Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w kłopocie

Urodziny dzieci znajomych - mam nieprzyjemny problem! Pomóżcie

Polecane posty

Gość jestem w kłopocie

Może to głupie, ale do rzeczy. W moim otoczeniu (sąsiadki, "podwórko") jest kilka mamuś z małymi dziećmi. Widujemy się bardzo często - a to kawka, herbatka, ploteczki u którejś z nas. Wiadomo - długie, nudne zimowe popołudnia. Ostatnio zapanowała moda na urządzanie dzieciom urodzin w "lokalach" i tak się składa, że absolutna większość z tych dzici ma urodziny w ciągu najblizszych 4 tygodni. Dziewczyny, powiem wprost: NIE STAC mnie na prezenty 2 X w tygodniu! Niektóre z tych koleżanek mają po 2 dzieci! Bardzo je lubię, ale jak się "wymigać"? Absolutnie nie moge sobie pozwolić na tyle wydatków! Na dodatek moje dziecko ma urodziny w środku wakacji, więc jest "poszkodowane" - zawsze te dzieciaki są na wyjeździe, więc z urodzin i prezentów dla mojego nici. Jakbyście wybrnęły z takiej sytuacji? Zaznaczam, że ze 2 razy moge przyjąć zaproszenie, ale na pewno nie wszystkie!!

Gość a nie możesz powiedzieć wprost

Moze kupiłabys czekolade z orzechami, to nie jest duzy wydatek, a do tego zrobiłabys cos własnorecznie, np. ładnie ozdobiła kubek lub szklanke do picia( sa takie specjalne farbki), lub kupiła biała koszulke i narywsowałabys cos wspolnie z dzieckiem na niej np. zyczenia. Moze umiesz robic na szydełku? Ostatnio kolezanka zrobiła mi fanastyczne etui na szydełku na komórke, fajna sparwa sa tez zrobione koraliczki na szydełku ( dla dziewczynki) lub torebeczka:) fajna sparwa

Gość jestem w kłopocie
Fajne masz pomysły, ale po pierwsze: nie mam zdolności plastycznych, po drugie - chociaz lubię te koleżanki, to jednak nie oczekuję docenienia z ich strony takiego prezentu, po trzecie - może to z kolei nie najlepiej o mnie świadczy, ale krępuje sie dać czekoladę, jak reszta matek kupuje prezenty po 30-40zł.

Gość spokojne morze
dlatego nie mam psiapsiolek i kolezanek i mam swiety spokoj i maz zadowolony bo nie marnuje czasu na ploty a wolnym czasie wole ksiazke poczytac,ptrzynajmniej przyjemne i pozyteczne

Gość jestem w kłopocie
Zapewniam Cię, że książki czytam namiętnie :) A z dziewczynami spotykam się też ze względu na syna-jedynaka - bardzo chcę, żeby miał przyjaciół.

radze Ci kupic farbki za 30 zł, i pomalowac wszytskim solenizantom bluzeczki, ktore pomaluje TWOJE DZIECKO:) Fajne tez sa te farbki dla dzieck( do twrzy)i i kosztuja niewiele. Mozna jeszce pojsc do sklepu gdzie wszystko jest za 5 zł i kupic jakas pierdołe, np. ramke lub skarbonke. I po klopocie

Gość doradzam rozwagę
a może jakieś puzzle? To nie są drogie rzeczy, wybór wieku - szeroki, są nawet takie drewniane dla maluchów po 7 zł - a sa śliczne. Ja mam podobny dylemat do Ciebie ( miałam ), ponieważ moje koleżanki nie uznają prezentów dla swoich dzieci poniżej 200zl. Ale ja mam ciągle okazję obserwować jak te prezenty "zachwycają" te dzieci. Po pierwszym dniu wszystko ląduje na struchu, albo w kartonie w kącie w pokoju. Dlatego ja bez skrępowania kupuję prezenty w normalnej cenie, a które jestem prawie pewna, że dziecko UCIESZĄ!!!!!! I zawsze mam satysfakcję z tego, kiedy ze stosu bardzo drogich prezenów, dziecko wybiera ten mój skromny - i bawi się nim cały wieczór :) Pozdrawiam!

Gość jestem w kłopocie
Dziekuję :) Jak mogłam zapomnieć o puzzlach???

Jest na to sposob kup niedrogie prezenty. Kartke z zyczeniami, czekolade, ramke na zdjecie, kubek itp. Niewieze ze wszyscy dadza drogie prezenty. Najwazniejsze zeby wszyscy spedzili milo te urodziny.

