Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

poszkodowana.M

dziwna sprawa z reklamacją -co robić?

Polecane posty

Kupilam kurtke z pierza .Na metce zaznaczona byla miska z woda . Ponieważ nie bylo podanej temperatury i czy ma być prana recznie dla bezpieczeństwa wypralam recznie w temp. 30 stop. Kurtka ma dwa kololory i po praniu cala byla w plamach .Puch zbity. Wyglądala jak flak .Zanioslam kurte i pani ekspedietka powiedziala ,ze kurtka nie nadaje sie do prania recznego . Niby znaczek to nic bo pod spodem kilka linijek dalej napisane jest pranie wodne w pralniach chemicznych. Ja patrze na znaki i dla mnie bylo jasne ze miska z woda to mogę prać .Nie mam czasu czytać innych informacji na metkach. Ale co teraz robic? Może ktoś mial podobną sytuacje.

Gość no nie wiem ale ja mam
kurtkę z pierzem i nigdy jej sama nie piorę,tylko pralnia chemiczna,nawet nie patrzyłam na metkę,poprostu to oczywiste

Gość co do puchu
to wrzuc do suszarki i bedzie ok ( tez mialam ten problem co prwda nie mialam suszarki ale skorzystalam z suszarki cioci) Reklamacji Ci nie uznaja gdyz to Twoja wina, jaka sama mowisz nie docztalas a ich obowiazkiem bylo zamieszczenie info co do prania i sie z tego wywiazali

no ni zupelnie oczywista.Bo na metce pranie chemiczne jest przekreślone,tylko ta miska z wodą jest umieszczona.:O Suszarki niestety nie posiadam :-(

Gość możesz zapytac w biurze
konsumenta

Gość Ciężko powiedzieć.
Postępowałaś niezgodnie z instrkcją, dlatego straciłaś prawo do rekalamacji. Sprzedawca ma rację.

Gość zadzwon do producenta

Gość ewtfAZ
w przypadku prania recznego chyba powinien byc rys. miski z woda i reki...