił dodatkowo, ale teraz on sie juz lepiej czuje, bo bierze antybiotyki. Czy moge go chociaz troszke opluskac w wannie? Nie chce zeby z kolei nie dostał z powodu nie kapania jakies wysypki. Dotychczas przemywałam go pielucha, ale to nie to samo.

Gość Kąpiel
Mam dobrego pegiatre i on zawsze mówił ,że nie zależnie na co dziecko jest chore to i tak mam go kąpać....

nagrzej dobrze w domu zeby roznica temperatur nie byla duza zeby nie doznal szoku po wyjsciu z kapieli i wykap maluszka tylko zeby nie siedzial w kapieli pol godziny. zwracal uwage zeby do uszka nie dostala sie woda. pozdrawiam.

nasz lekarz też nigdy nie bronił kąpieli,zapalenie ucha to dokuczliwa choroba trzeba dobrze wyleczyć górne drogi oddechowe i katar.Życze dużo zdrowia dla synka.

Dziekuje z odp. Wykapałam małego, ale najpierw dobrze napaliłam w piecu i na noc załozyłam mu bluze z kapturem zeby w uszy nie wiało:)

szatyneczko mozna wymyc malca w wannie ale przez 2 tyg nasz laryngolog kazal sie wstrzymac od mycia glowy. Zalezy tez czy jest to ostre czy wysiekowe zapalenie ucha ale w kazdym badz razie jesli bedziesz myla synkowi glowe to wloz mu do uszu watki (najlepiej delikatnie nasaczone oliwka wtedy woda nawet jak bedzie w okolicach uszu to i tak sie do srodka nie dostanie) a co do tych kropelek do nosa o ktorych pisalam wczesnie, nasza 5letnia corka ma powiklania z uchem wlasnie przez katar i lekarz (z tego co sie orientuje najlepszy spec w okolicy od dzieciakow) zalecil zawsze przy bolacym uszku stosowac kropelki. teraz mala ma np angine i zero kataru i lekarz tez kazal kropelki 2 razy dziennie. i jeszcze cos - jesli maly chodzi do przedszkola powinien zostac w domu przez ok miesiac teraz. sama kuracje antybiotykowa powinnas miec na 10dni a pozniej po prostu uwazanie. jesli bylas tylko u pediatry z tym uszkiem to ja bym radzila tez zalatwic konsultacje laryngologiczna (trzeba miec skierowanie od rodzinnego)

Szatyneczko to tym bardziej mysle ze warto sie do laryngologa wybrac. Niestety to paskudztwo lubi nawracac - u nas od listopada to juz nawet nie wiem ile razy wracalo. Trzeba uwazac bo raz ze ciezko wylkeczyc dwa powiklania nie sa zbyt ciekawe. Znajdz dobrego laryngologa i niech rzuci okiem na malca. Coreczka kolezanki miala zapalenie ucha majac 6 czy 7 miesiecy no i teraz ma 3 latka i stwierdzona u niej niedosluch pozapaleniowy takze uwazaj na maluszka. W ostatnim numerze BABY jest min o zapaleniu ucha. Jak dorwiesz to poczytaj bo ciekawe rzeczy pisza.

Wykąp go w wodzie o temperaturze zbliżonej do pokojowej.Do uszka włoż kawałek watki żeby uszka nie zamoczyć - bo nie powinna sie tam dostać woda skoro ma zapalenie uszka :) Jeżeli nie ma zbyt wysokiej gorączki to śmiało:)

Ja bym kąpala. Są specjalne nakładki na główkę dziecka aby woda nie dostałam się do ucha. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.