Gość jestem w kłopocie
to na pewno! Też uważam, że atmosfera jest najważniejsza :) Nie zmienia to faktu, że dzieci uwielbiają dostawac zabawki! :)

Fakt ale też bez przesady. Prezenty powinny być dawane z serca nie powinna się liczyć cena

Gość coś wyskrobiesz
Kup zabawki, ale te tańsze. Przecież nie musisz każdemu dziecku kupować zabawek po 100 zł każda. Jednemu dziecku kup puzzle, drugiemu misia, dziewczynce lalkę, w hipermarkecie znajdziesz tego pełno w różnych przedziałach cenowych.

To wyjscie z allegro jest super! Skoro jest tyle dzieciaczkow do obdarowania, mozesz kupic podobne prezenty dla wszystkich. Spotykacie sie czesto, wiec dzieci nie beda sie czuly np. poszkodowane. Bo tamta dziewczynka dostala to, a ja to, a wolalabym wlasnie tamto itd. ;) wiadomo jak moze byc. A tak, zobacz, tyle modeli tam jest roznych do wyboru. Sama musze sie blizej przyjrzec stronom allegro z takimi drewnianymi zabawkami. Jakos u siebie w miescie ciezko mi na cos takiego trafic. Albo ceny z kosmosu. Powodzenia :) przelicz i zobacz. Koszulki i puzzle tez fajne i niedrogie :) A o urodzinach swojego dziecka wspomnij wczesniej. Zrob impereze pod koniec czy na poczatku wakacji. Innym termin ur, ale mysle, ze pomysl warty przemyslenia. Trzymam kciuki!

Gość jestem w kłopocie
Ogromnie Wam dziękuję za porady :) 🌼

Gość prezent urodzinowy
A ja ostatnio zorbiłam prezent w postaci prezentacji zdjęć. Zgrłałam wspólne zdjęcia (mojego dziecka i solenizanta) obrobiłam i prezentacja gotowa. Kosztowało mnie to tyle co płyta DVD.

skoro sa to bliskie Tobie osoby powinny zrozumiec ,ze nie stac Ciebie na Bóg wie jakie prezenty ! w koncu znaja Ywój stan majatkow (?) absolutnie nie powinnas \"wymigiwac \"sie z tych imprez a zwyczajnie stawic czoła sytuacji i kazde dziecko obdarowac podobnym drobiazgiem ....mówiaz przy okazji ,ze imprezy \"naszły\"na siebie i wydatki sie skumulowały ...! zreszta mozesz wyrazic swoje zdanie na ten temat - chyba nie masz oporów i powiedziec wprost ,ze takie \"kinder-bale\"nie sa na Twoja kieszen ...Jezeli toprawdziwe przyjaciołki - dobre kolezanki --- zrozumieja !!! Jezeli nie - hm ....no cóz po co Ci kolezanki - snobki ?

sztefka_ super pomysł ...wtedy sie tego tak nie odczujesz\"po kieszenie\"autorko !;)

Gość tłumoczek
powiedz , że masz imprezę u tesciów albo cos takiego i idź tylko na 2 przyjęcia

Gość ja mam skrzynie skarbow w domu
czasem nawet w lumpeksie znajde cos nowego fajnego, czystego , kupuje i czeka na okazje. Albo zbieram koszyczki, pojemniczki, dziwne nieuzywane torebeczki i robie w nich bukiety - stroiki. W taki bukiet dla dziewczynki mozna wsadzic dla dekoracji lizaki albo male zabaweczki. Terz niestety nie ma kwietow, ale nidlugo zacznie sie forsycja, czy tylipanki, premulki, mozna z nich cos zrobic efektownego. Jak nie masz zdolnosci to podpatrz w kwiaciarniach albo w internecie

Gość ja mam skrzynie skarbow w domu
i ppoiwm ci, ze mysle, ze nie jedna ty masz taki problem, moze inne mamy nie chca sie do tego przyznac , mozenaby sie kiedys umowic, jak to wspolnie rozwiazac, Zawlaszcza ze nadmiar przypadkowych prezentow wcale dzicku nie jest potrzebny. Ja nie mialam specjalnie problemow finansowych, ale ciagle imieniny i prezenty dla dzieci, ktore potem tylko zawalaja dom wydawaly mi sie zbyteczne i tez mi bylo szkoda kasy na to, tym , bardziej,ze nie widzialam w tym sensownego celu. Moze w ramach imenien zorganizujecie sobie wspolna wycieczke gdzies niedaleko?

Może kupisz tańsze prezenty? Polecam bardzo stronę www.cozacena.pl . Jest tam mnóstwo zabawek w okazyjnych cenacg. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.